CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

MUKA ADA senyum ohhhh, Zizie Izette terima ganjaran tunai RM2.2 juta

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-11-2021 09:48 PM
dedua muka takde seri... sorang macam ikan masin... sorang lagi macam catwoman kertu...
yihhh macam  ...

Hahahahahahah kaka dud harus dia selera sampai mampu keluar twins gitu. Mungkin ditampal muka tom cruise? Lawak la kaka dud
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 27-11-2021 10:53 AM
sape yg bersalah..BM dan ZI atau agen PM tu..elly...

Agen PM ni masyuk kan...aaku follow si elly  ...

Salah ikan masin tu la kaka sebab heols yang bagi kepada isteri bernombornya perkenalkan. Tapi entah la, rasa macam tak salah dalam undang-undang walau iols rasa tak patut di buat begitu.

Sebab kalau bagi orang lain perkenalkan pun, orang lain/agen tu dapat komisyen jugak. Cuma zizie budusss pergi minta keluarkan cash, patutnya dia tebus sebagai saham ke unit baru tak boleh hidu... Yihhhhh... Tu la junior catwoman tak reti nak menyonglap lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 27-11-2021 04:49 PM
Salah ikan masin tu la kaka sebab heols yang bagi kepada isteri bernombornya perkenalkan. Tapi ent ...

Kan...salah dr segi cash je aku rasa. Komisyen sbb memperkenalkan tu mmg bzaman org buat. Coway cuckoo pun bg rewards. Apatah lg co.investment berjuta juta.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu bela anak angkat... Ingat sesaje ka die muda2x nak bela anak angkat padahal boleh branak sendirikkkkkkkkk... Licikkkk yihhhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 27-11-2021 04:52 PM
Kan...salah dr segi cash je aku rasa. Komisyen sbb memperkenalkan tu mmg bzaman org buat. Coway cu ...

Khennnn, mesti si catwoman excited dah che pit tak tersabar2  nak dapatkan duit tu in cash sebab nak pergi shopping topeng untuk laki ikan masin sheolss tu bagi upgrade ke rhoperr ikan siakap... Yihhh... Tu la tak pandai... Terus cash di mintaknya sampai 2 juta, gila ke apa... Len kali minta bayor ansur2 10 ribu sebulan ke...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 27-11-2021 01:37 PM
Tak silap maknya juga bermadu masa dgn arwah dulu maknya juga yg share kat ig  pasal ni.
Anak2 mad ...

ank madunye yg pemes ad samad dgn jeff atoz.. tp jep mmg baik dgn dorg.. nasib family first xbuat perangai mcm ank mami tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 27-11-2021 01:31 PM
Tu la..lain la investment tu duit personal ..tak.pe la nk sharing is caring ni..ni buat glc mcm at ...

kennnn.. patutla semua bini kerabat politiacian kye.. utg ats angin
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 26-11-2021 11:59 PM
Comission/introductory fee is common practice tapi dalam kes bung ni conflict of interest. Dia jag ...

Akak tak ikot kes ni.
Ohh gitu yer..?
Pencerahan yg ringkas terang bersuluh Fair &Lovely.
Layak dapek tacang khas.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 27-11-2021 04:52 PM
Kan...salah dr segi cash je aku rasa. Komisyen sbb memperkenalkan tu mmg bzaman org buat. Coway cu ...

Ada forumer dh explain kt page depan, conflict of interest...
Kalau setakat referral fees tak melibatkn coi ni tak de prob..boleh check coi rules sc or bnm.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 27-11-2021 04:49 PM
Salah ikan masin tu la kaka sebab heols yang bagi kepada isteri bernombornya perkenalkan. Tapi ent ...

Once ada org report kan kaka, bnm akn siasat segala akaun atas nama diorgg including akaun cds....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-11-2021 10:21 PM
komisyen unit trust 3% katanya kaka ikut agen yang iolss pernah deal tu...
taktau la macam mana bo ...

pangkt dua2 ejen ni gam tak silap..+- 3.75%...itu blm masuk bonus qbb lg..huhuhuhu...btw takkan la 150 juta tu dump 100% equity kot?equity quite high risk kan...knp tak masuk dkt sukuk or bond...ohhh yaa..klu msuk dkt bond or sukuk..skit la komisen ejen ya dak..hihihihi...dlm felcra takkan la takda penasihat kewangan...ada beberapa lg agen unit trust yg present fund2 yg lain hokey..knp pilih PM ya..and kenapa felcra tak direct dgn PM sendri..blh dpt diskaun service charge...kalau melalui agen UT,dah sah2 kena 5.5-6.5 %..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
honeystar_11 replied at 27-11-2021 04:24 PM
Oh keluar PM sbb kes ni ke? Ingatkan pasal personal growth ke apa. Nak jd agent Takaful hong leong ...

Berani pulak kenanga ambik dia lps ada kes ni..takkn tak belajar dr kes2 dgn bursa...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nak tggu break even servis charge tu makan masa weiiii..lagi la keadaan ekonomi skang..i bet mesti still negtve lgi..huhuhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:44 PM | Show all posts
krustykrab replied at 27-11-2021 05:38 PM
Once ada org report kan kaka, bnm akn siasat segala akaun atas nama diorgg including akaun cds....

haruss ada orang report nak2 sebab jumlah di keluarkan tu pun bukan sikit... 2 juta in cash plak tu...
tak report kang takut deorang ingat tu acik2 pencen bimbo kena scam dengan macau scammer
lepastu esoknya acik yang kena scam macau scammer tu datang bank mengamuk marah orang bank sebab sheols kena scam... yihhhh
kalau akak ada di tempat tu akak dah ambik shotgun guard tu dah tembak acik bimbo tu dan berlalu pergi sambung cod kek mamasabariah, daging kentut dan kucate sambil jalan ala2 fara mendosa...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
uishhhhhh banyak nyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 27-11-2021 05:42 PM
Berani pulak kenanga ambik dia lps ada kes ni..takkn tak belajar dr kes2 dgn bursa...

selalunya la kan..klu agen2 masuk compny baru lagi2 klu dia tu pngkat leader..opkos anak2 buah bwh dia akan follow..culture mmg mcmtu..andddd opkos la bawak skli dgn client2 lama diorg...huhuhuh..cmpny bru lg suka la..bawak duit masuk kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fazila17 at 27-11-2021 07:28 PM

Share komisen la ni

Aku dulu pun pernah fund manager offer more investment kalau sanggup share komisen dgn dia. Tak kuasa aku layan haih, tak nak aku besarkan anak dgn duit macam tu. Lepas tu dia bagi bisnes Kat broker lain ex colleague aku jugak, hujung2 melingkup state investment fund tu

Kes minah ni lagi la tak betul. Dia bukan dari felcra alih2 boleh represent felcra dan dapat imbuhan pulak

Jangan main2 dgn duit orang utk kesenangan sendiri. Tak berkat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fazila17 at 27-11-2021 07:04 PM

Felcra takde investment team ke sampai nak harapkan seorang pelakon carikan tempat park duit

Lingkup negara dgn peel penyamun2 ni. Pusing la ye selagi boleh pusing. Jelas dan nyata apa yang diaorg buat ni tapi tu la, orang sekarang ni mmg sanjung tinggi orang kaya. Tutup kepala sikit, tunjuk Anak berderet dah dapat title mak contoh. Senang betul beli jiwa manusia sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 27-11-2021 08:16 AM
Senang ko buat duit. Guna duit felcra bukan duit sendiri. Komisyen ko dpt. Kalo si pm x share komisy ...

cmna beh kantoi diorang bg zizi?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami replied at 26-11-2021 11:35 PM
Tak faham..maksudnye bukan rasuah la kan....contoh saya bawa kawan jumpe ejen beli kete pastu ejen b ...

Chuoll nak submit tender kerajaan pon kene open tender....tp kalau, yg pandai depa untung atas angin saja... Sbb ade kaki dalam gomen... Gituhhhhh... Salah ok.. Boleh didakwa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.182812 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list