CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 7909|Reply: 96

Ramai Artis Bengang, Ini Bukti Stesen Penyiaran Hanya Mahu Pelakon 1 Juta Pengikut!

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 03:08 PM | Show all posts |Read mode
Sebelum ini dah kecoh, sekarang bertambah kecoh apabila sah, ada stesen penyiaran yang hanya mahukan pelakon yang mempunyai pengikut berjuta di laman Instagram.


Ia bermula apabila Nam Ron memuat naik tangkapan sktin kriteria yang diperlukan untuk pemilihan pelakon.


Katanya kenyataan tersebut adalah benar dan ini merupakan hal yang sangat serius.




Foto: IG




"Katanya ini datang dari sebuah syarikat penyiaran. It’s real guys! Not a joke. Bukan mitos atau urban legend.


"So apa lagi? Keputusan di tangan anda. Nak pelakon kegemaran anda beraksi di kaca tv follow them on social media.


"Bullsh*t!” Kata pelakon senior yang follower baru 100k lebih," katanya di Instagram.


  





Susulan itu ramai anak seni yang kecewa dengan semua ini.


Antaranya,  Sharifah Amani, Nabila Huda, Beto Kusyairi, Adrian Teh, Sherry Al-Hadad, Nad Zainal.







Kesian dengan pelakon berbakat besar tapi tak ada ramai pengikut, apa nasib mereka dalam industri? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:12 PM | Show all posts
heyy choiii!!! producer tersangkak mana suruh focus 1m followers tu?

iols bukan nak kecam or marah pasal 1m followers tu...
tapi deorang lupa nak bubuh pilih young, beautiful and handsome... sebab kalau muda dan 1 juta followers lebih hujung hujung dapat kat Cik ba B rasa nak lontar TV kot tingkap dan kambuih TV tu jugak... Tak pepasal pecah TV acik2 yang baru beli bayar ansuran dan kutu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ketipongtipah at 26-11-2021 08:20 PM

Pengikut 1m tak akan translate into high ratings...
Cam penyanyi jual album.. kalau produk ko takde kualiti, lagu tak sedap dan drama level memperbodohkan audience dan pelakon kerut2 muka je lebih airmata tak keluor.. pun tak kemana jugak. Setakat 1-2 drama je lah..
Kecammmm!

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:23 PM | Show all posts
ketipongtipah replied at 26-11-2021 03:18 PM
Pengikut 1m tak akan translate into high ratings.
Cam penyanyi jual album.. kalau produk ko takde ku ...

tu la kan kaka... takde nilai pun 1m followers kalau setakat followers yang boleh di beli..tak sampai 3 ribu pun kalau nak beli pukal 1 juta followers dari benua sek2 sedara mara jah pakistan dan india tu...


tapi kalau pelakon rupa herlokkkk dari laki ke pompuan... muka takde tajam2 macam kulit durian dan tak macam permukaan kawah bulan dan berlubang macam lecah tempat siput gondang menetas... walaupun lakonan kayu insyaallah boleh meletop dramanya...

janji herlokkkkk... tengok korea dan thailand dah ke mana... padahal pelakon kayu... yang thai tu pulak dramanya persis acik2 sinetron yindon jah tahap nak baling TV kat dalam longkang dan parit... tapi akak tetap teruskan menonton sebabnya herlokkkk.... tak boleh say no to keherlokan manusia...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai, kome tak baca ke, Media Prima catat keuntungan 23 mil, Asteruk pulak memang promote soft porn. Losers!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:27 PM | Show all posts
tertarik komen adrian teh tu. elehhh padahal kau pon tak habis mengidolakan si kekrul tu jadi hero. tak payah nk terkejut sgt laaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:34 PM | Show all posts
Nenasketum replied at 26-11-2021 03:27 PM
Hai, kome tak baca ke, Media Prima catat keuntungan 23 mil, Asteruk pulak memang promote soft porn.  ...

kurlast media prima... btw iols nak husnuzon la dekat MP...
rasanya terlampau ramai producer yang gigih buat drama cinta cintun yang include orang tua dan orang dewasa umo2 macam retis merempan di atas...
sekarang ni memang siaran TV kekurangan drama atau siri budak2 muda... baru tahun ni dan tahun lepas je ada siri budak2 muda berlakon...

dulu2 drama/siri budak2 muda macam Dunia Baru tu agak top... soo kiranya MP hanya nak focus drama/siri bebudak muda pulak dek lambakan drama/siri orang tua dan warga emas...

sesambil iols komen ni teringat acik wan maimunah nangis dah tuaa takde sape nakk...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah sudahlah. 1 billiyun polowers pon kalau kualiti lakonan hauk, lighting ibarat taon 90an, skrip gittuew2 ajer tade bagi kesan, tatap drama layak dikambus di tapak pelupusan sampah. Produser mana ittuew yang tak pandang kualiti? Produser zaman now pon ketandusan bajet apatah lagi idea, nak lawan drama thai pon sesak nafas.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
So.. if berlakon jadi mak2, opah2 pun nak polower 1M ka? K.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-11-2021 03:23 PM
tu la kan kaka... takde nilai pun 1m followers kalau setakat followers yang boleh di beli..tak samp ...

Bethol tew.
Hero dan heroin mesti mantap kena grooming.
Tunjuk dada sket..bicep cam pelakon hindustan dada terbelah…
Kalau audience adam dan hawa pun tengok x berselero.. apo tah lagi geng ponen2 dan gegayah!
Kalu ponen gersang 24 jam pun mula alih chanel tukar ke Animal Planet faham2 sendiri lah yer!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:41 PM | Show all posts
Tak bersimpati langsung. Teruskan meroyan. Hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon senior,kalau pandai jaga badan,jaga muka iols producer xkisah pun brapa followers,dorang akan  bagi je peranan kat dorang.
Ini baru umur 40,badan dah gedabak,muka xjaga camne nak dpt job.
Tengok liza abdullah,jasmin hamid.walaupun dah berusia,tetap nampak cantik je dlm tv.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Gong Yoo xde IG pong.

Production company owners nih mesti stok2 polower tegar tokvida toklip nekta nekrita aciklana chipmunk abam asrama misai kontot etc
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:44 PM | Show all posts
Tak kisah la. Aku bukan tengok pun drama TV.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ketipongtipah at 26-11-2021 03:55 PM
mrsbale replied at 26-11-2021 03:42 PM
Gong Yoo xde IG pong.

Production company owners nih mesti stok2 polower tegar tokvida toklip nekta  ...


Setakat hype je tak jln jugak kan?
At the end org nak tengok jalan cerita, genre, pelakon.. skrip bodoh2 pun takpe.
Yg sekarang jd masaalah insta femes rambut warna bas sekolah menyemak!
Yg lelaki pulak Pian Cecupak lagi sado ..
Mmg org stesen TV dan produser tak pandai pilih ke “talent”?
Kena production haus yg hauk, muka pelakon mcam tak kena scrub berbulan dengan berminyak nye.. rambut melekat-lekat side burn cam lalang tak cukup baja!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik2 org yg sama jgak yg bising meroyan.. korang yg memilih cerita sibuk nak salahkan penonton.. masing2 mcm la best sgt berlakon tu.. masuk kelas grooming,kelas adab tatasulila,gym ke hape dulu.. korang yg menyombong perasan terpaling kitorang pulak yg salah


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:53 PM | Show all posts
gasak la korang. aku lg suka k drama. stesen tv bisnes mesti nak untung xkan nak rugi
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 26-11-2021 05:45 PM

cadangan doposen iols retis yg nak job. beli jela follower cukupkan sejuta. retis yg fefeling deep ni iols paham je nurani deep uols tu tp tutup jela mata benda mcm tu. so xdela meroyan xde job. tp kes yusry ni pgarah pun tak terlepas. melampau pulak. mcm la drama meleis ni mendonia sangat. hujung2 kena kecam jgk jalan cerita ulang2

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
choiii tak keluar gambar. iols copy paste jela

“2021, saya cadang ke produser untuk tukar pelakon utama sebab tak boleh bawa watak selepas tiga hari penggambaran. Jom rakam semula! Tp penyiar tetap mahu ‘pelakon’ itu. (Akhirnya) Saya yang ditukar.’


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
cerita apala tu.. sapa la ‘pelakon’ tu. memalukan yach
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 05:41 PM GMT+8 , Processed in 6.414173 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list