CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

PU Riz - "my upmost respect", bekerjasama dengan McDonald's Malaysia ?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendakwah bebas dan selebriti, Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz menceriakan hari pelajar sekolah dengan memberikan hampir 400 pek sarapan.

Kalau dia tak jadi guru dekat sana, kesian pelajar tak akan pernah rasa mcd. Besar jasa beliyau.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Raline replied at 24-11-2021 06:46 AM
MUKA ADA SENYUM

Nanti dia menrajuk lagi gara2 disamakan ngan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekeranian.. apooooo
Hajat ko yg sponsor mcd. Ayat panjang lebar cam ko yg keluar duit.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:55 PM | Show all posts
jahlop x nk ke suh admin dia yg purfect tu jga kan ig tuk laki nyer ni....terkapai2 lk nengok si dia ni nk blend dgn jah walau dr segi lahiriah nyer yinyang sama tp standard cam jauh tercicir je si laki jahlop ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:57 PM | Show all posts
aku ingat kau sorang je nak luku dia dgn gaya penulisan cenggitu
kaki forum atau kaki chat pn reti menulis elok ikut keadaan semasa dan di mana
tau la ig fb tu kdg2 ada yg menulis bahasa paso, pelat segala.. tp ada masa kena la tulis cara elok, ikut dgn benda/gamba yg nk diceritakan..  ini asal bolehhh je
busuk perangai
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 24-11-2021 07:54 AM
Kekeranian.. apooooo
Hajat ko yg sponsor mcd. Ayat panjang lebar cam ko yg keluar duit.

Haha..mesti dia belajr dari laki dia tu..cari sponsor..nanti org nampak macam dia sendiri yg sponsor..bijakkan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-11-2021 02:47 PM
apa dia merepek dlm caption ni? dgn ejaan huruf besar kecik. hahahaha

ya Allah pebenda dia tulis ni weh. caca marba
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:59 PM | Show all posts
yeos replied at 24-11-2021 03:29 PM
kan... pandangan i bila baca post riz tu macamtu, seolah2 dia nak keluarkan duit sendiri then mcD  ...

Mcd bagi makanan atas saranan puriz ke bgtu ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat guru sementara ada hati nak bagi komentar pasal tugas2 guru... Choiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-11-2021 03:03 PM
Siapa yg cakap dia ajar BI?

Apo ko upmost respect?

Biasa org sebut 'utmost respect'
Greater extend/highest degree
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulis now?

Hang ingat duit now?



Kesiannya bini eh laki sapa neh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-11-2021 02:47 PM
apa dia merepek dlm caption ni? dgn ejaan huruf besar kecik. hahahaha

KEKERANIAN GuRu terbelajar up ...

Dia ni sengaja bodoh macam sorang putera tu ke saja2 nak buat bodoh to viral

Kejap shortform kejap salah ejaan
Boleh tulih suhu nak gak tulis temperaturezah

Maybe benda2 gini boleh buat bahan tular
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 24-11-2021 03:19 PM
mesti kecewa bini ustad..bini ustad 10A spm..

Jah ronsen upmost respect tauuuuu kat setakk
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:07 PM | Show all posts
kesian la niqabis terpaling dpt laki taraf mcm ni je ke???
ni ke yg dibanggakan lobenak??? hahahaa.

dh la kt komen ig dia penuh netizen tanya betul ke cikgu?? sbb tak percaya. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingr cikgu riz keluar duit poket urk menggembirakan murid2. Rupa2nya......ermmmm
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:13 PM | Show all posts
rbmy replied at 24-11-2021 03:59 PM
Mcd bagi makanan atas saranan puriz ke bgtu ke

pemahaman i pada ayat yang dia tulis tu camtu... rupanya sebaliknya...

McD memang buat CSR then McD collab ngan riz ni

McD yg keluarkan belanja...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:15 PM | Show all posts
Nininooo replied at 24-11-2021 03:05 PM
kenapa asyik panggil dia ustaz? dia memang ustaz ke? kata haritu belajar tak habis.

tu ler, sungguh ke dia ustaz, stakat peserta program PU kat tv tu jer kan? auto dpt title ustad ke camne? kaka konpius ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ambil temperature? Mengambil bacaan suhu dekkk…aduii
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 04:02 PM
Biasa org sebut 'utmost respect'
Greater extend/highest degree

Mmg utmost kan…bukan upmost..lol..sedeh la mu ni cekgu riz
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
I cried on behalf of the kids in SMK  BBSP for having him as the teacher (sadder as he is said to be an english teacher). Wei, proofread la caption sebelum post. Huduh benar la bahasa, english ke BM sama je hauk. Mechanics of writing pun ke dasar laut jua.

Tak yah tulis la lain kali..rengsa baca.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 02:32 PM GMT+8 , Processed in 0.101266 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list