CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

Ozlynn ada kedai runcit senyap-senyap...

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 25-11-2021 10:37 PM
Laa Keknis wanita isteri dan ibu serba boleh tak tnjuk skill masak2 ke?

serba boleh pada banyak perkara dan mustahil pada semua perkara...kata anak jiran aku yg 3 tahun itewww....kerna keterbatasan manusia, yg tiada kesempurnaan....sambungnya lagi...

ko nampak tak akal budak 3 tahun against ko?

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:02 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 25-11-2021 10:55 PM
Happy you me salah eja. sila ucap mekasih sebab salah eja, boleh team dengan manak..

Yg revert suami kau atau diri kau? ini ayat murtad melayu apa yg ko bina?

kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Suaku... Nak show off.  Dia ingat dia sorang yg ada pantry. Followers tolol dia je yg teruja
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
walopun aiols off skit pangai rempit sheols ni,tp aiols tetap nak puji yach sheols ni pemurah btul...slalu sedekah x kira sape...kalo kita kata nk jmpe sheols jap nk pass skrip ke hape,konfem sheols dh standby buah tgn siap2 nk kasik kt kita...walopun sheols x kenal pun bdk yg hantor skrip kt sheols tuh...tu blum kengkawan lg...everytime jmpa adeeeeeeeee je buah tgn dr sheols...kerepek lar, pes nasik arab la.. aiols rase sbb tuh depa laki bini rezki murah sbb langsong x brkira ngan org2 sekeliling..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 ramai mmg mcmni la..stok brg dapur kena byk.kalau abes xde la kalut
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi pantry Ritrude paling cun. I loike
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:49 AM | Show all posts
suka tgk famili ini.. hihiihih
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Utk someone yang sokmo flex hangbags n kasut mahal², ni kira xde ape la kak.
Pantry iols lagi tersusun rapi dan lagi penuh stock barang keperluan rumah..gitew i flex jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Normal je pun simpan stok makanan mcm tu. Dari zaman sebelum ada pkp lagi org dah biasa stok makanan at least utk 2 mggu sbb tak kuasa nak gi supermarket selalu. Org lain pun siap ada freezer bawah utk simpan stok barang basah pulak. Pelik2 je kalau ada netizen kagum menda2 basic gini
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat rumah parents aku pon ada.. mmg mcm kedai runcit.. every month kakak aku akan shopping brg2 dapur.. kdg benda dah ada pon dibeli lg.. tp tiap kali nak guna/pakai mmg akan pakai yg terdahulu.. so xde lah yg expired
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 25-11-2021 11:26 AM
Ramai jer yg ada pantry mcm nie...kenapa dia ingat kaum hawa lain tak mampu ker...

Malah pantry org lain jauh lebih wow drpd dia punyaaa
Tersusun elok ja, ikut trend terkini bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok le tu. Bagus... Bagus... Tapi tolong bagi kemas sikit. Beli bakul ke apa susun cantik2
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha...
Iols suka tengok gambo2 ni..
Syiok kan..
Iols guna rak fjalboo dari ikea utk simpan barang2 makanan..
Sebab entah le..cantik..hahahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 26-11-2021 05:40 AM
Suaku... Nak show off.  Dia ingat dia sorang yg ada pantry. Followers tolol dia je yg teruja


Nak berkongsi PASTRYnya, bak kata faraway dgn netizens, aku personally takda masalah...tapi yg aku nak carutkheun kenapa nak kena ada syarat dermanya pada mereka yg berkeinginan supaya mendoakheun dia sekeluarga sebagai penyumbang?

Menderma yg bersifat bersyarat?

Mana budaya serta nilai ikhlas dlm diri nya? tanya anak jiran aku yg umur3 tahun

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerflyers replied at 27-11-2021 06:22 AM
Nak berkongsi PASTRYnya, bak kata faraway dgn netizens, aku personally takda masalah...tapi yg aku ...

Bhai  pantry lah  bukan pastry

Ape citer idola siti khadijoh bidadari surga  lu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 27-11-2021 08:29 AM
Bhai  pantry lah  bukan pastry

Ape citer idola siti khadijoh bidadari surga  lu?

kheunz aku sebut atas iteww ...istilah pastry itewwla yg digunakhen oleh faraway kita..

kahkahkahkah

bidadara ku sedang berdengkur dipersisiran ku

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
dejure replied at 25-11-2021 04:41 AM
Ingat kau buka kedai runcit lps tu kau bg org amik barang dlm kedai kau tu..setakat pantri mcm ni po ...

Fk tu sape wakk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:44 AM | Show all posts
rumah aku pun hado jadi nak kena gelabah ke hape nie
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:01 AM | Show all posts
Iolss pon mcm ni. Dah jadi kebiasaan setiap kali gaji beli barang dapur.
List barang sama, cuma kadang2 ada update penambahan barang.
Tapi yg tak best nya, jadi lambakan barang2 kat pantry iolls.
Duduk berdua laki bini, bayangkan tiap bulan beli barang yg sama, sudah nya ada lebihan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi geng preppers, benda ni biasa. Ada yg buat stok utk 6 bulan, 12 bulan. Beli barang banyak2, guna konsep FIFO. So tak membazir.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:21 AM GMT+8 , Processed in 0.076860 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list