CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

PU Riz - "my upmost respect", bekerjasama dengan McDonald's Malaysia ?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruknye tahap penulisan..bm failed, bi lg la failed..xde org tegur ke..adik beradik bini yg speaking berabuk smua xkan sekor pun x tegur..setakat cikgu sementara ja pun dia punya jakun mcm dh jd hm kt sekolah tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
MyLadyMarmalade replied at 24-11-2021 07:41 PM
Upmost respect tu x kena..patut utmost sbb dia nak convey degree of something.

Upmost tu nak guna u ...

Kalau takat google je samerosie mawar plastik pun rajin google serupa si sarah82
Tu sobab rosie kata upmost dengan utmost tu sama
Tapi totaplah tak kena

Aku yang selalu pakai 'my utmost pleasure' ni tercengang dengo
Level2 puriz gak rosie ni tapi kuat nipunye

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 09:29 PM
Kalau takat google je samerosie mawar plastik pun rajin google serupa si sarah82
Tu sobab rosie ka ...

Kah kah kah
Bukan main cedok je dari google pun. Kena tgk context jugak..tak boleh asal cedok je. Kalau main cedok, jadi la mcm royani
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MyLadyMarmalade replied at 24-11-2021 09:43 PM
Kah kah kah
Bukan main cedok je dari google pun. Kena tgk context jugak..tak boleh asal cedok je.  ...

Betul kakmar
Tolong bagitau laki si rosie ni degil betul sheol bila org tak sependapat. Kata nak meraikan perbezaan pendapat di porom
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini si jah hauk abes bahasanya...cikgu bi terpaling abes....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 09:29 PM
Kalau takat google je samerosie mawar plastik pun rajin google serupa si sarah82
Tu sobab rosie ka ...


Halah halah halah nak jadi lilin bakar diri demi english language ke?  Walaupun bodoh tapi angkat diri confident tu ado kan.  Bila masa pula aku cakap sama utmost and upmost sama? Kan ke tunjuk kebodohan sendiri.  Tesl kat mana kau belajar ni?  Ke hafal american ghetto tv channel?  Lived and stayed pun tak tau difference tapi menyemak nak betulkan orang.   Loser nye kau.  Modal kau bila dah tak de apa lagi nak ckp lagi personal attack sebab kau tu loser.  Pastu ugut orang dgn tumbal tumbal tumbal meroyan cam orang kena sawan walaupun orang dah tak layan eee tak tau malu.  Sedihnya hidup kau.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Udoh bergaduh pulak pasal bahasa penjajah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 24-11-2021 10:13 PM
KIM.K replied at 24-11-2021 09:46 PM
Betul kakmar
Tolong bagitau laki si rosie ni degil betul sheol bila org tak sependapat. Kata ...


La yg tak sependapat kau, yg tak tau malu maki maki orang meroyan macam mati laki kat thread satu lagi bila orang tak agree dgn kau.  Kau yg tak boleh terima pendapat berlainan padahal ramai org ckp sama apa aku ckp dlm thread tu. Pastu dengki pulak orang lain kerja overseas.  Terjerit2 nak tumbalkan orang eee tak malu orang pun dah tak layan tapi ada hati nak sebut2 nama kita eeew.  Ke kau hilang ingatan macam kau cerita kat orang jual kilang 6 biliyon tu?  Bak kata kau kan kau suka limelight.  Terimalah kenyataan kau tu nanhado tapi dengki sangat dgn orang.  Eh dah la aku pun malas nak layan orang bipolar. Kejab elok kejab meroyan mcm apa je.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 24-11-2021 09:58 PM
Halah halah halah nak jadi lilin bakar diri demi english language ke?  Walaupun bodoh tapi angkat  ...

Sabo sis if you lived in melbourne did you manage any assimilation routine with indigenous people maybe colleagues or did you dodged away from socializing like a hoe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 10:18 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 24-11-2021 03:43 PM
Peluru tembak ummah Pelesitin di Yisrael tersenyum sinis


Pendakwah bebas, PU Riz memberikan lebih 300 pek sarapan buat pelajar sekitar SMK Sri Petaling, Kuala Lumpur.

PU Riz doa pelajar SPM cemerlang, belanja pek sarapan

PETALING JAYA – Pendakwah bebas, PU Riz menceriakan hari pelajar sekolah dengan memberikan 350 pek sarapan.

PU Riz atau nama lengkapnya, Muhammad Haris Mohd. Ismail, 26, berkata, dia bersyukur apabila hajatnya itu turut mendapat tajaan daripada McDonald’s Malaysia menerusi program komuniti anjuran mereka.

“Program ini sekadar untuk menceriakan hari anak-anak murid di SMK Bandar Baru Sri Petaling dan Tabika Kemas Kg Melayu Tambahan. Alhamdulillah, pihak McDonald’s Malaysia juga turut sama memberi tajaan dan sumbangan berupa sarapan.

“Sebanyak 300 pek sarapan diberikan pada pelajar sekolah dan 50 lagi kepada komuniti sekitar Sri Petaling. Sesekali bantu orang tak salah. Malah, saya percaya itu adalah rezeki buat mereka. Jadi, apa yang saya ada ini, tidak salah untuk dikongsi bersama,” katanya.

Sementara itu, PU Riz yang kini kini bertugas sebagai guru sementara di SMK Bandar Baru Sri Petaling mendoakan semoga pelajar tingkatan lima yang sudah kembali ke sekolah lulus cemerlang dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) nanti.

“Kalau sebelum ini mereka ke sekolah ikut kumpulan. Tapi, bermula minggu ini mereka sudah masuk semua. Semoga yang bakal menduduki SPM akan memperoleh kecemerlangan. Walaupun tidak banyak masa bersama mereka, tapi usaha ini merupakan satu pengalaman berharga buat saya.

“Terima kasih pada pihak sekolah yang memberi peluang kepada saya untuk menjadi guru sementara. Terima kasih juga pada semua guru dan anak murid saya. Seronok sebenarnya menjadi cikgu,” ujarnya. – K! ONLINE

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2021/11 ... elanja-pek-sarapan/

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 10:19 PM | Show all posts
slyfynx replied at 24-11-2021 08:19 PM
Ko utmost pn dah upmost, terus turn off aku nak baca

hahahhahahhahahaa DEJA MOSS btul la dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Raline replied at 24-11-2021 10:18 PM
Pendakwah bebas, PU Riz memberikan lebih 300 pek sarapan buat pelajar sekitar SMK Sri Petaling, K ...

Bukan ke protokol yang betul, wakil mekdi agih kat student ataupun pengetua.
Bukan si puriz sebab dia cikgu sambilan kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti lofa bangga dengan jawatan pu riz sekarang ini
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah kat mana bangla ni? Dekat kelate gedebe mandi lanje ke? Hauknya bahasa ko
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:32 PM | Show all posts
ReginaGeorge replied at 24-11-2021 03:53 PM
Pendakwah bebas dan selebriti, Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz menceriakan hari pelajar ...

Trgelak iol bca komen uol ni, pnuh dgn sindiran hbis hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:32 PM | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 10:22 PM
Bukan ke protokol yang betul, wakil mekdi agih kat student ataupun pengetua.
Bukan si puriz sebab ...

dia selebriti boleh langkau pengetua....
poyo nau
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:33 PM | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 04:06 PM
Dia ni sengaja bodoh macam sorang putera tu ke saja2 nak buat bodoh to viral

Kejap shortform keja ...

"Temperaturezah" tu dh mcm nma rapper hahahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Etika pakaian cikgu lelaki boleh yer pakai kemeja lengan pendek dan tie mcm salesman??..setahu aku cikgu lelaki pakai long sleeve + tie...ape2 je lah Riz oii...btw, iols pn xbaca habis karangan Punai..sbb annoyed sgt dgn pencemaran bahasa seorang so called 'cikgu'. What a shame!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
NonaNaga replied at 24-11-2021 10:32 PM
dia selebriti boleh langkau pengetua....
poyo nau

Ui..malu la buat sekolah sendiri.

Puriz boleh kata dia kerjasama dgn pibg ke contoh PBSM yang dia jaga ke tapi kredit amik sendiri macam org luar lak. Cikgu2 mesti mengata langkau2 camni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:42 PM | Show all posts
BTW, perkataan UPMOST ni mmg wujud, untuk mende kedudukan paling atas. Sama macam UPPERMOST.
Can you please put that jar in the UPMOST/UPPERMOST shelf.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 03:49 AM GMT+8 , Processed in 0.100254 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list