CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Produk Gardenia naik 10 hingga 45 sen mulai 1 disember kerna terjejas akibat covid.bukan untung?

  [Copy link]
Post time 30-11-2021 10:58 AM | Show all posts
pyropura replied at 30-11-2021 09:31 AM
Nanti bila Gardenia dah tak laku sebab mahal giler, mula lah lobai2 mainkan isu perkauman, target ut ...

Massimo?

tak sedap. roti rasa kapur barus.

geng2 sepet dulu beriya buat kempen ban gardenia.

sekarang geng2 tu juga yg borong stok gardenia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:00 AM | Show all posts
dodolgemok replied at 30-11-2021 08:15 AM
Ujong2 salah dapig sbb kontrol harga barangan. BN umngok pedajal rakyat pon tetap suchii. ...

memang betul pun tokey2 besar ni geng2 DAPig yg selalu main dan kontrol harga.

geng2 UMNO tu memang dah bodo tapi opportunis.

takkan nak salahkan Mat Sabun?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:03 AM | Show all posts
Kitty_catz replied at 26-11-2021 08:41 AM
kut rajin bake ur own bread la

buat sourdough starter sendri.. selagi chuols feed, tak mati menata ...

pakai instant yeast pun setahun sekali je sempat adun dough dan bakar roti sendiri.

tu pun sebab baru beli oven baru ganti lama...

belum lagi kes peram dough pagi, petang baru teringat. Dah jadi tapai...


Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:06 AM | Show all posts
ghopper replied at 25-11-2021 07:05 PM
Kalau tak silap, pengasasnya Cina dari Sabah.

tak kisahlah founder siapa pun.

yg penting current major share holder siapa?

sama kes HP, founder kena kick dari company sbb shareholder tak suka.

sama kes Apple, Steve Job kena kick secara halus.



Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:10 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 26-11-2021 11:21 PM
mcm2 news and artikel aku dh baca psl kenaikan harga sana sini
senang ckp,. 1 Dec ni sume rege naik
...

minyak sawit harga dah melonjak gila2 tu.

pakcik makcik felda tersenyum sinis.

buat roti pakai marjerin, shortening,  dan segala benda berkaitan minyak.

gardenia terpaksa naik harga, sebab permintaan utk roti dia je dah lebih dari kemampuan production.

paham2 sendiri la.. semua nanti akan naik.

roti canai nanti RM5 sekeping..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:24 AM | Show all posts
iye ke terjejas? tipu ah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
underground replied at 30-11-2021 10:58 AM
Massimo?

tak sedap. roti rasa kapur barus.


Komplen lah kat tokey Masimo. Sembang kari jah watpe?  
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pasa replied at 30-11-2021 10:50 AM
tapi kesian org sabah sarawak susah nak dapat roti gardenia.


Ada je lah. Daerah ai tiap hari Isnin ngan Khamis dapat bread baru. Cuma Twiggies tu yang takda dan ada lagi kot varieties yang kat Mananjung ja ada.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ghopper replied at 25-11-2021 07:05 PM
Kalau tak silap, pengasasnya Cina dari Sabah.

Oh, uncle tu ke pengasasnya? Yang mati kena bunuh perampok pilak tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:21 PM | Show all posts
bukan peminat roti so x kisah pong...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 30-11-2021 08:22 AM
uh ehh? meols gigih la membeli dutch oven tu.. dah le berat namatey, rega muleh tahan.. ni sbb ank ...

Hari tu saya beli lepas discount/apply voucher dapat harga RM28.

Dutch oven La Creuset mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurang2kan la makan....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:54 PM | Show all posts
lwyl replied at 30-11-2021 04:30 PM
Hari tu saya beli lepas discount/apply voucher dapat harga RM28.

Dutch oven La Creuset mahal.

meols idok beli hat itu.. cast iron payah jaga

meols beli lupa brand apoo,, rm700 gak la.. rabak chuols, tak tak serabak beli LC
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lwyl replied at 30-11-2021 04:30 PM
Hari tu saya beli lepas discount/apply voucher dapat harga RM28.

Dutch oven La Creuset mahal.

Bukan namanya dutch oven kalau bukan LE CREUSET....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 30-11-2021 04:17 PM
Ada je lah. Daerah ai tiap hari Isnin ngan Khamis dapat bread baru. Cuma Twiggies tu yang takda da ...

Cian laki bini bekerja...setakat twiggies aja?

Ko kalau ngidam nak makan hati kelawar keww apo keww cakap ngan aku hokay?....org ngandung ni ngidam kekadang yg pelik pelik.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 06:15 PM | Show all posts
stingerstraps replied at 30-11-2021 06:05 PM
Bukan namanya dutch oven kalau bukan LE CREUSET....


oooo gichewww..  banyak je alternative selain LC yg tak merabak poket meols ni ha kaka stinger, lgpn anak meols baru nak belajo bake2 ni ha.. kut esok2 tak minat, jadi tukun je LC tu, membazir itu kan amalan shaiythonnn

meols idok sekaya tokeh2 yg ada kilang 7,8 juta , atau investment sana sini chuolssss

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 30-11-2021 05:54 PM
meols idok beli hat itu.. cast iron payah jaga

meols beli lupa brand apoo,, rm700 gak la.. rabak  ...

RM700? Pengsannn.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 42960 Replies : 1558
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49743 Replies : 1135
Intan saleh nikah malam ni
MistrezHermanazIntan saleh nikah malam ni
Views : 16980 Replies : 200
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30589 Replies : 520
Lelaki suntik otot punggung meninggal dunia dalam hotel
sharlenetexasLelaki suntik otot punggung meninggal du
Views : 1052 Replies : 31
Youtuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ Shazz & Schaffy Zainuddin
babyorangeYoutuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ S
Views : 26475 Replies : 179
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4244 Replies : 127
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34998 Replies : 586
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10399 Replies : 602



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 07:25 AM GMT+8 , Processed in 0.084091 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list