CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Lelaki Di Ipoh Maut Dicekik Sebab Dituduh Curi Pembesar Suara

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-11-2021 11:42 PM
Malaya ni kalau takde india ngn cina dah lama jadi cam  afganistan/pakistan..bukti dah byk,cthnya ke ...

kat tiktok tu dah ramai ganerasi muda jd taliban. sampai kt non muslim pun disuruh tutup aurat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah
Kesiannya
Mana nak tengok video tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
yg rakam tu spesis takde hati dan perasaan mcm boss i agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je iols jumpa orang yg sihat akal fikiran pemalas kerja pinjam duit hasil titik peluh budak OKU. Bila mintak hutang macam2 dalih acah2 teraniaya macam nilah. Dok provok2 last2 budak OKU tu mengamuk, budak tu jugak yang nampak salah. Kadang2 jual barang kat budak OKU tu, lepas tu ambik semula. Akal fikiran normal tuhan bagi tu letak kat mana tah. Masyarakat sekeliling tau angkat phone, viral. Seram ngan nasib anak2 kita yg hidup dlm zaman mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 27-11-2021 08:28 PM
Ada je iols jumpa orang yg sihat akal fikiran pemalas kerja pinjam duit hasil titik peluh budak OKU. ...

mmg pun..my dad’s cousin ada sorang, kategori lembam..taktau la ada kad oku ke tak, sbb zaman dulu2 kan takde kelas pendidikan khas..heols skrg dh almost 50..keje kat majlis perbandaran yg angkat2 sampah,siram2 bunga tu klu x salah I..keje biasa tapi lepas la utk diri dia kan..dulu2 colleagues dia selalu pekena dia utk buat personal loan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2021 11:00 AM
Acik juai lima belas hengget je speaker bodo2 mcmtu
Yg budak oku ni ambik bluetooth speaker je ke? ...

Ntah2 geng 420 tak. Org buat kedai makan ni banyak amik pati keratom nak bagi customer addict sikit
Yang hampas2 tue baru bagi kaki ketum

Orang perak acik jangan taktau dia punya pekat tu cemana. Takde orang amik tau pekan2 kat perak ni macam cameron highland or nilai. Remote sesangat so suka hati je nak gusti cemana
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 26-11-2021 08:56 PM
Flat tue meme mcm tue la.. Org ipoh tau.. Anak dtg skolah tanya stajah, apa, hukum ibu hisap ko*e  ...

Masyalla..  Sampe tanye ustazah ye.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 27-11-2021 05:38 PM
X pasal2 bunuh dah. Adoi la..

Lepas tau mangsa dah ninggal..baru datang kesal dalam diri..tapi sayang,sudah terlambat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 27-11-2021 06:36 PM
kat tiktok tu dah ramai ganerasi muda jd taliban. sampai kt non muslim pun disuruh tutup aurat.

Yup...thats what im talking about.sad but true
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:03 AM | Show all posts
Edited by Queenmastani at 28-11-2021 03:14 AM
jahcomel replied at 27-11-2021 06:44 AM
Ade dgr tak sore makcik puaka y kata puas ati... Makcik tu pn patut kna angkut jgk, jnis xde hati  ...

Tak sangup nk tgk video ganas2 mcm ni..nnt terbyg2 muka arwah saat nyawa hilang..makcik tu ati kering kalau betol bdk tu salah mencuri..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:08 AM | Show all posts
KIM.K replied at 27-11-2021 11:00 AM
Malunye sis kalau video sampai negara jiran.
Pastu ellen degenerated petik plak dalam tv

Yang berhutang tu kiranya betol la ehh sbb family arwah mcm diam je tk bersuara..sian dia meninggal sesak nafas sakit woo..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:26 AM | Show all posts
hmmm tabiat orang Melayu yang pernah di tegur dalam beberapa kali di social media.. ie hanya berkeliling melihat; masa sy muda2 sy pernah terbaca omputeh commented clip video orang kena langar dilingkungi org ramai tanpa seorang pun membantu; sampai ke tua2 gini sy masih melihat omputeh buat joke keatas orang Melayu dalam konteks ini.. last time Nampak 3-4 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Undang2 rimba di kalangan org melayu. Aku nak tgk sgt profile yg tgh mencekik tu alimnya mcmna..kerja gila
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:00 AM | Show all posts
dh mcm biasa plk dgr kes kena bunuh ni
dr kes yg mati laki bini kena bunuh kat Senawang
kes arwah ZulFarhan
kes yg hempuk pakcik gad smpai mati
semua takde motif jelas pun
belum lagi yg kes bertarung nyawa kena hempuk dgn laki sndr
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 27-11-2021 11:38 PM
Lepas tau mangsa dah ninggal..baru datang kesal dalam diri..tapi sayang,sudah terlambat.

Sesal kemudian tiada berguna.
Dah viral mmg hukuman berat
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 27-11-2021 09:41 PM
mmg pun..my dad’s cousin ada sorang, kategori lembam..taktau la ada kad oku ke tak, sbb zaman dul ...

Tak patut betul buat mcm tu. Yg berakal patut lagi tahu baik buruk
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
meluat aku dgr makcik mane ckp tu. dgr suara pn da tau da, tipikal suriruma kuat mmbawang hal jiran ipar duai, komplen sana sini, tiap tahun ry mnta tukr prabot tukr langsir. ehh tiberr.. btw bakalan lepas ke pmbunuh brkopiah ni nanti.

nk ot sikit, i mmg x bkenan dr dulu org bkopiah dng brpurdah ni. msing2 ada 1 prangai yg org pakaian biasa2 ni jarang ade. prangai prasan ahli syurga, direct msuk syurga tanpa dihisab. tp irl, dorg ni la sbnrnya paling biadap, kongajo, pengor pn ada, dgn busok selekeh. done kutuk sbb sakit ati nau nengokkn si kopiah ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 26-11-2021 05:03 PM
AJK masjid & surau memang lahanat perangainya. Sebab tu aku tak kan sedekah dekat mana2 masjid & sur ...

ni sbb si penyekik dlm vid tu bersongkok kopiah ke uolss i pn x pnh mnderma dkt msjid ruma i ni ha. brlumba2 eh updet tnjuk brapa jumlah duit dpt, banding2 dgn msjid2 lain area sini. bila org susah dtg mnta sikit je prtolongan, x bnyk pn, ehh kemahen masing2 mensekolahkan org ituhhh, ujung2 bkn ditolong pn. ni cerita betol i nmpk dpn mata. kesimpulannya, i pn mmg x bkenan klau bselisih dgn mana2 org bkopiah bagai ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:11 AM | Show all posts
Dulu pun ada kes dekat area masjid dorg telanjangkan sorg budak lelaki remaja yg tak salah dikatqkN curi duit mesjid something mcm tu, lps tu ramaii keliling menengoi ambik gambar...kesiannya klu ya pun budak tu buat salah jgn lah sampaii mcm tu sekali, org tu muda lagi boleh bagi dia peluang, tak pun just call polis iah tak payah pandaiii nak bagi hukomm
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:59 AM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 27-11-2021 10:30 AM
sick bastard.. padan muka last2 terbuka cerita anak kau kaki hutang tak reti bayar balik. electric c ...

Selalu nya mmg gitu chuols.
Org yg pro, yg ada belajar martial arts ni, diorang tau bahaya nya sesetengah move. Kalau nak ikutkan, diorang lagi boleh kasi serious damage kan. Yelah sebab mcm2 move diorang boleh buat. Ni tak, org2 kebanyakan mcm pokcik kepiah ni yg over2. Main tarik je chokehold smp sekat pernafasan arwah tu. Main larung je. Tah2 tgk UFC hatta seminit dua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 06:33 PM GMT+8 , Processed in 0.104845 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list