CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

PU Riz - "my upmost respect", bekerjasama dengan McDonald's Malaysia ?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 06:53 PM | Show all posts
Tudungpink replied at 24-11-2021 06:46 PM
Dah la kuat sentap, suke perli org,  cari pasai ngan netizen, cari pasai ngan wartawan.. Ayat pun tu ...

kaka baca royanan ko sekali napas je..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagak macam dia owner sekolah n dia lah yg provide semua benda kat sekolah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
QueenCaramel replied at 24-11-2021 04:20 PM
Mmg utmost kan…bukan upmost..lol..sedeh la mu ni cekgu riz

Betul ek.
Tulah samerosie kena belajar english dengan chuol hauk sangat bimbo skeaping
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 24-11-2021 03:14 PM
To Cikgu Riz.

Ini contoh post pasal CSR or donations in English yg bagus walaupun penulis ini  tid ...

Haha
Sipi2 je ko cover
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
BarbiePink replied at 24-11-2021 05:36 PM

Ni cara McD mintak tax exemption dengan LHDN
So sedekah kat sekolah2 ngan orphanage berdaftar
Sape2 nak arrange boleh la call mekdi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 24-11-2021 07:25 PM

English aku hauk pun aku dah kerja merata dunia.  Setakat kerja hari2 perbetul english fourmer je itu kah achievement kau?  Btw self appointed drama guru eh silap grammar guru, utmost and upmost both exists ok. And in my post above, i used it correctly.  Hai takan belajar tesl pun tak tau?  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:04 PM | Show all posts
akuchenta replied at 24-11-2021 03:34 PM
Apa tu kekeranian? Ada ke kekeranian dlm BM?
Perkeranian tau la ada.. Ke level BM aku tak sehebat ...

Jadi kera kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikmouse at 24-11-2021 07:07 PM

Kekeliruan aku jdknyaa dgn ayat kekeranian diaaa ituuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 24-11-2021 03:14 PM
To Cikgu Riz.

Ini contoh post pasal CSR or donations in English yg bagus walaupun penulis ini  tid ...

Yeayyy Fazz......ni baru betul....
Buat malu jer bini jah nak claim credit.
Sebijik mcm penunggang agama lagi sorang duit derma orang pun kata duit dia...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
macam mana laa dia nie blh jadikkk cikgu. Bahasaa melayu ke laut bahasa inggeris apatah lgiik.. Diaa nie ajar subjek apoo..?? aq harap bkn subjek BM or BI laaa. Jahanammmm budak3 nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:18 PM | Show all posts
Kalau utk posting peribadi boleh lah nk typo. Ni smp posting professional pun boleh byk ejaan salah. Ayat tak jelas.

Please dont ask him to review your product sbb mesej tak smp kpd pembaca.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-11-2021 06:53 PM
kaka baca royanan ko sekali napas je..hihihi

Tq Kak Norm baca royanan iols
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:25 PM | Show all posts
Tudungpink replied at 24-11-2021 09:20 PM
Tq Kak Norm baca royanan iols

same2..nama tudung pink dh blh jadi gaun pink pasni..kuikui
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-11-2021 02:47 PM
apa dia merepek dlm caption ni? dgn ejaan huruf besar kecik. hahahaha

KEKERANIAN GuRu terbelajar up ...

Perkeranian bukan kekeranian.dasar lidah bangla
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ingat orang terpedaya kah...sekolah tu kalau tak ada dia boleh ja belanja sarapan mcD,  lagi-lagi time exam spm,  kadang lori Milo pun datang kat sekolah. So tak ada apa yang outstanding pun ttg ustaz @ cikgu
pelesu nie..Nak membongak je kerja dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:28 PM | Show all posts
dulu isu typo n grandma nazi ni kaka penah u,as..dtg benak2 kata lantak dia laaaa..ig dia..bukan exam pon..so kaka malas nk ulas dh… semoga satu msia tau jah kawen laki bodoh..hihi[/code]
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nozot at 24-11-2021 07:33 PM
rbmy replied at 24-11-2021 03:59 PM
Mcd bagi makanan atas saranan puriz ke bgtu ke


Maybe...tapi kadang McD yang offer kat sekolah, nak bagi breakfast @ time sukan dia siap offer free drinks..Kadang ada cikgu-cikgu yang contact McD nie.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Upmost respect tu x kena..patut utmost sbb dia nak convey degree of something.

Upmost tu nak guna utk highest position blh la cikgu riz oiii..salah penggunaan perkataan itu. Lain kali, mohon double check ye. Google je lah..semua benda hujung jari skrg. Jangan buat malu cikgu english malaysia.

And tak kena context kot posting respect cikgu dgn CSR tu sbb bukan mcd buat csr bg makanan utk cikgu sekolah.

Tadi terbaca komen yang punai ni selayalnya buat jah sefamily. Bak kata omputih 'birds of the same feather flock together' gitewwwww..hanya jauhari mengenal maniam
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemudahcara je konsepnya.
Tu pun kecoh claim macamkan dia yang bayor. Ntah satu sen tak kuar doit. Biasa la kalau KFC ke Nestle ke contact skolah nak buat CSR. Dasar lapar kredit!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
BarbiePink replied at 24-11-2021 10:19 AM
Lobenak khenzz meratap
Lembaga dezeb better
Betul ler tuh jodoh deyols saling melengkapi

Kahkah padan muka lobenak..itulah suka sangat pandang rendah kat org..lobenak tak sedar dia lagi rendah dari rumput tu..makrimau pernah kata..lembaga kena cari suami yg lg tinggi dr dia..kalau x tinggi nnt lermbaga x hormat..
Hahaha apa barang? janji berlaki ke caner?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:38 PM GMT+8 , Processed in 0.122802 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list