CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1462|Reply: 35

[Tempatan] Harga alat ganti kenderaan naik hingga 60 peratus

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Harga alat ganti kenderaan semua kelas dijangka meningkat sehingga 60 peratus dalam tempoh terdekat ekoran masalah bekalan dan peningkatan kos pengangkutan selepas semua sektor ekonomi dibuka dan rentas negeri dibenarkan pada 11 Oktober lalu. Peningkatan harga alat ganti termasuk alat ganti terpakai turut menggusarkan pemilik bengkel kenderaan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Perkara ini tidak dapat dielakkan kerana pengeluar-pengeluar komponen sedang berhadapan dengan masalah bekalan bahan mentah (aluminium, besi & plastik) dan kenaikan kos pengangkutan seperti harga penghantaran.

Peningkatan bebanan yang agak drastik ini dihadapi oleh mereka semenjak semua sektor ekonomi dibuka dan rentasan negeri dibenarkan bermula 11 Oktober yang lalu. Untuk pengetahuan anda, isu yang sama turut berlaku di luar negara, khususnya dari China.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:45 PM | Show all posts
Mujurlah aku dah jual kereta aku...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts


Acah2 pembangkang pulak....ingat rakyat bodoh??
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:07 PM | Show all posts
60%?mampos laa.aku dahla kena service kete dlm masa sebulan ni.tempoh terdekat ni bila?bn umngok mmg celaka
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
GST IS COMING SOON.
Buckle up
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:18 AM | Show all posts
mujur dah tukar sport rim dgn tayar hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
BN menang je, mesti Barang Naik.
Haaa tepok, janji DAP jatoh.
Buat ler BMF, gerenti rega turun punyer
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Habissss bendaa naik hargaaa... Gajii cam gituuu gak xnaik2.. Darah jee dukk naikkk skmoo bilaa tengok hargaa barang skrg
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-11-2021 10:00 PM
Acah2 pembangkang pulak....ingat rakyat bodoh??

Mat Asan kluster Zahid/najib,
Mael Lambong apak Dafi kluster kabinet.
Laeennn tuwww
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Naiklah sampai 500 persen pon, paling penting asalkan kerajaan melayu isle perintah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 27-11-2021 01:53 AM
BN menang je, mesti Barang Naik.
Haaa tepok, janji DAP jatoh.
Buat ler BMF, gerenti rega turun puny ...

Kempen BMF masih onz rancaknya atau dah terkubur dgn labu labunya?

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ketipongtipah replied at 26-11-2021 11:34 PM
GST IS COMING SOON.
Buckle up

Kenapa nak kena jadi baghal berbuckle segala when you know kepimpinan yg ada akan tetap buat u turn,3 point turn, illegal turning 99.9% of the time,pada setiap perancangan?

Kahkahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 26-11-2021 07:45 PM
Mujurlah aku dah jual kereta aku...

Pakai electric scooter keww skg?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Pas x menyalak LG ke cam anjing dulu
Dulu Ms ph...sayur naik 10sen pun Dah riuh satu Dunia...
Dah ada kuasa sekarang...Cubala kontrol tokey2 cina ni sema..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-11-2021 10:00 PM
Acah2 pembangkang pulak....ingat rakyat bodoh??

Bukan dia mmg team haluan kiri ke dlm hamengok tuh
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:52 AM | Show all posts
Kot2 buat MARA Spare Parts Mall boleh turun kot rege dia

Ye lah , pemikiran macai2 totok party assobiyyah & pentaksub pok jib - ni semua salah DAPig

@kemaruk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kos transport akan meningkat..minyak naik,sparepart,tayar Naik ..yg masih  kekal rate sewa transport. Kejap lagi bunyi lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 26-11-2021 03:52 PM
Kot2 buat MARA Spare Parts Mall boleh turun kot rege dia

Ye lah , pemikiran macai2 totok party asso ...

Ini bukan issue gomen malaysia sam.... Di tempat aku sudah rasa heat few months ago tariff shipping naik...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:02 AM | Show all posts
Semua benda naik harga sekarang ni bukan sekadar alat ganti kenderaan je.  Selain tu masaalah nak dapat bekalan dari pembekal masaalah shipping etc etc etc
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 12:33 AM GMT+8 , Processed in 0.094390 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list