CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Isu harga tiket penerbangan. Kuala Lumpur-Kuching RM1,499.18 berbanding Kuala Lumpur-London RM1,469

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 08:32 AM | Show all posts
green~tea replied at 26-11-2021 08:17 AM
Oh.. flight frequency kena limit ngn gomen sarawak.. make sense la why jadi mahal...  i gi sabah p ...

Betul tu sis, flight ke sabah yg lgi jauh tu pon boleh dpt 3-400 return tiket air asia sekarang ni. Tpi sarawak je acah2 terpaling kuasa autonomi dapat lawan federal nak tunjuk kuasa kat rakyat mereka supaya tgok GPShit kuat dan berkhidmat utk S4S. Padahal politik jah kuat puak2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 26-11-2021 07:38 AM
lama dh tak pi sarawak

org sarawak pun tak nak ko


kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:35 AM | Show all posts
umbut replied at 26-11-2021 08:21 AM
Ntahlah..ini yg aku baca.
Bagi menjawab persoalan di atas, tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Sa ...

Merepek jah tu. Sebelum covid tiket return kl-kuching boleh dpt 2-300. Sekarang ni jadi mahal sbb kerajaan GPShit yg limitkan penerbangan masuk ke srwak daripada semua tmpat atas alasan covid. Sedangkan tiket kl-kk boleh dapat 3-400 return. Apa la beza sabah srwak? Sarawak kuat main politik acah terplaing autonomi nk lawan kuasa federal!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:35 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2021 07:27 AM
Daripada balik Sarawak, terus pi beraya dgn Santa kat London kauuuuu

Takyah gi mana-mana lagi bagus.. Jimat duit.. Dekat-dekat Xmas tiadalah Jingle Bell.. Dekat-dekat Hari Raya tiadalah Selamat Hari Raya, last-last kena ganti dengan lagu-lagu patriotik..






Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2021 07:27 AM
Daripada balik Sarawak, terus pi beraya dgn Santa kat London kauuuuu

Kannzzz..terus beraya sama santa jah dah alang2 bulan dec ni kan
Pastu bleh sambung boxing day lagi kt harrods
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 26-11-2021 08:32 AM
Betul tu sis, flight ke sabah yg lgi jauh tu pon boleh dpt 3-400 return tiket air asia sekarang ni ...

SQ ada fly to sarawak tak DG?

aku kalau airlines lain memang badan rimas....rashes satu badan....

yg tambang murah lagi memang tak akan ku jejak kaki la....

bukan nak riak...cuma atas nasihat doktor....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 26-11-2021 08:21 AM
Ntahlah..ini yg aku baca.
Bagi menjawab persoalan di atas, tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Sa ...

what the hell, kite kne jajah spore ke ape, kbodohan kjaan msia bile rakyat nak travel dlm negeri kne byr kat negara asing
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:47 AM | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 08:37 AM
SQ ada fly to sarawak tak DG?

aku kalau airlines lain memang badan rimas....rashes satu badan.... ...

Ada tpi gi dari singapork laa. Apoo soalan lemau
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 26-11-2021 08:47 AM
Ada tpi gi dari singapork laa. Apoo soalan lemau

dah booked pun...saja soklan nak menggundahgulanakheun jiwa pembaca....

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:59 AM | Show all posts
air asia pun mahal ok.. iols ingat nk pi swak utk coti2.. sekali tgk rega RM1k+.. kansel.. nanti2 la pergi sana..

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 26-11-2021 08:59 AM
air asia pun mahal ok.. iols ingat nk pi swak utk coti2.. sekali tgk rega RM1k+.. kansel.. nanti2 la ...

air asia? low cost carrier kheunz?

see my level....

low cost carrier at full fledge carrier rate?

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:12 AM | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 09:02 AM
air asia? low cost carrier kheunz?

see my level....

uols mmg level kayanan.. x boleh lawan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 26-11-2021 09:12 AM
uols mmg level kayanan.. x boleh lawan...

simpan dlm hati sudah...ko tak payah sampai reply ...buat pembaca lain semakin berbulus...meluat

kahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
One way ticket pun dah mahal, ape lagi return ticketnya. Dah mahal begitu, mcmane nak galakkn rakyat cuti2 M'sia ke sana? Adakah program melancong ke Sabah n S'wak akan mencapai target nanti untuk rakyat dari Semenanjung?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 26-11-2021 09:30 AM
One way ticket pun dah mahal, ape lagi return ticketnya. Dah mahal begitu, mcmane nak galakkn rakyat ...


Endemik phase will make travelling more expensive.... belum sebut having to bear the cost of segala pcr test swab test segala mak nenek....tentunya hanya utk golongan have have macam aku.....utk golongan yg pretend have have macam ko atau makadek....dok rumah cuti dlm rumah sudah.......kalau ada rezeki lebih dari savings you make tak bayar yuran bas sekolah anak ko.....beli 5men tentage...pitch tent belakang rumah dipinggir sungai macam dibuat spesis makadek....

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kasihan yang tidak mampu balik jumpa family... Yang untuk travel bukan keperluan untuk ke sana since flight limited
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku selalu ja ulang alik kch kul masa zaman x covid..zaman covid pun ada...mmg harga MAS berubah2..hr ni rm1k..esok lusa turun balik rm300 ka rm200 ka..ikut nasib ???????? tp time krismas, time raya mmg la tiket mahal..setiap tahun drp zaman dulu kala pun harga mcm tu meroket naik waktu perayaan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 26-11-2021 09:40 AM
Kasihan yang tidak mampu balik jumpa family... Yang untuk travel bukan keperluan untuk ke sana since ...

Sebab iteww aku sebut dalam era pandemik moving towards endemik ni..travelling has become expensive, luxuries ...slogan air asia that now everyone can fly...dah tak boleh pakai lagi....

Kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:49 AM | Show all posts
guna la air asia now everybody can fly gituhh..
cuma kena tahan delay or cancel flight je la..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:06 PM | Show all posts
Isu lama dah bertahun masih tak settle2 juga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Volume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni ..Sedang fikir apa? Sedih? H
rospinkiVolume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Ra
Views : 23216 Replies : 442
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50452 Replies : 1174
The "Elephant Rock" - ICELAND
dexaThe "Elephant Rock" - ICELAND
Views : 176 Replies : 1
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2711 Replies : 24
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 439 Replies : 8
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35605 Replies : 607
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 53111 Replies : 374
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10825 Replies : 625
FM Whatsapp 9.10 Download latest version
almagarrettFM Whatsapp 9.10 Download latest version
Views : 212 Replies : 4



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 10:05 PM GMT+8 , Processed in 0.081681 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list