CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: ameenarara

Android Box Haram Jika Salah Guna? - Netizen Terkejut Kenyataan Mufti

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 03:41 AM | Show all posts
abang aku ada berbiji-biji android box ni.

tapi tu la, subscribe netflix, prime bagai.
hujung-hujung, bukak youtube jugak, sebab anak dia nak tengok Cocomelon, Omar & Hana, Dave & Ava, Upin Ipin, lagu kanak2 bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang ni tak payah mopti kuarkan fatwa pun dah sah2 haram nak. Dah namanya mencuri, menipu kabel nak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Samalah mcm vcd pirate tu.
Gangster2 punya kerja.
Entah2 sembilan naga.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 27-11-2021 02:53 AM
ok. i x tau plak haram. i ni lg innocent i igtkan geng2 android tv ni mmg ade byr astro la buat unde ...

Maksud dia ko nak pakai android box tu ok je...yg haramnya ko menonton astro ja contohnya pakai jln harom..cth subscribe dr mana2 server ntah..kekonon dpt ngk astro byr rendah dr astro...
Lepas dia streaming lagging dia marah ke operator broadband plak...dia tak hamun ke penydia server undeeground hare tu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah sebarkan pahaman Android box ni kat adik beradik sahabat andai aku semua. Masing-masing dah terminate Astro tu. Tapi mak aku dok layan YouTube je lah dok sakan tengok vlog orang masak2 kat kebun.. jadi aku konsider halalan Toyibah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa content astrok yg korang nakkkk sgt tgk ni hah? Cer bagitau sket
Esp inhouse production fr astrok
Korang mmg gemorr ke layan meletop,maharaja lawak mega,sepahtu amende tah tu sume?? Mmg suka ke layan content sampah dr astrok ni
Cer citer sket apsal nk sgt tgk astrok ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-11-2021 12:47 AM
Apa content astrok yg korang nakkkk sgt tgk ni hah? Cer bagitau sket
Esp inhouse production fr astro ...

I kalau topic android box ni mmg suka Komen2 sistur..

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 28-11-2021 01:26 AM
I kalau topic android box ni mmg suka Komen2 sistur..

mohtip?
ye la akak nk tahu la apsal ummah ni hadap sgt tgk astro tu..nak tgk rcgn apa sebenarnya kan
jangan lak ada yg kata rcgn astro tu ialah history channel, nat geo,discovery channel, AXN, HBO, KBS etc etc tu sume...
tu sume dr obersi and dlm android box mmg dh ada their own channels ni....sah2 bukan astro punya.
yg rcgn channel astro cuma ria prima warna oasis citra apa lancau sume tu la....so hat yg ni sapa yg hadap sgt dgn astro ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada pakej unifi tv pun jarang on. Sekali sekala buka AXN dan Travel Channel. Content dlm Travel Channel pun dah tak best. Bigfoot expedition ntah apa-apa la. Layan content free dalam youtube lagi best. Semalam layan vlog travel dan makan-makan di Morocco. Lagi berkualiti berbanding content dalam tv berbayar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:50 AM | Show all posts
buat macam aku je. langgan Astro setahun, pastu tengok dah tak best, potong sampai lah sekarang tak pakai2 lagi dah Astro. bukan macam korang, dah tau Astro tak best, banyak siaran ulangan, semua channel tetiba ada selingan Go Shop, tapi bulan2 setia bayar Astro. aku layan Youtube je
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-11-2021 12:47 AM
Apa content astrok yg korang nakkkk sgt tgk ni hah? Cer bagitau sket
Esp inhouse production fr astro ...

Tu yg aku pelik tu...tah apa2 punya rancangan pun nk tgk...lagha org kata...
Lps tu byk cekadak pulak bila.org nasihat suh terminate...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 29-11-2021 07:23 AM
Aku ada pakej unifi tv pun jarang on. Sekali sekala buka AXN dan Travel Channel. Content dlm Travel  ...

Aku pun lg suka tgk utube..harap2 utube tak paksa org subscribe la lps ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:23 PM | Show all posts
ermm ramai netijen melayu isle trigger android box ni. tgk siaran astro free kewww? nasib aku pakai apple tv nak tgk siaran tv rtm pon tak boleh. android ni aku allergic la... #doneriak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 03:10 AM GMT+8 , Processed in 0.076814 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list