CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Cucuk dos penggalak baru dianggap lengkap vaksinasi. Belum confirm lagi status mcm ni

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 25-11-2021 11:41 PM
jangan mengadu camni

kang dituduh awak antivax dan cuba menimbulkan ketakutan


  abih tu nak ngadu kat sapa? Huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 26-11-2021 12:56 AM

Tak berapa dapat sambutan ke sbb tu bakalan kena paksa pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni baksin yg.di extend expiry date aritu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:16 AM | Show all posts
yang aku pelik kenapa awal2 perkenal vaksin dulu tak cakap ada booster.tak lah jadi isu sangat... maksudnya tiap 3 bulan kena booster?? matilanak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan ubat Covid dah ada, dari Merck tuh. NPRA  pun.dah approved. Kejadah nyer booster bagai lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:42 AM | Show all posts
dgr cite 3rd dose ni kuat sikit effect dia eh?         
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:27 AM | Show all posts

Ujong2

Edited by tumpanglalu74 at 26-11-2021 09:29 AM
kemaruk replied at 25-11-2021 11:41 PM
jangan mengadu camni

kang dituduh awak antivax dan cuba menimbulkan ketakutan

Begini je la naseb rakyat..  Sampekan grup geng Pfizer kat Facebook pon hilang sebab dok cerite pase side efex.  Kene repot dengan barua2 Pfizer kat Mesia lattew..

Kitorang dah lama cakap dah.  Udah nak 2 taon mulot berbuih kabo macam2..  Kadang tu aku pon dah tak lalu nak kata ape lagi dah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata anak jiran aku yg 3 tahun iteww, penetapan baru ini bukan soal WHETHER but WHEN it will be enforced....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 04:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:41 PM | Show all posts
baik punya scammer.
klepet duit rakyat utk beli beksin sinobek yg tak diiktirap.
pastu buat rakyat jadi tikus makmal, dpt upah dari syarikat sinobek lagi.
ujong2 beli paizer jugak.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
rocksteady replied at 26-11-2021 01:16 AM
yang aku pelik kenapa awal2 perkenal vaksin dulu tak cakap ada booster.tak lah jadi isu sangat... ma ...

Takde matinya lahhh..jangan banyak membaca teori2 konspirasi bagai tu..karut.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak yakin bilangan antibek akan bertambah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:37 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 25-11-2021 08:59 AM
amek la bosster nehhh...  kita kan nak naik tarap 5G talama lagi...

nanti memasing tapaya guna smat ...

tak payah simpan duit beli gogle AR/VR dah ke? ok.. jimat duit sket.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
rocksteady replied at 26-11-2021 01:16 AM
yang aku pelik kenapa awal2 perkenal vaksin dulu tak cakap ada booster.tak lah jadi isu sangat... ma ...

Ya, dulupun kj ckp beksin x wajib, itu hak bdn masing2, ujong2 sampai blh kena pecat keja..... tunggu jer la apa dia nk ckp lps nih....org politik ni klau ckp...dgr blh percaya idok le.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
igetso replied at 25-11-2021 04:28 AM
True.  Because kawan aku ada bagitau.  Ada cucu 'seseorang' yang sangat berkuasa dipakaikan unifor ...

sape cucu tu chuolss? sapa pulak pesakit gila tuuu? pesakit gila boleh pilih tak nak cucuk beksin ke taknak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 26-11-2021 09:27 AM
Begini je la naseb rakyat..  Sampekan grup geng Pfizer kat Facebook pon hilang sebab dok cerite pas ...

Tgk frontliner mcm tkdak pa ja...sihat walafiat...
Jiran saya ada frontliner..tgk sihat deme laki bini.

Ntah la...sbb tkdak tumbang beramai ramai lg.

Sis blastoff mana..lama tk nmpk
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sinovac ambil penggalak sinobek x boleh ka
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:56 PM | Show all posts
ninja boy replied at 26-11-2021 09:52 PM
Sinovac ambil penggalak sinobek x boleh ka

Boleh kalau nakkan sinovac sebagai booster.. tapi kena bayar pada perubatan swasta. KKM kebanyakkanya pfizer bawah 50tahun, Astrazeneca kepada 50 tahun keatas sebagai booster untuk penerima sinovac.


rujukkan:

https://codeblue.galencentre.org ... rs-must-pay-for-it/
https://www.malaysiakini.com/news/600530


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 25-11-2021 12:40 AM
sepatutnye begitu

Ala, ko macam pandai je padahal ko bukan tau ape-ape pun
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 26-11-2021 07:42 AM
dgr cite 3rd dose ni kuat sikit effect dia eh?

Ramai staff kkm yg dah dapat cakap mcmtu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 57879 Replies : 1914
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 1937 Replies : 48
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5114 Replies : 88
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30787 Replies : 524
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52513 Replies : 367
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81567 Replies : 120
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 6791 Replies : 122
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 7248 Replies : 74
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50152 Replies : 1158



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 07:07 AM GMT+8 , Processed in 0.080634 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list