CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 793|Reply: 29

[Tempatan] Ahli Parlimen pembangkang kecewa baju-T Keluarga Malaysia buatan Bangladesh

[Copy link]
Post time 25-11-2021 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Cha Kee Chin (PH-Rasah) kecewa apabila kerajaan membeli baju-T untuk mempromosikan konsep Keluarga Malaysia buatan Bangladesh.


Beliau tidak menentang mana-mana negara termasuk Bangladesh tetapi produk itu sepatutnya dihasilkan penduduk tempatan untuk meningkatkan ekonomi mereka pada masa sukar ini.

“Baju-T Keluarga Malaysia diberikan (kepada kami) dua hari lalu. Kualitinya bagus. Tetapi ia mengecewakan kerana ia dibuat di Bangladesh.

“Baju-T itu di depan ada gambar Perdana Menteri (Malaysia),” katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2020 bagi Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna peringkat jawatankuasa di Dewan Rakyat.


Cha menjelaskan, beliau bukan anti Bangladesh atau mana-mana negara tetapi kerajaan perlu mempromosikan produk buatan Malaysia untuk merangsang ekonomi tempatan.

Beliau turut menggesa kerajaan membeli produk buatan Malaysia untuk kementeriannya kerana kempen beli barangan Malaysia dimulakan pada era Barisan Nasional (BN) dan diteruskan pada era Pakatan Harapan (PH) serta Perikatan Nasional (PN).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:36 PM | Show all posts
spender ko pun ntah dari taiwan, china atau bangla...

kat sini mana ada kilang proses buat baju... orang sini import jer,kedian print baju tu ikut design yg orang demand
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau buat kat sini pun....tetap la juga bangla dan myanmar yang jahit..tak percaya pergi tengok kilang kain kat Batu pahat nun..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:52 PM | Show all posts
ini isu fee gift yg ahli parlimen dapat ke?mmg bodoh,membazir  pun.asal bn naik je suka2  benda2 bodoh retorik ni.org risau psl  harga barang naik ...dia sibuk promote retorik menipu keluarga malaysia pelanc semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah kata Bangla tu memang negara besar pengeksport kain korang tak percaya
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:03 PM | Show all posts
ala2 rasa downgrade gitu kah? bayangkan kalau brand2 besar pon made in bangladesh...mesti acik2 kayangan sentap dan boikot yachhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg Bangladesh main producer textiles kot.. ada ajer isu nk dibangkitkn
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:18 PM | Show all posts
isu bodoh camni dipermainkan oleh PH untuk membodohkan penyokong mereka sebab sekarang takde isu besar yang dorang boleh guna untuk perbodohkan penyokong mereka
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by TeropongThaico at 25-11-2021 11:54 PM

BMF - Bangladesh Manufacturing First folks... Later2 baru Buy Malaysia Fulak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eLiaD at 26-11-2021 12:05 AM

patriotic x kne tmpt lagu Negaraku hafal x
kaw skola x
RiP
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah MP tu cakap. Projek kerajaan kan ke wajib bagi priority kat company Bumiputra, lepas tu company tempatan, kalau dah takde barulah boleh impot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:39 AM | Show all posts
kak ros x bleh nk bolot dah..tu yg direct obersea
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Habistu sepatutnya keluaran china la kan baru diam
Baju kat padang besar tu sapa jahit plak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Beli dari China baru ok kot?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian bmf, xdpt tender buat baju keluarga mail
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 25-11-2021 11:18 PM
isu bodoh camni dipermainkan oleh PH untuk membodohkan penyokong mereka sebab sekarang takde isu bes ...

Bmf=bangla masuk first. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-11-2021 06:41 AM
Habistu sepatutnya keluaran china la kan baru diam
Baju kat padang besar tu sapa jahit plak

Kesian puak2 ketuatnan xdpt hasilkan baju-T keluarga mail. Rupanya bangla diutamakan drpd bumi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 26-11-2021 07:24 AM
Kesian puak2 ketuatnan xdpt hasilkan baju-T keluarga mail. Rupanya bangla diutamakan drpd bumi. :' ...

Takkanlah menantu mail nak jahit tee nya..
Lain la kalau kemeja batik itupun nanti ko meroyan dodol
Pasal projek baju batik dapat kat menantu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:08 AM | Show all posts
KIM.K replied at 26-11-2021 07:27 AM
Takkanlah menantu mail nak jahit tee nya..
Lain la kalau kemeja batik itupun nanti ko meroyan dodo ...

Eh eh bodoo nyaa. Bukan lah dodol suruh menantu family mail yg print baju tu. Open tender bagi kat kampeni bumi lah dah kau org yg gigih melalak bmf kehulu kehilir ujong2 barang made in bangla! Kahkahkah!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:18 AM | Show all posts
made in china lg belambak la apek
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 02:10 PM GMT+8 , Processed in 0.089142 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list