CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 22959|Reply: 432

PU Riz - "my upmost respect", bekerjasama dengan McDonald's Malaysia ?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 02:43 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Raline at 24-11-2021 03:21 PM

PU Riz, McDonald's Malaysia belanja hampir 400 sarapan


Kuala Lumpur: Pendakwah bebas dan selebriti, Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz menceriakan hari pelajar sekolah dengan memberikan hampir 400 pek sarapan.

PU Riz, 26, berkata dia bersyukur apabila hajatnya itu turut mendapat tajaan daripada McDonald's Malaysia menerusi program komuniti anjuran mereka.

"Program ini sekadar untuk menceriakan hari anak-anak murid di SMK Bandar Baru Sri Petaling dan Tabika Kemas Kg Melayu Tambahan. Alhamdulillah, pihak McDonald's Malaysia juga turut sama memberi tajaan dan sumbangan berupa sarapan.

"Sebanyak 300 pek sarapan diberikan pada pelajar sekolah dan 50 lagi kepada komuniti sekitar Sri Petaling. Sesekali bantu orang tak salah. Malah, saya percaya itu adalah rezeki buat mereka. Jadi, apa yang saya ada ini, tidak salah untuk dikongsi bersama," katanya.

Dalam masa sama, Riz kini bertugas sebagai guru sementara di SMK Bandar Baru Sri Petaling mendoakan semoga pelajar tingkatan lima yang sudah kembali ke sekolah lulus cemerlang dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) nanti.

"Kalau sebelum ini mereka ke sekolah ikut kumpulan. Tapi, bermula minggu ini mereka sudah masuk semua. Semoga yang bakal menduduki SPM akan memperoleh kecemerlangan. Walaupun tidak banyak masa bersama mereka, tapi ia satu pengalaman berharga buat saya.

"Terima kasih pada pihak sekolah yang memberi peluang kepada saya untuk menjadi guru sementara. Terima kasih juga pada semua guru dan anak murid saya. Seronok sebenarnya menjadi cikgu," katanya.

Sumber:https://www.hmetro.com.my/rap/20 ... -hampir-400-sarapan

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 02:46 PM | Show all posts


MUKA ADA SENYUM
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:47 PM | Show all posts
Edited by Masukkeluar at 24-11-2021 04:04 PM

apa dia merepek dlm caption ni? dgn ejaan huruf besar kecik. hahahaha

KEKERANIAN GuRu terbelajar upmost

  



Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:50 PM | Show all posts
Dia ni mmg cikgu sementara ke?
Sebelum ni keje pe? pelakon ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:59 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-11-2021 02:47 PM
apa dia merepek dlm caption ni? dgn ejaan huruf besar kecik. hahahaha

Ayat macam bangla
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg cakap dia ajar BI?

Apo ko upmost respect?


Btw, "Dalam masa sama, Riz kini bertugas sebagai guru sementara di SMK Bandar Baru Sri Petaling" kan elok tulis Riz je xyah ustad laaaaaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:05 PM | Show all posts
kenapa asyik panggil dia ustaz? dia memang ustaz ke? kata haritu belajar tak habis.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
BI hauk, BM pun hauk… tp boleh jd cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:12 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-11-2021 03:03 PM
Siapa yg cakap dia ajar BI?

Apo ko upmost respect?

dia yg mengaku. ada kt komen bila fans dia tnya mengajar apa. dia jwab BI. ahahhahah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:14 PM | Show all posts
To Cikgu Riz.

Ini contoh post pasal CSR or donations in English yg bagus walaupun penulis ini  tidak ambil TESL atau masuk uni. Ada yg kata penulis tu sampai PMR jer belajar.



Harap Cikgu Riz malu dgn diri sendiri.

Nama penulis terpaksa dirahsiakan atas sebab2 tertentu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 24-11-2021 03:14 PM
To Cikgu Riz.

Ini contoh post pasal CSR or donations in English yg bagus walaupun penulis ini  tid ...

mesti kecewa bini ustad..bini ustad 10A spm..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:27 PM | Show all posts
codenamedream replied at 24-11-2021 03:14 PM
To Cikgu Riz.

Ini contoh post pasal CSR or donations in English yg bagus walaupun penulis ini  tid ...

wow... melting baca and tak nampak syok sendiri macam riz punya post
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:27 PM | Show all posts
codenamedream replied at 24-11-2021 03:14 PM
To Cikgu Riz.

Ini contoh post pasal CSR or donations in English yg bagus walaupun penulis ini  tid ...

laaa..kiranya ni charity CSR sponsored by mcd ke??mati mati aku ingatkan dak piyu yg sponsor sbb tak faham baca caption dia kt ats tu mcm bangla terpusing pusing.

hahha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ajar subjek apa?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:29 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-11-2021 03:27 PM
laaa..kiranya ni charity CSR sponsored by mcd ke??mati mati aku ingatkan dak piyu yg sponsor sbb t ...

kan... pandangan i bila baca post riz tu macamtu, seolah2 dia nak keluarkan duit sendiri then mcD cakap takyah2 weolls sponsor on behalf you gituh

baca missfaz punya post baru clear... mcD punya CSR

hmmm kesian kat mcD..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-11-2021 02:47 PM
apa dia merepek dlm caption ni? dgn ejaan huruf besar kecik. hahahaha

Apa tu kekeranian? Ada ke kekeranian dlm BM?
Perkeranian tau la ada.. Ke level BM aku tak sehebat cikgu ni



Nak juga imbuhan pun sebarang je cikgu ni!
Hari tu terbelajar..ni kekeranian
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Peluru tembak ummah Pelesitin di Yisrael tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:50 PM | Show all posts
akuchenta replied at 24-11-2021 03:47 PM
Apa maksud caption yg paling bawah tu?

Tulis now saya cari

hahahaha dia kan bangla..dia nk bgthu yg dia akn dtg cari cikgu utk bg mcd ahhahaa.
aku xboleh la dgn dia ni, kalau ada kt depan aku ni nk je aku luku kepala. ko sekolah ke tak???
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan sendiri yg sponsor..
Nusio mcm ni yg dibanggakan oleh lembaga..haha..sian lembaga..xde siapa nk..main sauk je org punya bf..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akuchenta at 24-11-2021 03:54 PM
Masukkeluar replied at 24-11-2021 03:50 PM
hahahaha dia kan bangla..dia nk bgthu yg dia akn dtg cari cikgu utk bg mcd ahhahaa.
aku xboleh la  ...


Aku x baca abis caption dia... Skimming je

Panjang & boring
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 12:44 PM GMT+8 , Processed in 1.603790 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list