CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 08:52 PM | Show all posts
ketipongtipah replied at 26-11-2021 05:32 PM
Tak pernah dengar ceramah ustaz ni.
Sekarang akak sibok khatam Gegarvaganza miss sebab gi Melaka mak ...

alang jahil biar jahil seumur hidup taubat hujung2 tak gitu. takpe. yang penting kita enjoy
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:53 PM | Show all posts
hmmm memang kadang2 agak pelik contents dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah my fren share cramah dia tp mcm too good to be tru
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-11-2021 08:52 PM
alang jahil biar jahil seumur hidup taubat hujung2 tak gitu. takpe. yang penting kita enjoy{ ...

Habis tew. ustaz pun ada bersyarah sambil menyanyi dibayor beribu satu show.. apo beza akak ni bekas ratu karok ktv gemenceh era kak melah engko.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:12 PM | Show all posts
Tah aku dengar ceramah dia ok je.
Cuma pekat loghat dia ni, payah nak paham.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:18 PM | Show all posts
time dengar tu kalo rasa pelik sumber taktau dari mana, google jela apa masalahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah dgr ceramah ustaz ni mcm ok je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes2 mcm ni,para mufti,ahli ugamawan negara tak nak tegur ke?
Android box dah tegur dah haritu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
zaman skrg klu ust yang menegur betulkan hadis tu tak sahih ke tak boleh diamalkan ke apa mesti ustad yg ditegur and para pentaksub sekalian label ust yang menegur itu wahabi. tah pape.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton:  Edited by capiloton at 26-11- ...


Ini la masalah jab agama.. Selain asik nk tmbh caw mereka juga pmalas bt kerja dan bfikir..xlgsg efisyen

2021 nk masuk 2022..

Benda pengesahan blh bt online pon xbt2 jgk.. Maksiat pon xcegah. Ank luar nikah tetap bsepah. Daging halal pon byk diragui. Ntah apa yg busy sgt ntah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
I dengar ceramah ustaz muhaizad ni pun sbb kontroversi isu2 sblm ni... mula2 psl hadis, pas tu pasal zikir dan yg terbaru psl mandi safar. Yg pasti dia anti dgn geng2 ustaz yg digelar wahabi.

Isu mandi safar ni i baca dulu2 mmg termasuk dlm buku pendidikan agama di sekolah. Mmg jadi amalan org dulu2. Sehinggalah dsai masa tu jadi menteri pendidikan yg mengarahkan utk skip tajuk tu sbb amalan khurafat. Agak jelas dan nyata khurafat jika percaya mandi tolak bala pada hari tertentu. Mcm kepercayaan hindu pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp tgok die punye pn cm pelik je..
Die punye background mcm2...

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by missyL at 27-11-2021 06:05 PM
jejaka_hensem replied at 27-11-2021 12:51 AM
Kes2 mcm ni,para mufti,ahli ugamawan negara tak nak tegur ke?
Android box dah tegur dah haritu


Tgok kt twitter mmg uztaz yg tego android box tu jgk yg tego pasal uztaz nie
And uztAz yg tu jgk nsihat klo beli shopee komen n vid mesti barang yg dibeli
Jgn vid n pic xde kene mengene. Sbb dpt coins. Coin tu kan duit.
Nti jadi haram..
Mmg btol la jgk.

Tp setakat coins 5 sen je hahahaha
Harap2 uztaz same tego jgk rasuah juta2 yg mcm normal dah msia
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
menakutkan. bahaya ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 27-11-2021 06:04 PM
Tgok kt twitter mmg uztaz yg tego android box tu jgk yg tego pasal uztaz nie
And uztAz yg tu jgk  ...

Alhamdulillah ustad tegur android box ada tegur.
Bab rasuah tu maybe belum terbuka hijab kot
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:44 PM | Show all posts
ada sorg my fb fren kl isu ustaz muhaizad ni dia mesti defend la, tp tak ngaku pengikut ustaz ni, pastu psl isu mandi safar dia defend jgk, tp nafi dia senada dgn ustaz ni..mcm hati2 je nk ckp sbb ramai hentam
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 27-11-2021 08:04 PM
Alhamdulillah ustad tegur android box ada tegur.
Bab rasuah tu maybe belum terbuka hijab kot:shutu ...

Pasal rasuah yg berleluasa ni semua uztaz pn masih tertutup hijab.
Sultan2 pn ramai2 tu i harap nasihat kn lah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:16 PM | Show all posts
Jikakau sesat ke arah lebih terbuka dengan kemodenan dunia ok juga, ini sesat semakin mengajak orang menjadi labih alim tu yang susahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 27-11-2021 11:00 AM
I dengar ceramah ustaz muhaizad ni pun sbb kontroversi isu2 sblm ni... mula2 psl hadis, pas tu pasal ...

Yes. Mandi safar ni ada disebut dalam buku sekolah..tak ingat sekolah agama ke.
Sebab first time iols dengar mandi safar masa tu

Few years lepas tu ada ulama kurafatkan mandi safar
Ust.Muhaizad ni nampak berfikiran terbuka bab yg orang mudah jatuhkan syirik. Ada kerohanian
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 27-11-2021 06:04 PM
Tgok kt twitter mmg uztaz yg tego android box tu jgk yg tego pasal uztaz nie
And uztAz yg tu jgk  ...

Shopee makin kedekut coins.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 57879 Replies : 1914
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 1937 Replies : 48
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5114 Replies : 88
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30787 Replies : 524
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52513 Replies : 367
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81567 Replies : 120
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 6791 Replies : 122
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 7248 Replies : 74
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50152 Replies : 1158



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 07:42 AM GMT+8 , Processed in 0.089695 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list