CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

MUKA ADA senyum ohhhh, Zizie Izette terima ganjaran tunai RM2.2 juta

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 17-1-2022 08:08 AM
musangbodoh replied at 26-11-2021 09:06 PM
AKU MASUK GAK BENDE NIE..X DPT PUN WANG PENGENALAN..SO AKU KENA TIPU KE CAMNE?


...........
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham..maksudnye bukan rasuah la kan....contoh saya bawa kawan jumpe ejen beli kete pastu ejen bg saya wang reference. Macam kes zizi ni salahnye kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Heran gak dia n adik badik selalu bermasalah maksud iols ada isu ngan undang2 sedangkan semua pun tahu siapa ayah dia kan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 17-1-2022 08:08 AM

............
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
iols give up ah dgn politicians msia. iols tunggu masa nak migrate je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:47 PM | Show all posts
no wonder lah agen2 ni kaya raya....komisen juta2....crazy....bukan riba ke tu....ntah apa2 lah hidup tak berkat....kaya pun tak guna hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-11-2021 11:28 PM
Member kata PM ni tak menjaga agen so heol lari ke kenanga

Kalau sorang kontraktor bagi komisyen ke ...

Comission/introductory fee is common practice tapi dalam kes bung ni conflict of interest. Dia jaga felcra, dia terima commission dari luar selain bayaran seperti tertera dalam kontrak bersama felcra. Dia seorang pula tu terima tanpa pengetahuan ahli lembaga lain. Malah isteri pula terima bagi pihak dia pada akaun personal. Terima pula dalam bentuk tunai. Quite clear cut case. For me, i can prove this case easily. Hope prosecutor has sufficient eviden la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-11-2021 11:28 PM
Member kata PM ni tak menjaga agen so heol lari ke kenanga

Kalau sorang kontraktor bagi komisyen ke ...

Rasanya dikira salah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami replied at 26-11-2021 11:35 PM
Tak faham..maksudnye bukan rasuah la kan....contoh saya bawa kawan jumpe ejen beli kete pastu ejen b ...

Mcm bung ni... dia invest utk flecra.... bukan duit peribadi dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 26-11-2021 11:59 PM
Comission/introductory fee is common practice tapi dalam kes bung ni conflict of interest. Dia jag ...

Oh gitu...tp kalau yg sain kontrak tak terima komisen luar tu,bung mokhtar...tp yg terima komisen tu atas nama zizi...part mana yang dia langgar kontrak felcra? Sebab duit yg dibayar tu bukan duit felcra tp PM...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami replied at 27-11-2021 12:16 AM
Oh gitu...tp kalau yg sain kontrak tak terima komisen luar tu,bung mokhtar...tp yg terima komisen  ...

Part conflict.
Zizie tu kan bini dia, apa hak/on what capacity zizie nak ‘influence’ reinsurance felcra tu? Yang tukang pelepas pula laki dia, si bung tu. Bung telah mempengaruhi najib untuk approval insurance 150j ni. Jadi ada unsur-unsur tidak telus disitu. Bila terima pula duit diluar kontrak seperti ternyata dalam agreement masa bung terima kerja tu (gaji/allowance etc) mereka perlu investigate la sebab bunyi nya seperti rasuah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia orang ni setakat 1, 2 juta celah gigi je kan...haishhh..tu yang pakat goda menteri.

Kesianlah anak cucu kita dengan menteri dah ala2 penyamun, boleh lingkup negara
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
musangbodoh replied at 26-11-2021 09:06 PM
AKU MASUK GAK BENDE NIE..X DPT PUN WANG PENGENALAN..SO AKU KENA TIPU KE CAMNE?

hang masuk 150juta ka
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami replied at 26-11-2021 11:35 PM
Tak faham..maksudnye bukan rasuah la kan....contoh saya bawa kawan jumpe ejen beli kete pastu ejen b ...

slhnye 150juta bukan duit bung cikebung, tu duit felcra.. ape hak bung cikebung ikan masin pakai duit felcra melabur kat pm.. bapak dia punye ke felcra tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Terkenang kes lembu. The money eventually flows back to her... How do these ppl sleep at night, I wonder
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-11-2021 11:37 PM
Heran gak dia n adik badik selalu bermasalah maksud iols ada isu ngan undang2 sedangkan semua pun ta ...

kan, pak polis, pak tiri pun polis..kes dadih, kes nikah senyap, kes rasuah ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
mudah je.. rm150juta bukan duit bung.. so bunggok ni xblh suke suki nenek dia main invest duit felcra ke pm atas cdgn bini dia yg xde ape2 jawatan dlm felcra..kire agent2 tu berpakat, dan mgkin kenalan bini bungok ni.. pujuk supaya bungok ni gune duit felcra melabur dlm pm.. so agent dpt komisen.. bini bungok pun dpt komisen.. hoi tu duit felcra bkn duit pak hang nk g labur mcm berak kat jamban
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Duit cara mcm ni Tuhan tarik kat cara lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu la si zizi ni try hard sgt nak show off diri tu seorang ibu penyayang di medsoc(dunia tipu2) sebb nak memulihkan balik imej tercalar sebagai seorang kaki rasuah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 26-11-2021 10:24 PM
Jadinya disini half agent half zizie? Agent rasuah zizie?

Agent tu elly eh?

Bawah elly...  Tu yg berangkut keluar PM kalau tak memang akan diterminate sebab dah langgar etika agent. Sekrg mendonia kat Kenanga

Ni tak pasti kes rasuah ke apa.. obviously conflict of interest..gunakan position tok laki. mcm mana bung tak bagi klu dah merenggek meminta... ni ala2 Rosmah junior.. dgn bini tua aman2 jer ko bung.. ambik ko nak sgt kawen artist...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 08:43 PM GMT+8 , Processed in 0.082479 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list