CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Produk Gardenia naik 10 hingga 45 sen mulai 1 disember kerna terjejas akibat covid.bukan untung?

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Xper ..Aku still support janji bersih n halal.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 04:19 PM
Brand gardenia  yg baru ada keluaran product mee kuning, apa betul kewww?

Ada, pernah tgk tapi x pernah beli sbb x gemar mee kuning
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 28-11-2021 04:25 PM
Exactly. Roti ada yis dan gula, juga guna tepung gandum yang disembur baja/racun serangga gandumny ...

Klau ikutkan semua mkn luar berisiko tinggi...yg buat sendiri pun mungkin berisiko sbb bahan2 yg kta beli utk buat mkn tu ada kandungan yg pelbagai..( kiub msg, sos2 etc )
Yg pnting mkn secara sederhana dan bahan juga sederhana..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Baja naik uolsss..dh tuh mcm mana? Sma org nk kaya cepat ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 25-11-2021 05:02 PM
Ada lg ka yg sangka gardenia company bumi. CEO cina, pengurus besar cina, top management cina. Gar ...

Ko bc kat FB..dia org duk kata tokey Gardenia ni Syed ape tu..lupa aku nama dia..duk beria menegakkan org melayu punya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
mujur x minat roti, tp anak2 i minat roti plak. sikit2 nak roti taruk jem kaya. tp i lebih mnt massimo. rs roti dia cm snonoh sikit bnding grdenia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Whitney72 replied at 29-11-2021 12:17 AM
Klau ikutkan semua mkn luar berisiko tinggi...yg buat sendiri pun mungkin berisiko sbb bahan2 yg k ...

Kalau buat sendiri kita boleh kawal
Kalau beli kedai tu takleh kawal
Semua sedap2
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 28-11-2021 12:38 PM
Mula2 bmf lepastu kantoi bukan meleis pon ada gak, lepastu penjilat bmf bekap kata xpe ada meleis  ...

Beli barang molayoo kat kodai Cino,
Beli brg. Cino kat kodai Molayoo,
Boleh pulak gitu
Tu lah Bmf, kempen terbodoh dlm.sejarah kah kah kah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 28-11-2021 04:20 PM
Ini barulah susu segar!

Hebat Cino Dapig supersmart. Dihantar nya macai Molayoo jual muka kat Gegau vaganza, berbondong2 molayoo beli susu keluaran "Bumiputra", sambil tibai rega overprice
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 28-11-2021 11:25 AM
meosl pun beli wheat germ

tapik yg roti putih gardenia tu , if tok laki meols makan idung nya su ...

Massimo white tu fluffy sikit lar banding gardenia
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm.masa tak sampai 2 tahun, 2 kali Gardenia naik rega kan. Memang company "Bumiputra" ni suka cekik darah.ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 26-11-2021 08:41 AM
kut rajin bake ur own bread la

buat sourdough starter sendri.. selagi chuols feed, tak mati menata ...

Guna enamel roaster pun boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Gardenia > Massimo.

Roti The Adventist lagi sedap tapi mahal.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:15 AM | Show all posts
pyropura replied at 30-11-2021 05:02 AM
Beli barang molayoo kat kodai Cino,
Beli brg. Cino kat kodai Molayoo,
Boleh pulak gitu

Ujong2 salah dapig sbb kontrol harga barangan. BN umngok pedajal rakyat pon tetap suchii.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:22 AM | Show all posts
lwyl replied at 30-11-2021 06:58 AM
Guna enamel roaster pun boleh.

uh ehh? meols gigih la membeli dutch oven tu.. dah le berat namatey, rega muleh tahan.. ni sbb ank meols yg suke bake2.. kut meols..idok le sis
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Nanti bila Gardenia dah tak laku sebab mahal giler, mula lah lobai2 mainkan isu perkauman, target utama robert kuok tokey Massimo. Lepas tu last sekali ratib Dap Dap. Mark my word.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedaplah perasa Black Forest tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:50 AM | Show all posts
tapi kesian org sabah sarawak susah nak dapat roti gardenia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:57 AM | Show all posts
pyropura replied at 30-11-2021 05:02 AM
Beli barang molayoo kat kodai Cino,
Beli brg. Cino kat kodai Molayoo,
Boleh pulak gitu

kalau terbodoh..
takde geng2 sepet sanggup berhabis buat kempen pujuk jangan ban produk2 mereka


takde tokei2 minyak masak turun harga murah giler

kau je bodoh pekat
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:58 AM | Show all posts
pyropura replied at 30-11-2021 09:31 AM
Nanti bila Gardenia dah tak laku sebab mahal giler, mula lah lobai2 mainkan isu perkauman, target ut ...

Massimo?

tak sedap. roti rasa kapur barus.

geng2 sepet dulu beriya buat kempen ban gardenia.

sekarang geng2 tu juga yg borong stok gardenia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 03:24 AM GMT+8 , Processed in 0.298121 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list