CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: R2D2

[Tempatan] COVID-19. Berita 24 Nov. Kes baharu 5,755

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 11:42 PM | Show all posts
Edited by Maniaso at 2-12-2021 10:07 AM
agongbaba replied at 26-11-2021 11:13 PM
apa susah2 weehhh! beli je mesin basuh yg ade antibacter...

hamboiii hambooiii hamboooiiii!!! cakap boleh lah hahaha
ak pon bleh cakap beli mesin basuh! tapi mesti mahal tu !
ak tauuu! tapi kan dah nak 6 tahun gak tak tukar mesin basuh.. berapa yg ko beli tu?
brand apa? cun gak kan bayar bulan2 huhuhuhuhuiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:50 PM | Show all posts
agongbaba replied at 26-11-2021 11:13 PM
apa susah2 weehhh! beli je mesin basuh yg ade dryer skali lagi senang!issue baju hapak ke ape ke s ...

Nak beli pun kena tngok mampu tak bayar bulanan tu takut ada komitmen lain kang sangkut nak byr. Ni model mesin basuh yg mana? Harga mahal sngt x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:03 PM | Show all posts
hazael123 replied at 25-11-2021 04:34 PM
ahahahaha! rinduuu doe nak raya macam tahun2 sudah kan berkumpul ramai2.
tapi nak buat macam mana  ...

Basuh baju pun x semestinya bersih betul2 sbb benda x nmpk mcm kuman ni takut x hilang dlm tub mesin basuh tu. Nanti melekat lak kat baju budak2 tu yg bhya
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:08 PM | Show all posts
kimchibuu replied at 25-11-2021 05:58 PM
yg pegi basuh baju time2 sekarang memang kena lah hadap baju bau hapak! hahabasuh baju, pas tu pegi ...

kalau asyik dobi je baju habis la duit. Better beli mesin basuh tpi beli yg brand tahan lama. Kat rumah asyik rosak je nak baiki pun susah nak cari spare part
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:12 PM | Show all posts
sangsurian replied at 27-11-2021 03:03 PM
Basuh baju pun x semestinya bersih betul2 sbb benda x nmpk mcm kuman ni takut x hilang dlm tub mes ...

Kulit sensitif ni kena kuman ke salah sabun basuh debu tu habis naik ruam merah2. Tub mesin basuh tu kdg kotor penuh dgn habuk kotorn baju sbb tu kena selalu check
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:17 PM | Show all posts
Edited by agongbaba at 2-12-2021 10:15 AM
Maniaso replied at 26-11-2021 11:42 PM
hamboiii hambooiii hamboooiiii!!! cakap boleh lah hahaha
ak pon bleh cakap beli mesin basuh ...

alah harga bawak 4K gak lah tapi boleh tahan bertahun2 tu kira berbaloi lah en...
sekarang memang nak kena beli mesin yang multifunction baru senang kerja.
siap setel semua dalam bawah sejam gak.. ak beli brand panasonic je...
baju dia spin smpai baju tk de air menitik2 kalau sidai...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:22 PM | Show all posts
Edited by agongbaba at 28-11-2021 01:11 PM
yuleealee replied at 27-11-2021 02:50 PM
Nak beli pun kena tngok mampu tak bayar bulanan tu takut ada komitmen lain kang sangkut nak byr. N ...

rasanya bulan2 pun tak mahal kot depens on kedai tapi better beli cash lah..sebabnya harga dia masa sy beli tu bawah 4k gak jgak... kwan sy ade yg beli bulan2 RM 300 lebih macam tu utk
setahun... 11KG luas laa nak basuh baju sekali jalan...
https://club.panasonic.com/my_en/na-v11fx2-11kg-econavi-inverter-blue-ag-front-load-washer-na-v11fx2lmy.html
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:59 PM | Show all posts
tgoku replied at 27-11-2021 03:08 PM
kalau asyik dobi je baju habis la duit. Better beli mesin basuh tpi beli yg brand tahan lama. Kat  ...

ye lah tu tapi nak buat macam mana kan pegi dobi jgn lah pegi hari2 macam sy sendiri, sebulan 2-3 kali je tu pun kalau hujan..rasanya semu brand boleh je tahan lama kalau pandai jaga tapi nak cari spare part tu kena pegi kat kedai brand yg sama je senang.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:31 PM | Show all posts
agongbaba replied at 27-11-2021 11:17 PM
alah harga bawak 4K gak lah tapi boleh tahan bertahun2 tu kira berbaloi lah en...
sekarang memang n ...

ouuhhh ok gak tue! dah baca dah link kat bawah... front load memang mahal sikit dari top load kan.tapi tue lah front load lagi puas kot bagi aku nak jugak rasa rumah macam dobi hahahaha.
thanks lah bagi suggestion. lepas ni guna panasonic je lah
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:59 AM | Show all posts
agongbaba replied at 27-11-2021 11:17 PM
alah harga bawak 4K gak lah tapi boleh tahan bertahun2 tu kira berbaloi lah en...
sekarang memang n ...

Kira berpatutan la 4k tapi kena survey harga mesin basuh front load lain jugak mana tahu dapat lgi murah. Tapi features mesti beza sikit laa sbb guna technology lain2
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 05:14 AM GMT+8 , Processed in 0.070809 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list