CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

  [Copy link]
Post time 1-12-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2021 01:09 PM
Dulu circle iols org arab
Shiah pun diorg tak discriminate.
Maybe sbb duk mesia

Dia formula senang je. Hang kata aku sesat. Aku kata hang sesat.

Depa kata kata kata kata kata
Kita kata kata kata kata kata.

Kita ambil pengertian al fatihah 5
Tunjukkanlah kami ke jalan yg benar (Allah)

Yg lain, tawakkal
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
JokesCop replied at 1-12-2021 04:07 PM
Dia formula senang je. Hang kata aku sesat. Aku kata hang sesat.

Depa kata kata kata kata kata

Ahaa...chuol ni
Tak gamok ambe nok sambung
Amik hat molep
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 28-11-2021 08:42 AM
i suka ustaz wadi anuar tu..the only ceramah agama yg i blh dgr sampai hbs..kalau ustaz lain lambert ...

Asbab aku dgr ceramah ustaz wadi ni aku byk berubah juga..
Aku suka dgr tajuk2 alam kubur neraka syurga
Bila dgr dia ceramah tu menggeletar badan takut sgt2 dgn seksaan2 kubur dan api neraka..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 1-12-2021 11:41 PM
Asbab aku dgr ceramah ustaz wadi ni aku byk berubah juga..
Aku suka dgr tajuk2 alam kubur neraka s ...

yess i dgr jgk yg alam kubur tu..seram ..lama xdgr ceramah..aritu time stress i dgr la..skrg dh xsempat pulak nk lyn ceramah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mandi safar untuk buang sial haram. Perbuatan khurafat zaman arab jahiliyyah. Sapa yang kata muhaizad nieyh ditentang wahabi, iols lagi rela digelar wahabi daripada buat benda2 syirik khurafat. Weols jahat jangan sampai buat benda khurafat dan syirik. Ittuew dosa besar uols.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 29-11-2021 07:45 PM
Bang, pegi spa ke, mandi bunga ke, mandi daun ke...semua tu untuk tujuan nak ambik kasiat drpd akt ...

Ko yg kait pg spa tu syirik ke pebenda tah. Pastu ko sendiri yg explain baguih la na
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 05:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 meols rasa sejak ada ustaz2 yg rajin buat video reaction (I love them especially yang educational with dalil and hujah rasa cerah) especially on his videos, ustaz Muhaizad semacam sengaja buat statement kontroversi sbb tau video akan dirreact lagi as if nk react sgt kan? Nah....hambek gitew. What more, kebykan video yg kontroversi tu dari channel YouTube heols sendiri tau.

Satu yg meols rengsa bila yg dok dgr ceramah rajin bener bg soalan yg sengaja nk bg heols jawab secara kontroversi. Meols pikir ustaz tak patut layan semua soalan yg bukan niat nk tambah ilmu tapi nk tambah seteru.

Ustaz2 yg react pulak, boleh dak hampa train followers hampa ttg kaedah beri yg elok dan membina. More often than not, ustaz2 yg tegur ustaz Muhaizad ni dh rasional tapi hat dok tambah nasi tu mmg bikin panas.

Kdg meols Rasa mmg tak semua org yg follow ceramah2 agama ni mmg niat nk tmbh ilmu dan menjernih amal tapi sbb rasa syok rasa pandai bak kata Altimet baru pi usrah nk pandai sanggah fatwa? Agicew
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lavender85 at 5-12-2021 04:01 PM

insyaAllah yakin dgn ustaz muhaizad.
nk share link youtube x pandai pulak forum latest ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-11-2021 11:20 PM
Ust. Muhaizad tak mudah jatuh hukum pada org syirik, murtad ke..dia macam lebih open minded tak ce ...

Sdr Muhaizad menghukum kafir golongan yg dia kata Wahabiah / Salafiah sebagaimana kafirnya golongan Syiah.

Pengetahuan sdr Muhaizad tentang Fiqh secara umum, khususnya fiqh imam As Syafie juga longgar. Contoh, boleh check kat YouTube jawapan dia tentang sholat jamak musafir. Bandingkan jawapan dia dengan Dr Basyit @ Abu Anas al Madini, doctorate in Fiqh As Syafie. Dr Basyit ni dikatakan golongan Wahabi sebab belajar kat University Madinah.

Wallahu aklam.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 5-12-2021 05:19 PM
Sdr Muhaizad menghukum kafir golongan yg dia kata Wahabiah / Salafiah sebagaimana kafirnya golonga ...

Ok nanti iols pi tengok n sambut
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2021 05:00 AM
Kdg2 meols rasa sejak ada ustaz2 yg rajin buat video reaction (I love them especially yang education ...

Zaman ni zaman fitnah. Susah kalau kredibiliti dipersoalkan, dia pun tengah bina madrasah..mesti nak kena viral
Aku pun solat tutup aurat andartu terpaling lindungan kaabah kata 'si puti raja terpaling'zahhh itteww
Tapi korang tak tengok aku mengalah kan.
Selamba je aku tempeleng
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
yg paling bahaya ialah org2 yg menyampai ilmu tapi semua dibidaahkan , qasidah dikata mengarut, quran ditafsir mengukut akal sendiri dan paling teruk tiada adab dgn alim ulama smpi snggup menghina menerendahkan. Karomah x percaya , berselindung di sebalik al quran dan sunnah. Berhati2 la dgn fahaman yg menyimpang skrg smpi tv pun dh berani jmput org2 mcm ni. Nauzubillah
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Besar nya serban dia.. kalah cendawan busut[em:22:]
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jugak yg gini
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 01:08 PM
Ya asal wahabi je terus ulama aswj disapproved publicly.
Lagipun wahabi completely disregard sunn ...

Assalamualaikum..nak betulkan sikit ja..menurut isteri UAI, sekarang isteri beliau ada 2 sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blanco replied at 17-12-2021 12:34 PM
Assalamualaikum..nak betulkan sikit ja..menurut isteri UAI, sekarang isteri beliau ada 2 sahaja.

Wslm. Whatever im least related to lengthy marital affairs
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau so called ustaz pon mcm bangga dpt silver button, mmg tunggang je la kot. Xperlu la tunjuk kalau betul2 ikhlas nk tegakkan agama
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blanco replied at 17-12-2021 02:34 PM
Assalamualaikum..nak betulkan sikit ja..menurut isteri UAI, sekarang isteri beliau ada 2 sahaja.

Wsalam..lagi seorang g mana?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2022 05:11 PM | Show all posts
syasya99 replied at 26-11-2021 05:48 PM
saya pernah jugak tgk kuliah dia ni dalam youtube. tataupulak ada ajaran tak betul. cara penyampaian ...

ikut ustaz abd muien aje sis..ust muhaizad ni bg sy baik x payah follow..sekadar nak berlipur lara oklah..nak serius cari ilmu agama yg betul baik follow ustaz muein
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2022 05:18 PM | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 01:08 PM
Ya asal wahabi je terus ulama aswj disapproved publicly.
Lagipun wahabi completely disregard sunn ...

mengarut.

u ni tau ke wahabi tu apa..disregard sunnah?

alahai..kaji dulu sblm berkata2.

pi semaik video2 wahabi tu..alquran dan sunnah lah sandaran depa.

kalau malas nak semak byk2..p khalid basalamah channel shj.
mula video pun dah tau diorg tak disregard hadis..malah mengangkat ke darjat yg tinggi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 02:01 PM GMT+8 , Processed in 0.184700 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list