CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Mohon Jangan Jadikan Orang Miskin Sebagai ‘Content’

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 07:51 AM
Kita raikheun perkara yg baik....dari kita terdedah dlm kekerapan pada perkara yg menjengjelkheun  ...

janji reply kheun
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 26-11-2021 05:28 PM
Pandai jugak.. atleast masuk dalam makan terjaga hahahah. Gitu pemikiran heolss..

Teringat kes b ...

Rupanya pakcik tu scammer. Bila dia share ramai yg share citer pernah terkena dgn pakcik tu kan? Alasan pun pakai alasan yg sama,anak accident motor tgh koma
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 28-11-2021 08:08 AM
janji reply kheun

This is an open forum...if you cant digest  due to your limited power of comprehension ...there will be others who will...

Bak kata anak jiran aku yg 3 tahun iteww...a peabrain will akways be a peabrain...

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 07:46 AM
Rasuah dlm konteks tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima serta bila tangan kanan yg member ...

2 dalam 1 eh
Kalau nak rasuah biar nampak mulia
So malaikat takleh catit
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Yibit shuker ni
Pentaksub dia restu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku cpt kesian dgn org
Few years back ..aku ada helper
Selalu citer pasal kesusahan dia bla2
1 hari aku bagi dia 2 buah handbag
Yg mana ank aku dh aim

Tup tap tup tap rumah 2 tingkat lot tepi korrrr
Kan main lawa deco

Dang...tk .malu ke hdp nk mintak2 ni hah
Terus aku block
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 28-11-2021 09:24 AM
2 dalam 1 eh
Kalau nak rasuah biar nampak mulia
So malaikat takleh catit

kalaupun betul JIBGOR sedut billions of ringgit...tapi dia pulangkheun sebahagiannya semula pada rakyat dlm bentuk saguhati RM300 per household...tak mulia keww?

bukankew nilai agama iteww menyebut berkongsi harta....setiap harta yg kau miliki...didalamnya ada bahagian org lain?

another contoh....ibu ko iteww bukan milik ko sorang tapi hak adik beradiknya keatas nya juga....so bila ko menghalang dia atauu adik beradiknya dari bertemu dgnnya..iteww adalah satu kezaliman...

ko faham kheunz?


kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 09:27 AM
Aku cpt kesian dgn org
Few years back ..aku ada helper
Selalu citer pasal kesusahan dia bla2

menerap budaya ikhlas bila memberi...laki ko takda didik ko keww? begiteww juga bila ko terlalu mengira dgn menculas dari bayar yuran bas sekolah anak ko yg hanya pergi sekolah 3 hari dlm sebulan sedangkheun secara etiquette perjanjian yg telah dipersetujui pembayaran per month basis dan bukan pay as you use...

kau nak aku sambung?(tagline pendeta tersohor)

do reply jika ko rasa sentap

kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 09:42 AM
menerap budaya ikhlas bila memberi...laki ko takda didik ko keww? begiteww juga bila ko terlalu me ...

Aku mmg kedeksss berkira dlm segala segi sbb tu laki aku syg sgt kat aku sbb pandai manage harta dia... Kau ghase
Org mcm ko la kena tipu dgn scamer bodo tk bertempekkk:lol
Namun begitu rezeki aku sentiasa murah dr segala bab..sbb aku di kelilingi dgn org baik2
Takat duit jajan aku nk berjimba tk luak duit laki aku tu..akak2 abg anak2 sdra aku salu topap tau tak..balasan aku..bagi diorg kaseh syg ...ok kan
Ko pe tau loser tk di sayangi..ko tu bodo service tk sde nk bayor2 buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 08:13 AM
This is an open forum...if you cant digest  due to your limited power of comprehension ...there wi ...

Gilo pedo berimaginasi dgn anak jiran yg tk tau apa2 ..terukss
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 09:42 AM
menerap budaya ikhlas bila memberi...laki ko takda didik ko keww? begiteww juga bila ko terlalu me ...

Ok la aku nk g kemas stor
Stor aku pn 20x20
Tah2 luas hall rumah ko je stor aku tu khuens
Pandai manage harta laki
Di sygi semua..bahagia kan hidup aku
Jelas kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:20 AM | Show all posts
Kurex replied at 26-11-2021 01:19 PM
Jangan jadi mcm kawan aku.. bagi sedekah duit dekat penagih dadah. Lepas tu kata tu urusan dia dgn T ...

tak boleh ke?
saya ada beberapa kali  buat begitu bila nampak matmat pit terdampar kat mana2 (kalau saya terlalu berdekatan)
tali idak lah banyak . setakat rm10
pesan kat depa beli makanan
sebab namak melepekkkk jer ...
kesiann
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari sisi lain actually bagus, Malaysia dah banyak melahirkan masyarakat prihatin dan penyayang tapi tertambah lagi satu kriteria..iaitu masyarakat lapar perhatian. Pernah juga makcik aku yg ramai anak lepas baru kematian somi di datangi oleh entah YouTubers mana yang konon nya nak bantu tapi dengan syarat kena buat sesi rakaman.....like wt* bantuan setakat 2 3 ratus tapi nak rancakkk lebih ????????
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Mo lama di bawa ngo later ebit lew.... Jadi trend apabila bbnu socmed ber hinggus buat content buka aib orang.... Sebab itu masih ada yang betul betul susah malu minta derma yang ramai jenis opportunist dan pemalas..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 28-11-2021 08:12 AM
Rupanya pakcik tu scammer. Bila dia share ramai yg share citer pernah terkena dgn pakcik tu kan? A ...

Serious arr…. So kita cashkan la yang sibuk viral tangan bagi duit sekali kena scam.. semoga anak pakcik balik tengok jaga pakcik jangan scam orang dah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 10:18 AM
Ok la aku nk g kemas stor
Stor aku pn 20x20
Tah2 luas hall rumah ko je stor aku tu khuens

sentap sekali aku boleh paham...sentap dua kali on the same posting?

kahkahkahkahkahkab
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 10:12 AM
Aku mmg kedeksss berkira dlm segala segi sbb tu laki aku syg sgt kat aku sbb pandai manage harta d ...

you are not trying to be defensive are you?
lain kali kalau dah tak boleh nak bina twmbok ikhlas dlm hati busuk trngek bacin palat bangkai ko iteww dari, ko beri pada sesiapa..ko buang aja barang ko iteww...

kheunz?

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 28-11-2021 10:20 AM
tak boleh ke?
saya ada beberapa kali  buat begitu bila nampak matmat pit terdampar kat mana2 (kala ...

Melepek tak dpt dadih. Dpt duit dadih cari dulu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 28-11-2021 10:20 AM
tak boleh ke?
saya ada beberapa kali  buat begitu bila nampak matmat pit terdampar kat mana2 (kala ...

Lain kali belikan makanan je.Kalau kasi duit dan duit tu kemungkinan disalahgunakan boleh jadi gharar
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 09:25 AM
Yibit shuker ni
Pentaksub dia restu

sepertimana lahnat macam ko yg berhati busuk bangkai sanggup menganiaya pengusaha bas sekolah, walau telah berbuat perjanjian utk bayaran bulanan yuran bas sekolah anak...menculas serta mengelak dari bayar hanya kerna anak ke sekolah 3 hari dlm bulan twrsebut, walau bukan atas silap pengendali bas yg tidak dapat berkhidmat...perkongsiam hanat ko seoerti ini ko sebarkheun ...why not benda benda baik dikongsi jua walau dalam batas kesedwrhanaan?

ko mwmang siyalll kheunz?

kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 06:41 PM GMT+8 , Processed in 0.079732 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list