CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

  [Copy link]
Post time 14-2-2022 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Golongan lagha je yg anti2 ustaz ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 10:59 AM | Show all posts
Dulu2 ceramah tak dpt apa2...
Sekarang, buat ceramah dpt duit..
Sekali jemputan busuk2 RM5k
Lagi ramai peminat, follower lagi boleh demand harga...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 11:04 AM | Show all posts
sampai kiamat la melayu kena tipu dgn so called ustak serban XXXL
lagi besar serban lagi masyukk payment..gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 11:09 AM | Show all posts
kita jgn dengar sorang ustaz jer..
ustaz wadi pon oke..
uae ke..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigi cam tikus tu ye..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sebab tu aku kata dengarlah ceramah ilmu ustaz yg bertauliah dan dilantik.kerajaan.saja
diorang ada badan khas..majlis.khas..bincang pasal kefahamam.agama malaysia.supaya selari
bila ustaz pondok..tahfiz dll.masuk.mainstream.bnyak.pengikut jd mcm nilah..bergaduh umat sebab benda kecil saja
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 03:20 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 15-2-2022 12:02 PM

sekarang penceramah sudah jadi seperti artist lah sepetti di indonesia tu ada satu penceramah drive Ford Mustang. ini di indonesia lah.

Malaysia?

semakin ramai ustaz Facebook dan YouTube maka semakin ramai ummah nusantara di perbodohkan oleh mereka ni.

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Munshi at 16-2-2022 04:36 AM

Sorry kalau macam OT sikit. Nampak ustaz muhaizad tu memaparkan silver button youtube - maksudnya jana pendapatan, duit, income. Apa hukumnya dapat duit atas platform yg menjana pendapatan dari iklan pelbagai jenis barangan dan servis termasuk yang tidak syarak eh? Dan platform pulak milik manusian berbangsa yahudi - kan yahudi tu ditelah sebagai itu ini segala yang negatif oleh ummah melayu islam? Tumpang tanya ni kot kot ada yang boleh tolong bagi pencerahan kat saya. Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 16-2-2022 12:38 AM
sebab tu aku kata dengarlah ceramah ilmu ustaz yg bertauliah dan dilantik.kerajaan.saja
diorang ada ...

Hat ni aku sokong. Sunggoh pun. Hat tak dak tauliah ni pasai dok ada pesbuk utube pa bala ni depa buleh la dok sebaq jaja pi ajaran depa hat tak betui. Patut kena ban ja chanel depq tu. Pi report ramai2 xpa la
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Munshi replied at 16-2-2022 04:33 AM
Sorry kalau macam OT sikit. Nampak ustaz muhaizad tu memaparkan silver button youtube - maksudnya ja ...

Harommmm
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Lantak korang la. Ustaz vs ustaz. Fight!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 02:56 PM | Show all posts
pada pendapat akak la kan

umat islam ni pon tarap IQ pon lain2
tarap penerimaan dakwah pon lain2

ada org suka tgk islam tu dr sudut academic ( contoh drmaza), ada org suka tgk akhlak, ada org suka yg straighforward ( ust wadi), ada org nak lawak2 bodo sikit ( UAI), ada org suka ustaz2 citer alam mastika/fantasi ( ustaz auni), ada geng fefeling makrifat ( ust lepat, ehh ustat kewww hahahaha)

so pada akak tak kisahla ko suka ustat yg gimana as long as ko paham la content yg diberi dan membuatkan ko lebih kenal tuhan, lebih yakin dgn amalan... so tak kisah janji akidah jaga. kita takleh la nak paksa kena ikut ustat itu ini dah dia rasa yakin ngan apa yg dia tgk apa ko nak buat

masalahnya skang masyarakat islam nyer mentality, ustat aku betul, ustat lain salah
ni yg bodoh...otak tu boleh tak pikir ustat ko betul, ustat aku pon betul. so chill je la.

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 03:00 PM | Show all posts
sekngucing replied at 16-2-2022 12:38 AM
sebab tu aku kata dengarlah ceramah ilmu ustaz yg bertauliah dan dilantik.kerajaan.saja
diorang ada ...

yer setuju jugak
sbb audience mesia ni tak berapa matang
sebenarnya kalo ko ada audience yg matang mcm negara2 islam minority yg lain
derang tak koser dohh nak gado hal2 ustaz ni..
ujung2 ko pk Allah suka ke ko gado2 ni kan?

ko gado ni Allah bg ko tiket masuk syurga ke macam mana

eloknya lapang2 dada lah tgk benda2 yg khilaf ni
chill aja sudah... so rasa tak logik ko skip je
hati tu kena bersih bukan asik nak hentam org sesaja
bila hati dah kelam, nur Allah bg pon payah nak masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 03:16 PM | Show all posts
epal_putih replied at 15-2-2022 11:09 AM
kita jgn dengar sorang ustaz jer..
ustaz wadi pon oke..
uae ke..

ustaz wadi dah lama keluar series bahaya wahabi, tersasul sikit pun terus jadi point besar golongan tersebut hantam

ada lagi ustaz ustaz kutuk wahabi secara gurau tegas, tapi masih under the radar kot sebab xde youtube sendiri.
orang tak berilmu jangan pandai pandai nak nilai sendiri wahabi tu, mereka golongan berilmu bijak pandai, senang senang je nak pesongkan orang macam kita. dengar ustaz n ulama yang jujur, insyaAllah tumpang selamat
kalau tak bercanggah dengan mufti tempatan, undang undang tempatan, teruskan cari ilmu
jangan ikut mufti negeri tertentu itu aje!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 03:20 PM | Show all posts
Munshi replied at 16-2-2022 04:33 AM
Sorry kalau macam OT sikit. Nampak ustaz muhaizad tu memaparkan silver button youtube - maksudnya ja ...

tak salah pun berurusan dengan yahudi.menjadi kebanggaan yahudi dapat serve orang islam
tugas orang islam serve the Higher Up and only that
biarlah yahudi buat keje dia jadi workaholic kat youtube google facebook, kita tinggal download je.
good job!
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 9-1-2022 09:36 PM
Wsalam..lagi seorang g mana?

Assalamualaikum..dah cerai tak silap tapi tak tau pasal apa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blanco replied at 18-2-2022 04:22 PM
Assalamualaikum..dah cerai tak silap tapi tak tau pasal apa..

Wslm
Yg muda kena cerai ni no 3 ke? ank ustaz kawen thn 2011/2012 ke

Video sex tu dia ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
akubest replied at 16-2-2022 02:56 PM
pada pendapat akak la kan

umat islam ni pon tarap IQ pon lain2

I suka komen uols! Taste masing2. Tp jgn taksub dgn ustad masing2. Tgk apa jd pd ebit. Dan jgn sewenang2 pggil org tu ustad . Ebit & laki jahlop x layak digelar ustad sbb x ada formal pendidikan agama pon kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 18-2-2022 03:30 PM
Wslm
Yg muda kena cerai ni no 3 ke? ank ustaz kawen thn 2011/2012 ke


Yg masih sah sebagai isteri adalah yg pertama dan ketiga..pasal anak ustaz kawen tu dan berkenaan video sy tak tau pula.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai org skrg tak rujuk ilmu belajar dgn yg betul2 diiktirafkan ketajaan..sedangkan celebrities   instafemes, buat live tafsir quran sendiri pun ramai followers...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-6-2022 10:29 AM GMT+8 , Processed in 6.714171 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list