CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: R2D2

[Tempatan] Cucuk dos penggalak baru dianggap lengkap vaksinasi. Belum confirm lagi status mcm ni

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 26-11-2021 01:16 AM
Kan ubat Covid dah ada, dari Merck tuh. NPRA  pun.dah approved. Kejadah nyer booster bagai lagi?

Ubat tu utk merawat...vaksin ni utk mencegah drpd jatuh sakit sampai kene dirawat, kalau dpt pun demam sikit2 je, makan Panadol je duduk rumah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:09 PM | Show all posts
Edited by mohamad134 at 26-11-2021 11:11 PM
raihaneem replied at 26-11-2021 08:19 PM
Tgk frontliner mcm tkdak pa ja...sihat walafiat...
Jiran saya ada frontliner..tgk sihat deme laki  ...

Ambillah booster kalau kita

1. Jenis yang pakai mask pun bawah dagu, bawah hidung.
2. Adik beradik kawan2 rajin ajak berjumpa nak ber-majlis, berkenduri dan nak ber-reunion.
3. Nak basuh tangan dgn sabun pun sering elak nanti kering mengelupas
4. Hari2 naik pengangkutan awam
5. Rajin merentas negeri balik kampung singgah sini sana
6. Kerap makan di kedai2 luar
7. Berlemak dan berpenyakit


Kalau boleh follow SOP, jarang keluar rumah dan masih WFH dan rasa takde keperluan untuk boost..skip pun takpa. Tapi amatlah di galakkan ambil booster kalau anda spesis2 seperti yang dinyatakan di atas

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
KucaiHijau replied at 26-11-2021 11:02 PM
Ala, ko macam pandai je padahal ko bukan tau ape-ape pun

ok so ko tau byk le kan? so apa ko tau?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya yg.ambik Sinovac & Cansino je lah wajib booster, sebab keduanya low eficacy, cap ayam China made. Bodo
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut kamus gomen UMNO, perkataan MUNGKIN tu bermakna PASTI. Mark my word
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mohamad134 replied at 26-11-2021 11:09 PM
Ambillah booster kalau kita

1. Jenis yang pakai mask pun bawah dagu, bawah hidung.

Saya bukan spesis di atas..

Tp insya-Allah..sama2 jaga sop dan jg kesihatan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:23 AM | Show all posts
Lagubestbest replied at 26-11-2021 06:37 PM
tak payah simpan duit beli gogle AR/VR dah ke? ok.. jimat duit sket.

tapaya chuolsssss
nanti dah cocok, hapdet yach




Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kwn2 opis mcm semua tamo dh cucuk yg booster ni
tp kalau dh wajib mcm sblm ni tpksa la..kriteria nk kerja kt kampeni weols kena ada sijil vaksin..takde sijil vaksin terus hauk yach wpn background screening dh pass...besar bethol kan taraf sijil beksin ni..oh ye saja nk bgtau im done third dose
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 10:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 27-11-2021 01:33 AM
Patutnya yg.ambik Sinovac & Cansino je lah wajib booster, sebab keduanya low eficacy, cap ayam China ...

Dah tue kena kerajaan amek jugak sinovac kalu cap ayam.. Dah la tak bolrh pilih vaksin apo.. Rakyat yg kena tanggung
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
dah selamat amik booster jumaat lps. jd dah tiga2 cucuk pfizer.. dah tuntutan kerja.
walk in je..
lg pun kt skolah, budak asrama. dgn cgu ada yg positif
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah..kena kencing lagi rakyat. Aq rasa next year raya kalau tak kena berkurung dia main isu yg ada boaster ja boleh rentas..daerah ..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 29-11-2021 07:43 AM
Dah tue kena kerajaan amek jugak sinovac kalu cap ayam.. Dah la tak bolrh pilih vaksin apo.. Rakya ...

Menteri.umno ni memang babee kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada niat tu,.confirm jadi lah. Akal busuk Umno semua org.tau lar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2021 12:40 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 26-11-2021 07:45 PM
sape cucu tu chuolss? sapa pulak pesakit gila tuuu? pesakit gila boleh pilih tak nak cucuk beksin  ...

Sori aku lama tak join.  Bukan zaman Covid la.  Just that for her to see that patient dalam wad terkawal she has to don the uniform.  Boleh pulak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 58110 Replies : 1915
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 1937 Replies : 48
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5215 Replies : 87
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30787 Replies : 524
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52513 Replies : 367
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81567 Replies : 120
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 6892 Replies : 122
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 7248 Replies : 74
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50152 Replies : 1158



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 08:26 AM GMT+8 , Processed in 0.074597 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list