CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2080|Reply: 81

[Dunia] Tajok Kontot Viral #20: CDC Larang Basuh Ayam Turki ~ Masak Je

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 10:09 PM | Show all posts |Read mode


Nov. 22, 2021

With Thanksgiving almost here, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention has issued tips on the safest way to prepare your turkey.

First of all, you should not wash or rinse your bird. That may seem counterintuitive, but washing the turkey can spread germs and bacteria all over your kitchen.

“Federal food safety advice has recommended against washing turkey or chicken since 2005, but some habits are hard to break,” the CDC says, citing a 2020 survey that found 78% of respondents did rinse or wash their turkeys.

“Old recipes and family cooking traditions may keep this practice going, but it can make you and your family sick. Poultry juices can spread in the kitchen and contaminate other foods, utensils, and countertops.”

Next, don’t think about thawing your frozen turkey on the counter. When a turkey is left at room temperature for more than two hours, its temperature becomes unsafe and may reach “the danger zone” between 40 and 140 degrees Fahrenheit, the CDC says.

Instead, thaw the turkey in a container in the refrigerator; in a leak-proof plastic bag in a sink of cold water (making sure to change the water every half hour); or in the microwave, if you own one big enough to accommodate a turkey.

Other kitchen tips from the CDC:

Keep it clean. Wash your hands with soap for 20 seconds after handling turkey. Use a separate cutting board for raw turkey and never place other foods on a plate or cutting board that has held raw turkey. Wash cutting boards and utensils with hot soapy water.

Cook your stuffing thoroughly. Whether you cook it inside the turkey or in a casserole dish, use a food thermometer to make sure the center of the stuffing hits 165 degrees Fahrenheit. If you cook it in the turkey, wait 20 minutes after removing the bird from the oven to take the stuffing out; this allows it to cook more.

Use a food thermometer on your turkey. The thawed bird should be placed in a roasting pan inside an oven set at 325 degrees Fahrenheit or higher. Even if your turkey has a pop-up temperature indicator, use a food thermometer and make sure it at least 165 degrees at thickest portions of the breast, thigh, and wing joint. Let your turkey sit for 20 minutes before carving.
___________________

Sampe camni sekalipon ade yang nak dengor lagi tu.  Kalo ade zarah2 najis melekat kat kulit turkey ney camne?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Cdc dan Fda punya nasihat apa jadi pun kena dengar kata2 mereka.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 25-11-2021 10:22 PM
Kalau Cdc dan Fda punya nasihat apa jadi pun kena dengar kata2 mereka.

Bukannye takleh spray kitchen surfaces tu dengan disinfectant pon..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
So now the cdc is telling us how to cook...Why the hell would they tell ppl not to wash their turkey..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 25-11-2021 10:22 PM
Kalau Cdc dan Fda punya nasihat apa jadi pun kena dengar kata2 mereka.

Ya..tu dah kira macam wajib.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:27 PM | Show all posts
bgus ini namanya time saving...
tak perlu basuh leceh
masak terus virus terus mati
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:31 PM | Show all posts
ewwww

kalau bangkem beli ayam memang bangkem suh bini cuci bersih2

gelinyer kalau tak basuh dulu

korang tak tau apa yang ayam tu dah alami sepanjang dalam perjalanan dari tempat sembelih ke pasaraya sehinggalah korang beli
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 26-11-2021 12:56 AM
kemaruk replied at 25-11-2021 11:31 PM
ewwww

kalau bangkem beli ayam memang bangkem suh bini cuci bersih2

Kalo pak mofti keluor fatwa kata jangan basoh pulak nanti pasti bini bangkem tersenyom sinis.. @kakikuDibibirmu

Biase la.. panel mofti zaman sekarang ney ape saje kata omputih sume depe ikot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa guna spray spray dettol, lysol dsb nya di pasaran?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 10:03 AM | Show all posts

Mr Bean Sure Ikot Punye Takyah Cuci

edayildiz replied at 25-11-2021 10:52 PM
So now the cdc is telling us how to cook...Why the hell would they tell ppl not to wash their turkey ...


https://www.youtube.com/watch?v=A0m_o2gxbsU
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Issue cross contiminated... Boleh saja guna method submerge turkey few times tukar air jangan biar air splash keliling  basin cabinet...
Orang cerita turkey bukan cerita issue ayam... Ayam itu kecil....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:17 AM | Show all posts
Kalau nak basuh basuh je la, kalau tak nak basuh tak payah la basuh.  Apa susah sangat korang ni. Lagipun macam la korang sambut thanksgiving siap berturkey semua.  Dah masuk oven dah masak matilah kuman tu semua.  Kalau korang tak percaya kuman mati kena masak dalam oven, korang cubalah masuk oven masak diri sendiri tengok survive ke tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 10:30 AM | Show all posts

Pengotor Betoi Cara Ko Menulih

Samerosie replied at 26-11-2021 10:17 AM
Kalau nak basuh basuh je la, kalau tak nak basuh tak payah la basuh.  Apa susah sangat korang ni. La ...

Disgusting.  Period.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:33 AM | Show all posts

eh eh eh apa lak yg disgusting nya.... ada ke i used cursed words or lucah words/pics?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa ramai di sini makan steak yang tidak basuh.... Sebab maillard reaction tiada siapa peduli.... Or memang tidak tahu.... Sebab saranan dari CDC menggelupur buka thread
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:38 AM | Show all posts
oh wow...ni untuk turkey lah kan , kalau poultry lain?  okaylah tak payah masak turkey atau ayam pirulah. malas. beli saje kat kedai.

kalau sakit perut bawa sample turkey tu untuk culture lab .

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 10:38 AM | Show all posts

Itu Ko Bukan Aku

Edited by tumpanglalu74 at 26-11-2021 10:41 AM
Dwdrum replied at 26-11-2021 10:34 AM
Berapa ramai di sini makan steak yang tidak basuh.... Sebab maillard reaction tiada siapa peduli.... ...

Belom ponah makan daging tak basoh lagi seumor idop aku.  Ko sanggop pegi la.  

Ko yang menggelupor nak ikot ajaran si CDC pengotor tu.  Malang sekali bagi laki & anak2 ko ade bini & mak macam ko.  Tips ney sesuai untok manusia pengotor yang tak cuci kitchen surfaces je.  Macam ko.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 25-11-2021 06:44 PM
tumpanglalu74 replied at 25-11-2021 06:38 PM
Belom ponah makan daging tak basoh lagi seumor idop aku.  Ko sanggop pegi la.


Tanya acik restaurant menate if dia basuh steak...
Gordon ramsey... Nusret... Michellin star steak menu mana depa basuh... Tetapi during meat process meat memang been through cleaning process... Sama dengan turkey di sini... Authority regulate process poultry... Jangan sama kan tempat ayam process yang selalu berita masuk forum... space lagi kotor dari jamban
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 10:43 AM | Show all posts

Dalam Pade Itu Ko Takot Sangat Kuman Covid

Dwdrum replied at 26-11-2021 10:41 AM
Tanya acik restaurant menate if dia basuh steak...
Gordon ramsey... Nusret... Michellin star ...

Kasehan.  Pegi la ko idop dengan vax & steak tak basoh ko tu.  Jangan heret onglain sekali.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:45 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 26-11-2021 10:41 AM
Tanya acik restaurant menate if dia basuh steak...
Gordon ramsey... Nusret... Michellin star ...

I agree.  Karang kata kat restoren pun bukan tentu bersih tapi makan juga, nanti ada pula yg cakap dia tak makan kat resto.  So, back to square one la, kalau kau rasa CDC tak betul kau nak basuh juga basuh je lah, bukan nya CDC letak pistol kat kepala kau suruh basuh gak turkey tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.085903 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list