CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Isu harga tiket penerbangan. Kuala Lumpur-Kuching RM1,499.18 berbanding Kuala Lumpur-London RM1,469

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 26-11-2021 11:49 AM
guna la air asia now everybody can fly gituhh..
cuma kena tahan delay or cancel flight je la..

sama..RM1k+++++++.......jugok.....aku nengok.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:28 PM | Show all posts
yang nak balik Sarawak sebab hal-hal kecemasan la yang paling kasian
yang family tengah sakit , atau ada family yang meninggal..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:18 PM | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 09:37 AM
Endemik phase will make travelling more expensive.... belum sebut having to bear the cost of segal ...

Dgn segala kekangan biaya untuk melancong, aku lebih selamat dan rasa nyaman duduk di rumah. Masak, makan, nonton tv, nekuni hobi dn untuk atasi kejenuhan di rumah, pegilah ke KLCC/Sogo window shopping. Di Sabah, pernah dulu duduk di sana, memulakan karir saya di JKM, KK, duduk dgn cousin di kawasan Tg. Aru. Tak jauh dari pantainya). Pernah juga berlibur ke Kuching, S'wak, ke Labuan dn Brunei DarusSalam. Miskipun skr ni tiket ke M'sia Timur mahal, tak ade yg diterkilankan.Alhamdulillah, walaupun tidak dlm senarai orang yg have-have, berpeluanglah juga menjejakkan kaki ke beberapa tempat di belahan dunia sebelah sana.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:12 PM | Show all posts
.
Harga2 tiket di OP tak masuk akal, iaitu KL ke London sama harga dengan KL ke Kucing. Ini MAS macam ambil kesempatan untuk mengaut keuntungan berlebihan = "profit-gouging" dari Rakyat.

Harga tiket penerbangan domestik harus di masukkan ke dalam Skim Harga Maksimum Musim Perayaan untuk Rakyat2 yang mau balik kampung jauh, macam kawalan harga telur dan ayam semasa Hari Raya Puasa dan Tahun Baru Cina. ........

https://www.astroawani.com/berit ... -ini-kpdnhep-294060 - Skim Harga Maksimum Hari Raya Puasa berkuat kuasa Rabu ini - KPDNHEP - 19 April 2021

https://www.kpdnhep.gov.my/ms/pe ... musim-perayaan.html - Barang-Barang Kawalan Musim Perayaan  
.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:20 PM | Show all posts
Dubai-KL pun lagi murah..tahniah la gomen

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-11-2021 04:20 PM
Dubai-KL pun lagi murah..tahniah la gomen

ok now jom gi dubai lak
tadi london
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:28 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 26-11-2021 04:22 PM
ok now jom gi dubai lak
tadi london

Alhamdulillah..berkat BN menang di Melaka aritu,skrg ummah dah mampu melancong ke dubai,london untuk sambut winter...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 26-11-2021 04:57 PM

mulai taun dpn...Swak kena jual gas dan minyaknya sendiri..jgn bg kat 'orng tgh'...bgtau drng...Swak nk beli kapal terbangnya sendiri.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:02 PM | Show all posts
nak murah pakai cawat la naik kapal terbang
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:30 PM | Show all posts
ifanonline replied at 26-11-2021 05:02 PM
nak murah pakai cawat la naik kapal terbang

Dah zaman milenium ni masih ade ke orang pakai cawat nak naik kapal terbang. Bukankah itu dah tak penuhi etika/sop berpakaian ketika naik pesawat?
Kalau lelaki yg bercawat, awat tak jaga auratnya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:31 PM | Show all posts
oh Wow, seriously , really? murah tu = for 1 way ....i mean LHR - KUL , tapi mahal lah ye untuk Kuching tapi  macam ni lah  kan situasi lives with  the virus...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:33 PM | Show all posts
isk i tatau why lah ummah suke pi London time ni - ini winter tak best pun unles suka  berasak kat depa pinu mall on 26th Dec morning tu ...isk  tak payahlah

baik kalau nak sangat pi ALPS tu...skiing. berbaloi jugak,
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by supermum at 27-11-2021 12:49 AM
umbut replied at 26-11-2021 07:43 AM
Memang mahal. Ada baca sebab kena bayar laluan apa ntah dengan spore. Hebat kan spore dari dulu ki ...


Tak setiap masa mahal. Aku beli range date yang sama masa bulan 10, murah je. Total pergi balik 3 orang baru seribu. Ni asal ada something macam raya ke amenda, mesti harga jadi gila macam ni tak kira before ke after covid
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 26-11-2021 07:30 PM
Dah zaman milenium ni masih ade ke orang pakai cawat nak naik kapal terbang. Bukankah itu dah tak  ...

Serius la ko reply begini?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 26-11-2021 04:49 PM
stingergroup replied at 25-11-2021 06:41 PM
Sebab iteww aku sebut dalam era pandemik moving towards endemik ni..travelling has become expensiv ...


Aku affordable carrier no issue banyak membantu.... Tetapi aku sudah banned airasia sudah lama since free seat tiada seat no lagi lebih 10 years secara tepat aku lupa.... Issue passenger aku tidak tahan since kepala aku di smack handbag acik acik mahu fight for seat depa angkat handbag besar lalu atas seat kena habis kepala orang.... Sebab aku tinggi manak kepala aku jadi mangsa... Bawa batu kah apa dalam handbag...
Sehingga sekarang aku tidak courage diri untuk ambil affordable carrier... Ingat semula nighmare
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:39 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 27-11-2021 08:34 AM
Aku affordable carrier no issue banyak membantu.... Tetapi aku sudah banned airasia sudah lama sin ...

i naik air asia bila tiket MAs tak dak , ade lah dalam tempoh 10 tahun 4 kali at least. Tang part layanan tu memang ke tingkap lah hahahaa tension betul.tapi kalau long haul flight ni better ambik yg kita yakin service security etc.  I dalam satu flight ke langkawi gune AA - aiyoo i tak suka bila mana penumpang disuruh ubah tempat duduk, i tak lah kena seba dah bayar sekali masa  tiket. i tak suke sebba tak ade makanan , semua kene beli. sebba tu i ambik MAS je. Air asia ni kalau dah tak ada tiket.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Murah le.. byk flight london.
Etihad, Emirates bagai..
Sabah dan Sarawak boleh la tunjuk taring charging premium prices.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kolig i td pun dk check tiket nk balik krismas semua ribu riban..siann jgk.tiber rasa sedih lps dia citer dia beranak sorg2 ex laki tinggal dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
landen tu ada lg ke yg excited nk pergi..dah mcm rupa kl dh penuh ngn malaysian..kalau norwayyy excited gak nk p
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 08:57 PM GMT+8 , Processed in 0.068561 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list