CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: R2D2

[Tempatan] Isu pelajar bawa handphone muncul semula. Group parents setuju pelajar dibenarkan bawa ke sekolah

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Xsetuju... Bkn sbb guru takit.. Tp akan menganggu sesi pembelajaran dalam kelas.  Sibuk main sms (kalau xda internet)  dgn kwan sekolah nnt.  Lgpun cukup2 lah budak melekat ngan henset,  bila xda henset bolehlh mereka berkomunikasi,  bergaul main dgn rakan sebaya.  Kalau tak.. Semua jd antisosial time rehat. Tgn berjahit henset
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:10 AM | Show all posts
Ada baik dan buruknya.  Kalau dibenarkan pun kena set kan bila je mereka boleh gunakanya.  Bukan masa cikgu tengah mengajar secara sebersemuka dalam kelas.  Kalau tiada larangan takut mereka tak beri tumpuan dalam kelas.  Mak pak yang dah tua bangka tu pun susah nak control dari layan phone masa berkerja inikan bebudak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by supermum at 26-11-2021 11:17 AM

Hp anak aku semua apps lock kecuali GC, zoom, Meet dengan WhatsApp. Dia nak bawak pun takde masalah.  Tapi aku prefer tak bawak. Ada emergency sekolah boleh call parents. Or sapa banyak duit beli la jam imoo tu. Still boleh call parents. Parents boleh track anak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 26-11-2021 10:34 AM
Pastu menggelabah bila kena blocked sebab main game lebih masa

Tu la pasal..tapi at least lama2 budak dah biasa dan boleh manage on screen time sendiri..letih woo nak blk2 remind suru stop main hp..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku setuju.. tp keperluan aku utk mudahkan anak contact masa Dan tempat nak ambik dia org time balik sekolah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 42960 Replies : 1558
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49743 Replies : 1135
Intan saleh nikah malam ni
MistrezHermanazIntan saleh nikah malam ni
Views : 16980 Replies : 200
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30589 Replies : 520
Lelaki suntik otot punggung meninggal dunia dalam hotel
sharlenetexasLelaki suntik otot punggung meninggal du
Views : 1052 Replies : 31
Youtuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ Shazz & Schaffy Zainuddin
babyorangeYoutuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ S
Views : 26475 Replies : 179
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4244 Replies : 127
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34998 Replies : 586
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10399 Replies : 602



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 07:02 AM GMT+8 , Processed in 0.075333 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list