CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

Android Box Haram Jika Salah Guna? - Netizen Terkejut Kenyataan Mufti

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.semoga penjelasan mufti ni memberi kemaslahatan kepada rakyat.
Harap lepas ni tegur2 sikit pemimpin islam tentang rasuah.jangan takut
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually aku rasa siaran berbayar ni termasuklah netflix disney+ tu pun sama je siaran berulang-ulang tapi boleh pilih masa je bila korang nak ulang tengok lg.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulotkoyak replied at 25-11-2021 07:04 PM
Kalo astro bg citer berulang kpd pelanggan tu pulak cmne hukumnya?
Dah la berulang... Kemudian salu ...

Diorg tK paksa pun kita beli produk diorg..
Kalau rasa tak sesuai dgn kita jgn beli..sng citer..
Aku ni tak.prnh dan tak akn subscribe astro, sb bg aku bukan keperluan pun..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 25-11-2021 07:50 PM
asteruk tu pon sama hanat yach bila orang lambat bayar cepat jah nak potong? tapi servis sendiri p ...

Unsubscribe je..tgk je mytv free tu..kalau ada tenet tgk je utube..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic: menipu rakyat kata semua beksi ...

Mupti pun cari makan saja maaaa..jangan marah2.
Kalau serius jaga agama,baik nasihatkan pemerintah agar tidak rembat duit macam tak ingat mati.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:53 PM | Show all posts
mufti pon kena keluarkan fatwa pada service provider jangan charge melampau2 sampai rakyat/pengguna tertindas.. contohnya bill letrik yang semakin hari semakin mahal.. prffftt!~~
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la komen Mufti.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:25 PM | Show all posts
annehuda replied at 25-11-2021 11:00 PM
Tajuk Utama:        KAJI SELIDIK AWAM MENGENAI UNDANG-UNDANG ANTI LOMPAT PARTI (ORANG AWAM) (ID 14384)
UR ...

kaji selidik tu utk legality..

kaji selidik tu 5tahun lps pon dh buat...lg 5thn depan pon blum tentu enact

so.. skrg ni mutfi ckp psl di sini rancak di sana rancak berdosahhhhh...

kita tanyala jugak..considering mufti dh xde keje smpi isu android box pon dia blh bt fatwa..lol
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:27 PM | Show all posts
.... betul lah tu
mencuri tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annehuda at 25-11-2021 10:35 PM
Normabaru replied at 25-11-2021 10:25 PM
kaji selidik tu utk legality..

kaji selidik tu 5tahun lps pon dh buat...lg 5thn depan pon blum te ...


Ko rasa skrang ni mana lg power? Fatwa mufti ke atau wujud akta baru pasal lompat parti? Bukan nk perlekeh mufti tapi sedangkan fatwa mufti rokok tu haram pun ramai taknak ikut
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:44 PM | Show all posts
annehuda replied at 26-11-2021 12:34 AM
Ko rasa skrang ni mana lg power? Fatwa mufti ke atau wujud akta baru pasal lompat parti? Bukan nk  ...

dik non..
read between the line pls...jgn pembaris
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 25-11-2021 08:16 PM
Terkejut plak tengok nurtizen terkejut

tanjat boboiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tua2 ni akak lg suka tgk RTM TV1 ya
sbb x kepoh la mcm tv lain
so?? whoareyussss astrokkk
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa korang ni tetiba kisah pulak apa yang mufti keluarkan fatwa? Selama ni korang ikut sgt ke fatwa mufti? Sedangkan fatwa mufti rokok tu haram tu takde yg ikut. Bagi aku lantaklah mufti nak keluarkan fatwa apa ikut topik apa sukati dia lah. Mcm korang jugakla forumer yg bebas berporem memberikan pendapat dlm porem ni. At least mufti tu memang ada belajar level tinggi dalam bidang dia.
Mat salleh punye etika kalau korg perasan,kat link donlod haram pun ada reminder,kalau suka lagu/movie/citer ni sila beli yang original sbg tanda support pada pembuatnya.yg melayu ni siap letak kat facebook mcm bapak dia yg punya. Lgpun astro takde pun paksa korang subscribe pakej die.

#DoneBebel
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:17 AM | Show all posts
ada aku kesah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pi daaaaaaaaaaaaa........
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg terkejutnya? Sebab mufti bersuara ke?
Selama ni download dari telegram dengan website tak kira mencuri ke?
Well if you are comfortable with that, abaikan je kut. Macam fatwa rokok haram. Lupa negeri mana pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 25-11-2021 07:50 PM
asteruk tu pon sama hanat yach bila orang lambat bayar cepat jah nak potong? tapi servis sendiri p ...

Kawan aku dah potong astro tapi astro tetap call minta tunggakan.  Aku suruh email pada persatuan pengguna.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
masalahnya,kalo astro ada dlm android box tu pun akak tak hengen nk tgk lgsg content astrok.
balik2 RTM TV1 gak aku tgk kalo nk tgk local news
and the rest tgk channel lain satu dunia.berkembang sket minda iols nih.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku skrg lagi byk layan dokumentari berkenaan sejarah,travel dan culture. Walaupun aku ada pakej unifi tv,aku cuma layan di youtube sebab banyak content bagus dan free. Tapi aku tetap langgan youtube premium.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni boleh tanya mufti hukum pasang ad-blocker waktu browse forum cari.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 08:08 AM GMT+8 , Processed in 0.074091 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list