CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 28-11-2021 08:42 AM
i suka ustaz wadi anuar tu..the only ceramah agama yg i blh dgr sampai hbs..kalau ustaz lain lambert ...

Ramai pmpuan yg aku jumpe ckap mcm ko...htr msej kpd ustaz & bila ustaz blas, rasa mcm diawangan...memanglah ustaz wadi blas soklan kau...kau tanya soklan agama, aku pun ada bbrapa kali htr msej tanya soklan pun dia jawab....cuba kau htr msej ajak dating, tanya soklan cinta ke...xkan dia blas soklan kau....aku rasa ustaz wadi jnis llaki yg x minat diburu...x minat pmpuan yg tergedik2...dulu aku pernah baca yg pmpuan yg mmburu llaki sblum kawin, akn trus mmburu w/pun lepas kawin... sbb ni aku rasa ustaz wadi x minat pd pmpuan yg mmburunya...mysense.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-11-2021 03:32 AM
Orang yang kena tuduh wahabi ni akan jadi suci bila ada masalah penceraian talak tiga.

Negeri lai ...

Betul sis CPS. Sedangkan Lepat yg mengaji ntah mana2 dan mengaku makrifat pun ada penyokong nya. Ada yg rase Lepat tu level wali. Asalkan against golongan yg dikatakan wahabi. Padahal ajaran Lepat tu rukun islam bab solat pun dah failed. They believe what they want to believe.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 27-11-2021 02:21 PM
Yes. Mandi safar ni ada disebut dalam buku sekolah..tak ingat sekolah agama ke.
Sebab first time  ...

Apa maksud you ustaz muhaizad berfikiran terbuka tu?

I cuba juga dgr penerangan ustaz muhaizad ni, cuma sbb i mmg tak paham sgt bahasa kelantan, tk berapa nk hadam. Tapi, kalau ikut kefahaman i dlm beberapa isu, agak bercanggah juga dgn ajaran islam.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 28-11-2021 01:37 AM
Haritu kn, kat fb ada sorg ni post puasa putih, xleh mkn binatang berdarah.
Ada 2 point kat situ
Iol ...

Puasa putih???1st time dengar
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
cecari replied at 28-11-2021 06:51 AM
tu sbb orang suruh pi mengaji ... tapi hang dok main sosial media... sampai mati pun konon tak per ...

Oooo.. terima kasih u
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
AkokKocik replied at 28-11-2021 03:51 PM
Ramai pmpuan yg aku jumpe ckap mcm ko...htr msej kpd ustaz & bila ustaz blas, rasa mcm diawangan.. ...

alamak jgn slh fhm sis akok.. i bukan memburu ustaz wadi
ustaz is not my taste gituh..ustaz pun xtaste kt org mcm i
takde la diawangan pun..i mmg tnya psl agama yg bebetul i nk tau..dia tu bkn ke laki org meh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 27-11-2021 11:00 AM
I dengar ceramah ustaz muhaizad ni pun sbb kontroversi isu2 sblm ni... mula2 psl hadis, pas tu pasal ...

Amalan hindu ngn islam tk jauh beza
Senarnya... Byk persamaaan

Org india lg dulu takut anak panahan mata
Sbb tu depa buh nandek itam2 kt bby diorg
Tkut org ckp anak dia comel tp hati lain

Org kita je bebaru ni tibe2 viral pasal ain

Oh org arab pn tkut gak dgn panahan mata
Sbb tu kt rumah diorg ada letak something
Org melayu kuat meniru...mcm ustoz hiway tu sakit tua dia claim kena sakit ain..podah



Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:57 PM | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 07:28 PM
Amalan hindu ngn islam tk jauh beza
Senarnya... Byk persamaaan

yang konon sakit sihir sakit santau last2 jumpa pakar rupanya sakit gout. ini semua pundek
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-11-2021 08:40 PM
Tak kenal

Maka tak cinta
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 28-11-2021 08:38 PM
Maka tak cinta

Jangan silap orang.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 28-11-2021 04:49 PM
Betul sis CPS. Sedangkan Lepat yg mengaji ntah mana2 dan mengaku makrifat pun ada penyokong nya. A ...

Mula2 ingat heols ni betul landasannya. Bila baca baca lagi entah apa2 dia ni.
Zmn jahil heols ada forumer terserempak duk kissing dgn gf kokesen.
Nasib baik sunny dgn mak. Dah jadi dancer. Tapi tu lah no longer muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu..xtau plak la byk y report psl dia. Duk nmpk kt tiktok ramai y share.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 28-11-2021 12:44 PM
Mula2 ingat heols ni betul landasannya. Bila baca baca lagi entah apa2 dia ni.
Zmn jahil heols ada ...

Utk org average macam i ni mmg anggap dia berilmu la sbb sebut psl hadis, ayat al-quran yg dia kaji dlm hujah2 dia. I mmg tak paham ape yg dia cuba sampaikan. Bila dah sampai level tak perlu solat kalau kita tgh lalai tu mmg bercanggah lah dgn ajaran islam kan.

Anyway, dua org lagi anak dia pun tk tau ape cerita kan. Anak dia yg dancer tu hensem lah juga kan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 11:28 AM
Amalan hindu ngn islam tk jauh beza
Senarnya... Byk persamaaan


Penyakit ain tu ye.. i ingat baby je org ckp psl ain ni, rupa nya yg tua pun boleh kena penyakit ain as per claimed.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 28-11-2021 05:58 AM
Rasuah dah lama dah ada fatwa yang dikeluarkan. Boleh google sendiri. Lgpun rasuah ni isu yang san ...

Kalau setakat keluarkan fatwa ini haram,itu haram tapi xde tindakkan yg diambil,apa guna?anak jiran stinger yg 3 tahun tu pun boleh buat.

Sebab tu,hukum islam ni org buat ringan je,sebab tindakan yg lemah,setakat ada dalam kertas je.

Contoh hukum merokok bagi umat islam.dah keluar fatwa lama dah,umat islam diharamkan merokok.tapi apa tindakan pihak mufi,jabatan agama islam?drama dlm tv,slamber je tayang org merokok yg sah2 la pelakon muslim.apa tindakkan dari jabatan agama?tu kedai2 org islam slamber badak je jual rokok,ada pihak yg dipertanggungjawabkan ambil tindakan?tak ada!!fatwa tu sekadar hiasan dlm laman web je.

Ni terbaru kes ceramah ustaz pasal mandi safar.sepatutnya,pihak berkaitan agama islam yg dilantik ni semak satu2 post diyoutube yg melibatkan islam.penceramah tu ada tauliah tak utk beri ceramah?ustaz ni diiktiraf tak kelayakan dia begelar ustaz?kalau xde,mintak youtube block kan channel tu supaya tidak memesongkan umat islam yg mendengar.hanya benarkan ustaz,penceramah yg dilantik je.baru xde penyebaran ilmu sesat ajaran sesat sume tu.

Panjang aku taip,lantak lah korang nak baca ke tak.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 07:28 PM
Amalan hindu ngn islam tk jauh beza
Senarnya... Byk persamaaan


jepun pun ada..pernah baca atau tgok anime Naruto?

dlm.katun jpun tu..ada suku kaum uchiha yg ada kuasa mata..mata bkeh memebakar dgn api yg tak kunjung padam

kaum lain jeles dgn uchiha ni lantas seluruh keturunannya dibunuh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:02 AM | Show all posts
jejaka_hensem replied at 28-11-2021 10:41 PM
Kalau setakat keluarkan fatwa ini haram,itu haram tapi xde tindakkan yg diambil,apa guna?anak jira ...

hukum islam ringan di mata dunia, tapi kene ingat syurga neraka tu tiada penghujungnya.  bg aku tanggungjawab alim ulama untuk menasihati dan mengingatkan dah lepas dah. tinggal manusia je nk amek tau ke tak. lagipun apa guna badan penguatkuasa mcm sprm, polis tu? sedangkan pejabat agama ambush couple berzina dalam hotel pun dah ramai yang melalak bising.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:47 AM | Show all posts
keh keh keh


udah udah le lu orang ni...
terkekeh kekeh wa gelak baca komen lu orang...
baru kes mandi safar dah gelabah tetek komen sana sini..
baru kes puasa putih..dah melompat sana sini mintak dalil..

mengaji agama untuk perbaiki diri sendiri...
bukan mau tunjuk sans sini tak betul....
untuk pandu jiwa ..tuju pada Allah dan Muhammad...
bukan mau tunjuk pandai dan bijak....
mengaji..belum tentu betul jalan sampai...
kasi pelan pelan kayuh maaaa..

mula tengok diri sendiri sudah..
2 minggu lepas, hati ini ada tak Allah dan Muhammad...
kalau lepas 2 minggu sudah ada sikit2 Allah dan Muhammad, maka ok loooo
makin menuju, bukan terhenti di situ...
lu mau mandi safar ka..mandi tawassul kah..puasa putih kah...suluk kah....
ikut suka lu lah...
pointnya..adakah hati lu semakin hampir 24 jam duduk dengan Allah dan Muhammad sahaja....
kalau hebat ilmu yang lu belajar, tapi semakin jauh hati lu dari Allah dan Muhammad, apalah gunanya...
walau sebetul dan sesahih mana pun ilmu yang lu belajar...
tiada guna barang sesen pun itu perkara...

ada pulak mangkuk kata tak payah mengaji ..nanti jadi gaduh sahaja....
bongok tahap apa pun wa tatau...
ada pulak sekor mangkuk kata benda ni semua adalah pasal 'kebijakan'  
mengaji sebab apa? mau jadi bijak atau mahu kembali pada Allah?
niat pun sudah salah...tu yang ke laut jadi wahabi tu...mau jadi bijak..
azazil tu jauh lebih bijak pasal agama ni...apalah sangat dengan bijak anak cucu adam ni...
setiap syariat dia follow..dari adam sampai syariat Muhammad...coi...

nawaitu kasi betul dulu laaa..
baru tak meroyan hulu hilir...
macam vdeo budak botak yang mengata muhaizad tu...
wa tengok muka rasa nak tepuk kepala botak dia sudah...
awal2 dah nampak muka mau tunjuk lebih pandai dari orang lain..pasal mengaji...bodoh sungguh..

sudah sudah lah judge manusia ni...
tengok diri sendiri sudah....
bila dah judge orang lain, tau pula sentap bila orang lain judge kita..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang tidak peduli sumber ajaran ini, kalau kita ambil cerita ajaib dalam buku Mastika, kemudian sandarkan pada tok wali beritahu, nescaya mereka percaya. ????
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang suka terima ajaran tiada rujukan, sumber tidak jelas ini, tidak mustahil adalah kaki forward berita palsu di WhatsApp, Telegram dan Facebook. Mereka mana peduli, asal dapat berita terus klik forward.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 03:38 AM GMT+8 , Processed in 0.079562 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list