CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 664|Reply: 13

Sakit Tapi Terus Kerja, Janna Nick Tak Nak Susahkan Orang Lain

[Copy link]
Post time 26-11-2021 11:09 AM | Show all posts |Read mode
Demi tuntutan kerja yang tertunda, pelakon dan pengacara sensasi Janna Nick sanggup merisiko diri dan meminta kebenaran doktor untuk keluar wad lebih awal berbanding daripada tempoh sepatutnya.


Janna berkata, dia tidak sampai hati membiarkan pasukan produksi dan individu terlibat dalam projek drama melibatkan dirinya terjejas akibat masalah kesihatan yang dialaminya.


Foto: IG






“Kerja kita ini membabitkan banyak orang dan saya tidak sampai hati buat orang lain tertunggu-tunggu.


“Jadi, saya meminta kebenaran untuk keluar lebih awal walaupun doktor mahu memberi cuti sakit selama lima hingga tujuh hari. Sebaik keluar hospital, saya terus ke lokasi penggambaran,” tulis Janna menerusi InstaStory.


Tambah Janna atau nama sebenarnya Nurul Jannah Muner, 26, dia bukanlah seorang yang tidak waras atau gila dan terlalu mementingkan kerja seperti yang difikir orang lain.




  



“Saya tahu ramai yang prihatin mengenai kesihatan saya tetapi ini adalah impak daripada pandemik sebelum ini.


“Bukan hendak bekerja ‘back to back’, sebaliknya banyak yang tertangguh akibat pandemik. Jadi, kita tidak boleh mementingkan diri saja. Kita perlu berkorban dari aspek mental dan fizikal,” katanya lagi.


Terdahulu, bekas pengacara Melodi itu terpaksa dimasukkan ke hospital pada Sabtu lalu selepas disahkan menghidap vertigo atau ketidakseimbangan dalam badan dan otak.




  



  



Janna memberitahu, dia dimasukkan ke hospital selepas mengalami beberapa simptom seperti muntah berterusan dan tidak stabil ketika berdiri.


Sebelum Janna, kekasih hati kepada pelakon Dini Schatzmann itu terlebih dahulu dikejarkan ke hospital kerana jangkitan paru-paru selepas mengalami batuk selama seminggu. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye la, dah tu sape yang nak sara poji nawawi mix beruk salji sheols tu nanti? Yihhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni muka berubah-rubah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:09 PM | Show all posts
sepatutnye sakit vertigo ni tak boleh drive lah kan....membahayakan orang lain nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko kerja atau tak aku x heran dh janna. Mulut jahat dgn fans. Perangai cheap di medsos... Gud baiiii dr insdustri
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Weolls pun kalo sakit kena kerja dek jenna kalo x company rugi hukhukhuk xde beza pun dik jenna yg beza dik jenna masuk surt khabar weolls dapat email je huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye la tk keje Kang sapa nak bayar rumah juta2, kete Merc mak dia etc
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:55 AM | Show all posts
Rogue98 replied at 26-11-2021 05:09 AM
sepatutnye sakit vertigo ni tak boleh drive lah kan....membahayakan orang lain nanti.

lillahi..meols penah kena vertigo time drive..suddenly attack..rasa mcm x pijak bumi, rasa mcm Allah tarik nyawa..pandang kiri kanan x boleh rasa melayang..meols pegi lane paling kiri..rasa mcm kaki dh tekan pedal..tp tgk meter 20kmj! meols tawakkal jerit Allahhuakbar harap sempat smpai rumah..beli mcd kt area rumah meols. Alhamdulillah smpai umah terjelepok kt porche..anak buah meols trus bkk youtube cara atasi vertigo..alhamdullilah meols sedar dgn baik..tp lemah. Chuolss sign vertigo ni telinga akn berdengung which is seblm meols kena serang vertigo tu seminggu telinga meols dengung kadang x dgr org ckp..huhu! Sorry off topic!


Oiii janah! nape aku susah nk percaya cerita kehidupan ko ni eik?? ko xde salah ngan aku...tp pelik la nape retis sekor ni aku cukup meluat attention seeker much! tu blom video gatai mengada2 si poji 2.0 tu call jana...kemain menangis suh panggi baby...alah pundi kau lah janah! kawen la kalau dh gatal sgt!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
OyaTonggek replied at 27-11-2021 09:55 AM
lillahi..meols penah kena vertigo time drive..suddenly attack..rasa mcm x pijak bumi, rasa mcm All ...

Loh sis..iols baca awal2 simpati ja dgn chuols tibahh carutan segala bagai, hahha, thanks ler buat iols gelak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:08 AM | Show all posts
apedehal replied at 27-11-2021 02:05 AM
Loh sis..iols baca awal2 simpati ja dgn chuols tibahh carutan segala bagai, hahha, thanks ler buat ...

meols hilang kawalan chuolsss...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je nak kerja... kalau masih ada tenaga dan kudrat, dan otak waras mampu nak berfikir walau sakit or letih.... jgn kemudian hari menyusahkan org dan merana diri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:14 AM | Show all posts
Lgi baik msa dia tomboy dlu, skrg mcm dh melebih2 plak. Pompuan klau dh blik ke fitrah, happy nya lain mcm. Entah apa2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la awk ni
X menyusahkan org
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu. Tpi nanti jangan lak nangis ngadu stress penat bagai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:14 PM GMT+8 , Processed in 0.090073 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list