CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1112|Reply: 17

Ari Lasso Pernah Buat Konsert Di Depan Beribu Jin

[Copy link]
Post time 24-11-2021 10:12 AM | Show all posts |Read mode
Jakarta: Penyanyi popular Indonesia, Ari Lasso mengalami pengalaman seram membuat persembahan di depan jin dalam salah satu konsertnya di sebuah bandar di Indonesia pada 2005.


Ari yang juga penyanyi kumpulan Dewa 19 berkongsi pengalaman seram itu menerusi saluran YouTube Raditya Dika.


Cerita mistik itu kembali tular di TikTok yang menurut Ari konsert itu ditonton oleh jin.


Ketika persembahan, Ari bersama pemuziknya juga diminta untuk tidak menghiraukan apa-apa kejadian aneh yang berlaku.




Foto: IG




Ari berkata, dia melihat beberapa individu yang menari mengikut alunan lagu yang tidak sepatutnya.


Ia menjadi lebih pelik apabila penonton seramai 15,000 di dalam stadium itu didapati tidak berada di perkarangan stadium selepas selesai persembahan.


"Stadium hanya ada satu pintu yang digunakan penonton dan anggota band untuk keluar masuk. Ketika saya turun ke kereta stadium itu lengang.


"Ada orang tapi tak sama keadaan ketika saya buat persembahan. Saya rasa hebat penonton kota ini, keluar satu pintu dengan cepat dan beratur.


"Di luar stadium sepi dan keadaannya tak masuk akal. Saya juga dinasihatkan untuk tidak memikirkan perkara itu," katanya.


Ari berkata, mereka juga dinasihatkan supaya tidak mandi apabila pulang ke hotel penginapan.


Namun, pengurusnya dan kru produksi yang melanggar pantang itu ditimpa nasib malang.


"engurus saya mandi apabila sampai di hotel dan salah seorang kru produksi yang keluar dari hotel lima minit kemudian mengalami kemalangan dan patah tangan. Saya dapat rasa sesuatu tidak kena," katanya.


Dalam ruangan komen, rata-rata netizen memaklumkan kejadian itu mungkin berlaku di Kota Baru, Kalimantan. Kawasan itu dipercayai masyarakat sebagai kota jin. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:56 AM | Show all posts
macam cedok cerita zaman 80-an, penyanyi wedding tersohor Arab Noura Takkakah (Fatima / Nura Al-Taqaqa) je, team muzik dia diundang ke majlis perkahwinan di istana jin...macam-macam benda jadik & jin-jin berjoget menggila tak ikut rentak, ada yang sesat kat bilik rehat, kena tutup mata masa perform, tak sanggup tengok wajah sebenar jin, sampai team dia trauma & berhenti jadi penyanyi..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:13 PM | Show all posts
omg.. scary btl.. sebaik di malaysia xde..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen: macam cedok cerita zaman 80-an ...

Yang ini pernah dengar..tapi masa dengar citer Nura mcm nak percaya tak percaya je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah nama band pun dewa..apa salahnya jin yang nonton in..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Seriouslah. Agak scary
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:21 PM | Show all posts
Belibis replied at 24-11-2021 05:09 PM
Udah nama band pun dewa..apa salahnya jin yang nonton in..

ahahaha.. lgpun lagu dewa19 mmg best..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Xsangka jin pun nk berpesta jemput artis indonesia... Apakah mereka tiada artis dr golongan jin?  Spt jin samsuddin?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriously??[em:10:]
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 24-11-2021 11:56 AM
macam cedok cerita zaman 80-an, penyanyi wedding tersohor Arab Noura Takkakah (Fatima / Nura Al-Taqa ...

Femes citer Noura tuekan sampai dia berenti nyanyi walaupun masa tue dia di puncak kegemilangan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:29 AM | Show all posts
sarah_ary2 replied at 26-11-2021 08:30 AM
Femes citer Noura tuekan sampai dia berenti nyanyi walaupun masa tue dia di puncak kegemilangan

tu lah...bila baca / dengar details cerita  dia tu meremang gila, sebab mmg details dia cerita. itupun dia berpuluh kali elak nak cerita selepas beberapa tahun kan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Apapun suara Ari Lasso ni mmg sdap...lagu ms ngan Dewa 19 dulu2 byk yg best2
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:15 PM | Show all posts
prince_marhaen replied at 24-11-2021 11:56 AM
macam cedok cerita zaman 80-an, penyanyi wedding tersohor Arab Noura Takkakah (Fatima / Nura Al-Taqa ...

iyelah.. sama je.. seramnya

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 24-11-2021 11:56 AM
macam cedok cerita zaman 80-an, penyanyi wedding tersohor Arab Noura Takkakah (Fatima / Nura Al-Taqa ...

Yendon.. Maling citer orang ajer. Iols pon pernah dengar citer nora at taqaqa tuew tapi ramai kata citer tuew tak betul. Hoax gittuew. Citer tuew tersebar dari satu generasi ke generasi seterusnya, ibarat citer asrama malaya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:50 AM | Show all posts
Menarik kesahnya satu pengalaman buatnya
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:02 AM | Show all posts
AnnaSendin replied at 27-11-2021 02:36 AM
Yendon.. Maling citer orang ajer. Iols pon pernah dengar citer nora at taqaqa tuew tapi ramai kata ...

khens... macam urban lagend gituuu... pastu pulak kena maling dengan ummah yindon yang mendambakan cerita berbaur mastika ni... bbnu tik tok pulak mudah kagummmm.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 29-11-2021 10:02 AM
khens... macam urban lagend gituuu... pastu pulak kena maling dengan ummah yindon yang mendambakan ...

Sama cam citer sheilaon7 lagu sephia. Muhung ajer.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram pulak aku baca
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
AKASIA : SHAKIRA [JANNA NICK, SHUKRI YAHAYA, KHAI BAHAR] MULAI 05 JAN 2022 7PM
eddlisa_uyukAKASIA : SHAKIRA [JANNA NICK, SHUKRI YAH
Views : 1014 Replies : 14
OPPENHEIMER (2023)
SY_MumiOPPENHEIMER (2023)
Views : 82 Replies : 5
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 39720 Replies : 1503
Sharing Kitchen Cabinet & Wardrobe Design
vincent_6828Sharing Kitchen Cabinet & Wardrobe Desig
Views : 873 Replies : 6
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34944 Replies : 582
[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung Hyun
xyla73[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung
Views : 91463 Replies : 1194
BoBoiBoy: GalacticHeroes Game Launching
HamazakixamBoBoiBoy: GalacticHeroes Game Launching
Views : 4868 Replies : 1
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81062 Replies : 120
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52101 Replies : 366



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:04 PM GMT+8 , Processed in 0.086840 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list