CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

MUKA ADA senyum ohhhh, Zizie Izette terima ganjaran tunai RM2.2 juta

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Teatime804 replied at 28-11-2021 12:40 AM
Sayang Malaysia tanah airku… rakyat makin terasa kesusahan hidup.. yang kaya kiri kanan makan… tak ...

Iols aminkan doa chuols
Peel politicians satu hal
Peel scammers yang scam duit rakyat dengan tunggang agama, tunggang content kontroversi merapu low class etc pun samer ajer
Semua aim nak hidup mewah dengan mudah
Halal haram tolak tepi............campur aduk halal haram
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 28-11-2021 09:37 AM
potong komisen pn xpe beb...bonus qbb diorg pn asyuk truk dahh...bonus hjung thun...one of fren,bo ...

Btw, masa mula2 kluar soseh2 ada pengerusi glc tgh kena disiasat sbb lulus pelaburan ratus juta secara meragukan, kami mcm mehhh, sbb mcm lekeh saja, banding dgn gegak gempita 1mdb masa tu.
Tapi yg buat kami bermesyuarat tingkap acik2 bawang masa tu sbb katanya yg buat report dan serah segala bukti tu bininya sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut la muka pecah rumah pun ko sanggup kan Zizie? Dasar tak sekolah punya perempuan. Kau pulak yang songlap.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 28-11-2021 10:03 AM
Btw, masa mula2 kluar soseh2 ada pengerusi glc tgh kena disiasat sbb lulus pelaburan ratus juta se ...

bnda ni si agen ada share dkt ig...i mmg ada tertengok story dia...huhuhuh...dia slalu share kalau close juta2...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
musangbodoh replied at 26-11-2021 09:06 PM
AKU MASUK GAK BENDE NIE..X DPT PUN WANG PENGENALAN..SO AKU KENA TIPU KE CAMNE?

Suami pernah kc labur duit dlm public mutual,10k ja..ejen dia dpt persenlah dr public..jd tu ejenlah yg kc urus niaga tu duit..bila tu ejen berenti,maka public mutual yg jg balik tu pelaburan..sy pernah tanya klu mo jd ejen..mesti ada kursus semua..dpt lesen,klu ko dpt org kc kenal tu ejen ko dpt persen..byk org labur,byklah persen ko...tp kes zizie ni sy x tau mcmana...biarlah mahkamah kc selesai
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Begbiru replied at 27-11-2021 10:26 PM
senangnya org kaya buat duit ek? org2 kurang berada ni keje hempas pulas...tunggu hujung bulan baru  ...

Takda yg untungnya chu olls klau duit tu haram n tak berkat .. nanti anak keturunan depa jugak yg mencengkik duit tu .. tu pasal byk anak politician tak menjadi .. paham2 aje la sebab apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Donia2.. masa hidup rasalah keseronokan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:48 AM | Show all posts
haih.. bukan sikit2 masalahnya.. berjuta kot just jd introducer.
kalau camni korg yg mana kenal dato2 ke politician try luck intro kat agent PM tgk apa jadi.. hihi (amaran keras: jgn di tiru perangai spt ini dlm tak sedar yaa)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 05:34 PM | Show all posts
MASSSYUUUUKKKKK
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:12 PM | Show all posts
babi atas pinggan menggelupur tak makan, tapi duit hasil lebih kurang babi jah sifatnya elok pula cekik.. gitu isle tanah air memilih..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 03:14 PM | Show all posts
musangbodoh replied at 26-11-2021 09:06 PM
AKU MASUK GAK BENDE NIE..X DPT PUN WANG PENGENALAN..SO AKU KENA TIPU KE CAMNE?

hahhaa ko dpt 22 hengget jeeee patut bole beranak ramai zizie ni ada 2.2 jutaaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 03:46 PM | Show all posts
kotakominami replied at 26-11-2021 11:35 PM
Tak faham..maksudnye bukan rasuah la kan....contoh saya bawa kawan jumpe ejen beli kete pastu ejen b ...

mungkin sebab menggunakan duit kerajaan


elly kawan dengan zizie. elly & co berjaya dapatkan pelaburan dari felcra sebanyak 150M. pengerusi felcra adalah bung. bung adalah laki zizie. zizie kawan dengan elly.


secara kasar memangla konsep dia sama macam introducer beli kereta. tapi bezanya kawan you beli kereta untuk kegunaan peribadi.

dalam kes ni pelaburan UT tu bukan atas nama bung secara peribadi tapi syarikat di mana bung jadi pengerusinya
kalau bung buat investment 150K guna duit dia sendiri dan zizie dapat introducer fee bahagi dua dengan ejen, tu bukan masalah negara




Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 03:48 PM | Show all posts
fazila17 replied at 28-11-2021 12:00 AM
Nak speku lebih2 takut jatuh fitnah pulak.. tapi orang felcra takde ke yang kena siasat sbb kes ni ...

sebab dia sorang yg dapat hasil kot (melalui isterinya)

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 05:07 PM | Show all posts
rayna_raynes replied at 15-12-2021 03:46 PM
mungkin sebab menggunakan duit kerajaan

good example... mudah nak faham. Sangat tepat.


Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 15-12-2021 03:48 PM
sebab dia sorang yg dapat hasil kot (melalui isterinya)

Posting lama uols baru response Ingat pasal GV tadi

Regarding topic ni, Investment panel takde say la ye senang2 je approve investment sebesar tu hanya kerana bini chairman jd introducer
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 12:23 AM | Show all posts
fazila17 replied at 15-12-2021 05:10 PM
Posting lama uols baru response  Ingat pasal GV tadi

Regarding topic ni, Investment panel ...

takkanlah chairman nak cakap dalam meeting, "ini bini saya punya idea."
adalah caranya tu. mustahil kebetulan. terlalu banyak kebetulan.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:58 PM GMT+8 , Processed in 0.073536 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list