CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1138|Reply: 30

[Dunia] 600 kakitangan Google bantah syarat nak kembali ke pejabat mesti lengkap vaksinasi

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 12:21 AM | Show all posts |Read mode
bernama.com
Pekerja Google tandatangani manifesto bantah vaksinasi mandatori COVID-19
3 minutes

MOSCOW, 24 Nov -- Lebih kurang 600 pekerja Google menandatangani manifesto meminta majikan mereka menarik balik arahan mewajibkan vaksinasi COVID-19 sebelum pekerja kembali ke pejabat, Sputnik memetik laporan media.

Pada 4 Nov, pentadbiran Biden berkata syarikat yang mempunyai lebih 100 pekerja harus memastikan setiap pekerja sudah lengkap divaksin atau negatif ujian COVID-19 pada setiap minggu.

Sebagai respons kepada arahan itu, Google meminta lebih 150,000 pekerjanya untuk memuat naik status vaksinasi mereka di portal syarikat pada awal Disember. Syarikat itu juga menyatakan pekerjanya yang mempunyai tugasan dengan pihak kerajaan perlu mendapatkan vaksin walaupun tidak datang ke pejabat.

Manifesto yang ditandatangani itu menggesa ketua syarikat untuk mengemukakan arahan baharu berhubung vaksin, "merangkumi semua pekerja Google," lapor CNBC.

Manifesto itu juga meminta pekerja untuk "menentang arahan vaksinasi itu sebagai prinsip" dan menekankan bahawa arahan itu tidak boleh mengubah keputusan mereka untuk tidak mendapatkan vaksin COVID-19.

Google, bagaimanapun, mengekalkan pendiriannya dalam respons kepada bantahan itu.

"Seperti yang telah kami nyatakan kepada semua pekerja dan pengarang dokumen ini, keperluan vaksinasi kami adalah satu yang penting untuk memastikan keselamatan petugas dan perkhidmatan kami terus lancar. Kami bertegas dengan dasar vaksinasi ini," kata jurucakap Google dipetik oleh CNBC.

Kakitangan Google akan kembali bekerja di pejabat untuk tiga hari seminggu bermula pada 10 Jan.

Mandat vaksin Presiden Joe Biden menghadapi tindakan undang-undang di beberapa negeri yang mendakwa presiden melampaui kuasanya kerana Perlembagaan AS memerlukan kelulusan Kongres untuk langkah sedemikian.

-- BERNAMA
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Antivax sanggup ambil 3 doses sekali if depa dapat kerja dengan google
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 25-11-2021 01:19 AM
Dwdrum replied at 25-11-2021 12:36 AM
Antivax sanggup ambil 3 doses sekali if depa dapat kerja dengan google

Megah sangat ke koje dengan Google tu?  Aku dulu gigeh je repot kat Google perkembangan kat Asean ney supaye dorang tau kita sape.  Google pon jawab je suggestions aku.  Facebook pulak naik terciret mintak aku jadi translator.  Aku buad dirk je.  Takde mase wey nak jadi kuli dia.  Sekitar 2008/2009 kot rase aku dulu.  Selalu je aku borak2 dengan depe ney.  Takde rase ape pon aku.

Oh ya mase si Kiram Sulu tu attack Sabah kan Google wat definition "Sabah is an illegitimate state in Malaysia bla2..' hah, dan2 tu aku basuh Google cukop2.  Teros terkincet, delete teros.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 24-11-2021 09:08 AM
Megah sangat ke koje dengan Google tu?  Aku dulu gigeh je repot kat Google perkembangan kat Asean n ...

Apply lah sis masuk HQ di mountain view... Aku naik bicycle or brisk walk dari rumah tidak basah ketiak pun.. I boleh belanja u coffee giteww....

Ada yang sanggup travel naik chartered bus ke office sebab depa tidak mampu rent a house mountain view... San jose... Palo alto area..... Ramai sangat apply... Siapa dapat intern di google seperti rahmat....

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 25-11-2021 01:14 AM
Apply lah sis masuk HQ di mountain view... Aku naik bicycle or brisk walk dari rumah tidak basah k ...

Aku boleh saje dok kat mana2 negare yang sedare-mare aku suroh jage property depe.  Tapi aku tetap hepi kat Mesia.  Sis, U go on.  Aku kalo Google aku tersangat benci dah kat dorang tu.  Ko pon tau kan?  Aku takleh la sell my soul to the devil gittew..  
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 24-11-2021 09:17 AM
Aku boleh saje dok kat mana2 negare yang sedare-mare aku suroh jage property depe.  Tapi aku tetap ...

Depa ramai saja prick and nerd sis.... Sometimes sampai hadapan rumah aku depa naik bicycle hilang kan stress kerja..... Makan angin office hour... Issue selling souls itu semua tudak pernah dengar juga.... But Google quite powerful deal with federal untuk dapat priviledge.... Sebab pandai manipulate dengan tax system
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 25-11-2021 01:22 AM
Depa ramai saja prick and nerd sis.... Sometimes sampai hadapan rumah aku depa naik bicycle hilang ...

Google killed Yahoo.  Sangat2 evil coz bila kita search Yahoo tengok Google tulih ape.  I tak ingat dah la tapi keluor ayat2 yang merendah2kan Yahoo.  Furthermore Google memang kompeni yahood.  Paham2 sendiri je la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:37 AM | Show all posts
Buang saja lah yang mana tak mahu tolak ansur tu.. amik talent belah2 asia ni banyak yang tak kerja. atau start pancing pekerja2 sektor IT di Grab, tiktok, shopee, lazada. banyak yg akan melompat dgr jah nama google..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 25-11-2021 01:26 AM
Google killed Yahoo.  Sangat2 evil coz bila kita search Yahoo tengok Google tulih ape.  I tak inga ...

Altavista dah lama berkubur.

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 24-11-2021 09:26 AM
Google killed Yahoo.  Sangat2 evil coz bila kita search Yahoo tengok Google tulih ape.  I tak inga ...

I tidak ingat depa tulis apa... Tetapi memang tahu team experts google setup memang hebat belaka at that time.... Sewaktu rivalry war yahoo google i lebih suka guna search engine google dari yahoo...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 25-11-2021 10:11 AM
I tidak ingat depa tulis apa... Tetapi memang tahu team experts google setup memang hebat belaka a ...

Sori.  Google can eat my shizz.  Aku pro-Yahoo sampe ke sudah.  Aku blah time betine Google tu masok Yahoo & pelingkopkan Yahoo.  What a bitch!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 24-11-2021 06:28 PM
Sori.  Google can eat my shizz.  Aku pro-Yahoo sampe ke sudah.  Aku blah time betine Google tu mas ...

Siapa betina sorry sis aku blurrrr..... Yahoo aku loyal YM saja... Depa ini rivalry... depa belakang kawan.... Kawan sama scratch belakang... Asal kan both side kaching.... Users enjoy benefits yang depa provide saja lah sis...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:41 AM | Show all posts
Tak pe, Hyderabad ada.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 25-11-2021 10:34 AM
Siapa betina sorry sis aku blurrrr..... Yahoo aku loyal YM saja... Depa ini rivalry... depa belaka ...

Marissa Mayer tersenyum sinis shopping Tumblr yang langsung tak menjana duit
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:23 AM | Show all posts

Marissa Mayer

Dwdrum replied at 25-11-2021 10:34 AM
Siapa betina sorry sis aku blurrrr..... Yahoo aku loyal YM saja... Depa ini rivalry... depa belaka ...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 24-11-2021 06:53 PM
Marissa Mayer tersenyum sinis shopping Tumblr yang langsung tak menjana duit

Tax sis kaki..... Stakeholders untuk big companies selalu nya orang yang sama....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakitangan Google akan kembali bekerja di pejabat untuk tiga hari seminggu bermula pada 10 Jan.

hoh..bestnyeeee 3x seminggu jah
lg 4 hari bleh WFH
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 25-11-2021 03:51 PM
tumpanglalu74 replied at 24-11-2021 07:23 PM


Oh dia ini  dari google ke yahoo..... Alumni stanford cable elok sis... Sebab itu parent yang establish silicon valley depa target education anak depa di westcoast uni seperti stanford... Sumbat anak ke silicon valley juga... Stanford susah sangat mahu masuk sekarang ..... Bukan harvard or mit.... Grad luar westcoast unis depa quite struggle mahu masuk silicon valley unless bosses big corporations or startup alumini same uni.... Memang cable.... Semua cable....sini culture quite berbeza dengan angelenos dan yonkers... Filthy rich LA dan NY lebih kepada flashing materials dan duit.... Sini lebih kepada panjang CV which uni grad.. Achievements.... Kira nya sini ada peluang kepada ssmua asal kan bijak peluang ssntiasa ada tidak kira background family dari class apa pun.. Millionaire tech startup sis jumpa ingat deoa student selekeh pakai hoody and jeans saja.... Kereta mungkin honda or tesla saja... Deepa tiada masa untuk mingle around flashing stuff.. Bini or gf mungkin ia.... Mostly housewife jah buat begitu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 26-11-2021 07:18 AM
Oh dia ini  dari google ke yahoo..... Alumni stanford cable elok sis... Sebab itu parent yang esta ...

Nampak sangat perempuan betina tak boleh jadi CEO, habis reta Yahoo! digunakan untuk shopping acquisition benda tak penting, very the rambang mata keranjang agittew
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:05 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 25-11-2021 01:14 AM
Apply lah sis masuk HQ di mountain view... Aku naik bicycle or brisk walk dari rumah tidak basah k ...

chuols keja gugle eh?

meols ada gak kawan ikut laki nya kerja microsoft ke mana tah

sheols duk kat elk grove

ntah2 kenai apa angpa2 ni smer.. msian community in CA.


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 12:39 PM GMT+8 , Processed in 0.162592 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list