CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Abahmung

[Tempatan] Projek Digital Mall Mara gagal

[Copy link]
Post time 24-11-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Segala projek  ak bagi kroni UMNGOK... Rasa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 24-11-2021 06:48 PM
once upon a time tempat tu biz bagus..
just imagine sampai ada 4 bank Rimau kat situ..
blom campur ...

Baca post  #16 akn dapatlah jawapanya knp gagal...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:41 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 24-11-2021 06:24 PM
Idea bodoh yg diselaputi bibit2 perkauman dicadangkan oleh org yg kurang berfikiran. Kini jadi pm da ...

basis dari awal dah tak betul.

racial based dgn niat nak jatuhkan orang. apa dorang ingat competition dok saje agaknya. dah la berniaga tak pandai, berpolitik pun bodoh.


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je orang kat mara digital mall tu

Kedai ustaz tu penuh memanjang

Kedai servis/baiki pon kena booking dulu..

Nampak sangat kprang tak pernah pergi

Dengar cakap DAP je
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarag owyat pon sendu tak macam dulu

Orang beli online je sekarang

Harga kat shoppee beza beratus ratus

Tak perlu tawar menawar
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 24-11-2021 06:24 PM
Idea bodoh yg diselaputi bibit2 perkauman dicadangkan oleh org yg kurang berfikiran. Kini jadi pm da ...

Kan dah nk PRU ini la time nk tunjuk bela mlayu, mrnang nxt pru layu la balik.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:57 PM | Show all posts
full bekap pun gagal
screw us...we are dioomed
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:06 PM | Show all posts
bukan dari dulu Ground floor bangunan Mara ni kedai2 jual makanan ker? dia ni baru 1st time jejak kaki ke apa..

yg Mara Digital Mall tu tingkat 3 rasanya... yg setingkat dengan kedai ustaz..

tapi ada betul laa gak, sendu tengok kedai2 komputer situ.... dah la tak banyak pilihan , harga plak mahal..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik. Baru berapa tahun lepas forumer kata lowyat boleh bungkus dah pasal mara digital murah and maju
Ce mana2 menteri turun lowyat lak buat perbandingan. Mall mana yang tak terjejas pkp ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-11-2021 07:48 PM
Ada je orang kat mara digital mall tu

Kedai ustaz tu penuh memanjang

Apahal ramai RBA kat benang ni
Dah lama diorg tak muncul tetiba lak lepas prk melaka
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
n3ar replied at 24-11-2021 09:06 PM
bukan dari dulu Ground floor bangunan Mara ni kedai2 jual makanan ker? dia ni baru 1st time jejak ka ...

Zaman covid. Mesti la sendu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:25 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 24-11-2021 10:10 AM
ada bangunan ni ke? tak tau pun...

lengkali, kena pandai pilih lokasi la.. dolu2 peniaga2 pon kompl ...

Pihak mara dah bagi free rental 6 bulan.
kat Lowyat Plaza tu sesama sendiri bagi hutang cukup bulan kira
tapi kat Digital Mara sesama sendiri kena angkat cash.
bayangkan kustome dah kat depan. barang takde.
nak lari gi amik kat supplier tetiba kena bayar dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-11-2021 07:48 PM
Ada je orang kat mara digital mall tu

Kedai ustaz tu penuh memanjang

aku beli laptop MSI sebijik masa baru2 bukak..
pastu ada upgrade something g situ jugak..
thn ni aku nak beli laptop so contact staff tu dah pindah Wangsa Walk pulak..
so aku g sana lah. .staf kat situ sume budak2 muda melayu..
sori lah nak g loyat tu.. bingit

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat situ xde tumpuan utk org muda nak hang out.. Sogo tu pun semata2 tmpt nak bershopping je.. konsep mall dulu2 yg membosankan.. area situ mmg dah xde tarikan. Buat lah UTC ke...Book Xcess.. apa2 yg boleh tambah crowd
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:37 PM | Show all posts
Sebenarnya Digital Mara Mall ni dah tak ke mana tak kira covid atau apa

Digital Mara Mall Kuantan tutup pada 2018 & Digital Mara Mall Johor tutup pada 2019

Kat KL ni dok nyawa2 ikan semanjak 2019

Nak kata Low Yat kena kontrol Cina , tak betul tu

Tengok aje kedai repair & 2nd hand ... habis kena sapu geng bangla / pakistan

Sekarang depa moving up the ladder

Geng cina pon mengeluh

Maybe si mael sabri should start talking to them & find out pasal apa depa ni successful
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau semua student UiTM wajib beli kat dorang pun dah asyukk gila2
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:59 AM | Show all posts
gigahertz replied at 24-11-2021 09:25 PM
Pihak mara dah bagi free rental 6 bulan.
kat Lowyat Plaza tu sesama sendiri bagi hutang cukup bul ...

customer kena bayaq cash ka?
susah la buat bisnes mcm nih.. iols rasa hat mara tuh mmg tak pikiaq menda2 mcm nih.. ni bkn isu sewa, tapi isu lain. pastu bila byk kedai makan, kedai baju, takde kedai IT, tau pulak kata gagal..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Barang dari satu supplier. Supplier pun nak cari makan jugak jadi org tengah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 24-11-2021 06:10 PM
ada bangunan ni ke? tak tau pun...

lengkali, kena pandai pilih lokasi la.. dolu2 peniaga2 pon kompl ...

Alasan depa biasanya tmot niaga tu mengganggu lalu lintas...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:28 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 24-11-2021 05:59 PM
customer kena bayaq cash ka?
susah la buat bisnes mcm nih.. iols rasa hat mara tuh mmg tak pikiaq  ...

customer of course kena bayar cash.
tapi dealer / kedai yang amik barang kat supplier dalam tu pun
harus bayar cash. di buatnya customer tu kata
" nantilah saya pikir dulu" " hujung bulan saya datang balik "
"saya tanya suami saya dulu" "yang lagi murah takde ke "

matilah la kedai / dealer tu. duit dah keluar. barang dah amik.
so jualan dah failed. harapkan servis dan repair je la.
servis dan repair ni kena cepat. nak suruh tinggal esok datang
mmg mati la. yang datang ke Digital mall tu jauh jauh kot.
dari Perak pun ada Johor pun ada. kalau zaman 2000 dulu
repair / servis ambil 3 hari tu normal. sekarang tahun 2021
hantar pagi petang mesti dah siap.

so option lain : jual accesories. kalau semata-mata cable phone nak
panjat masuk dalam Mall gitu kat tingkat 3 mmg tak la
parking lagi. minyak lagi. baik pergi mr-diy je carik cable phone.

so ending up : mati !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:40 PM GMT+8 , Processed in 0.086014 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list