CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: kluangman

[Tempatan] Alhamdulillah belum ada lagi kes zombie walaupun lebih sejuta dos booster vaksin covid diberi secara Percuma

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 09:59 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:15 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa buat iklan dekat thread ni??@Xim

Comments

Xim
Thanks Rayriff for the info....  Post time 28-11-2021 10:36 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:19 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip washing bashuh ada kaitan dengan gelumbang 5th Gen?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo electromagnetic field+CME dikatakan boleh buat orang northern hemisphere jadi sewel, apasal ko susah-susah nak bombard lagi dengan 5g?

Buang karan dan tenaga jer.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 27-11-2021 10:18 PM
Dah kenapa buat iklan dekat thread ni??@Xim

sama2
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:25 AM | Show all posts
xpe,tensor koil kan ade ,xkan jd zomba,
andai ko buat jenayah,masuk makamah,jgn mengaku bersalah,ckp la tubuh dikawal dari jauh utk lakukan jenayah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:39 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 26-11-2021 10:22 PM
keh keh keh

lor...terpercaya pula tentang anutan wa pasal lagik dan mantik ya...

adik,
kalau setakat pembelajaran SPM sains, toksah la bagitau ajaran sesat adik kat sini.
kalau iols bgtau pun, adik tak paham sbb adik tak blajaq. stakat nih iols tgk adik bawak ajaran psl third eye + pineal gland (hat ni pun adik salah eja), bende tu bkn ke ajaran hindu? islam ada ajaq ka?








sbb tuh iols nak minta adik pi bertobat. iols suruh @gue bgtau adik sbb dia dah blajaq sains secara mendalam sumer tuh. kalau dia tak sanggup nak ulangkaji apa yg dia blajaq, iols hanya voley ucapkan slamat mengamalkan agama baru. iols tak voley bantu org yg mana nikmat iman dan islam deme dah kena tarik. hat ni mmg iols dah bgtau dia dulu2.

adik pikiaq iols terciduk, tapi itu adik nak syok sendiri jahh prasan .. iols dah kata awal2, iols tak koser nak ajaq sbb iols tau, umpama menuang ayaq kat daun keladi. lebih baik iols pi tgk muvi ka jjcm ka, plan jjcm ka..

psl maklumat keberkesanan beksin nih, merata kat internet. tapi adik tak percaya internet, kan? adik lebih percaya kumpulan2 teori konspirasi walopon ramai saintis dah bg penemuan2 deme kat internet. maka, kalau iols bubuh kat sini pun, adik bknnya nak baca dan paham. sbb tuh la bazir masa iols jahh melayan adik nih.

@gue sblm ko mempelajari ilmu2 pakai otak nih, ko kena kukuh dlm pemahaman dan didikan dlm Islam. kalau salah jln, bkn ko sorang yg sesat, takut ko heret satu keluarga utk sesat bersama. itu je nasihat aku. psl aplikasi sains tu, terpulang kpd diri ko nak percaya ke tak. jgn malas membaca. aku tak boleh nak bantu. aku byk assignment nak settle. ko kena pandai2 survive sementara aku takde. akhir sekali, kalau taktau sgt, pi solat dan berdoa bcos that usually works for me. but should you decide to change your religion, there isn't much that I can do either, bcos it is your choice.

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
ketipongtipah replied at 24-11-2021 01:00 PM
Memasing pakat2 keluar sarang dah.
Anti vaxx dah mula gerakan membawa spanduk Penganti Sakaratul M ...

Scientist2 tersohor & peramal masa depan dh pakat2 keluar gua beramai2 dgn mcm2 ramalan...adakah ramalan ku benar belaka
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 26-11-2021 05:30 AM
keh keh keh



Lu kena nag ahpek.... Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:57 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-11-2021 05:27 AM
keh keh keh

itu bukan persoalannya....

Terima kasih uncle, penjelasan yang sangat jelas buat diri kita, yang penting hubungan kita sesama manusia sentiasa terpelihara dan sejahtera selain hubungan kita dengan illahi yang menjadi pokok pangkal.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah xmati lagi bergelimpangan  tepi longkang mcm lembu kne petir
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:06 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 12:39 AM
adik,
kalau setakat pembelajaran SPM sains, toksah la bagitau ajaran sesat adik kat sini.
kalau io ...

keh keh keh

hari ni dalam sejarah bagi wa....
guling guling gelak wa baca statement tak puas hati..
setelah senyapkan diri, konon tamau mencurah air di daun keladi..
hari ni hadir kembali bercerita tentang third eye...

mak enche...lain kali tengok dulu bideo tu sampai habis...
lansung tiada dinyatakan tentang teologi dalam tu...
itu semua fakta sains mak enche..  

third eye yang diyatakan dalam tu jauh sangat berbeza dengan third eye teologi dalam hindu atau agama2 lain termasuk islam...
dalam bideo itu menceritakan tentang tempat visualization...
dalam teologi menceritakan tentang mata hati...
kan jauh berbeza dua cerita ini..
dah tua pun bodoh...

third eye dalam fakta sains mengatakan, satu tempat untuk: bila kita pejam mata, kita boleh mencipta gambaran dalam otak kita
boleh buat kira kira...pilihan..kerana keupayaan untuk visualize dalam otak...
contohnya...untuk ambil jalan kiti atau kanan, otak kita berkeupayaan menggambarkan apa yang akan terjadi jika kita pilih kiri..ataupun kanan...
dari situ baru kita buat pilihan...nak pergi kiri atau kanan...
keupayaan mencipta idea juga bermula dari sana...creativity...nak buat rumah kucing...
otak kita berkeupayaan menggambarkan rupa bentuk rumah kucing yang kita nak buat....
dari situ baru kiraan dibuat...dindingnya nak pakai kayu atau jaring...
ianya keupayaan 'menggambarkan' ..takde kena mengena dengan third eye dalam teologi pun
adoi la..mak enche...make my day betul lah....sian pula wa tengok bila dah tua jadi ini macam...

third eye dalam teologi, adalah cubaan untuk memahami dari mana 'gambaran' itu datang...
adakah ia muncul tiba-tiba dalam akal kita...
kajian saintis itu adalah pembuktian sahaja kepada benarnya Islam yang Muhammad bawa itu..
Muhammad bgtahu kita, qalbu mukmin baitullah...hati orang mukmin itu adalah rumah Allah..
kerana apa? kerana hati yang bersih, akan membalikkan perkara yang bersih yang datangnya dari Allah ke hati itu..
sebab itulah ulama ulama dahulu selalu pesan, bersihkan hati....kasi jangan ada yang lain selain dari Allah dan Muhammad dalam itu hati...
hitam itu hati, maka yang jatuh dalam hati itu akan terpalit sekali dalam kehitaman itu...lalu menuju ke akal..(third eye dalam sains)
akal cuma tukang proses ..apa yang jatuh dalam hati...
barang hitam akan diproses menjadi hitamlah pemikiran manusia...
barang suci akan menjadikan pemikiran manusia itu suci dan senantiasa di pandu oleh Allah...
third eye..dalam teologi adalah proses membersihkan hati..bagi suci...jadi barang jatuh itu cepat akan di cam..
sebab itu orang mukmin ni, kata Allah..berjaga jagalah dengan firasatnya...
kerana ia datang direct suci dari Allah..lalu sahaja ikut akal..keluar ikut kalam....
barang haq..orang mukmin terus cam..
yang tak cam tu, kita yang hati hitam ini...yang kadang2 je ada Allah dan Muhammad dalam hati..
nasib ada solat yang Allah perintah 5 waktu tu..
kalau takde...entah berapa jauh lah hati kita ini dengan Allah dan Muhammad...

itu lah ceritanya mak enche...
istigfar dan selawat lah sikit..
kasi panas dalam hati tu redho...
jangan dilayan ifrit di perut itu..
layan nanti lagi jauh lu melencong cerita...

dan jika lu nak nasihat gue tu, lu boleh call atau whatsapp sahaja dia..
tak perlu lah nak bagitahu satu forum ni betapa lu ini menjadi inspirasi kepada itu budak selama ini...
tiada sapa pun heran dengan laluan hidup lu..
kerana masing2 telah Allah tetapkan laluan masing2...
laluan sahaja...bukan tujuan hidup pun...
yang penting sampai pada tujuan, tak penting pun laluan mana...


keh keh keh
boleh faham mak enche?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 26-11-2021 10:22 PM
keh keh keh

lor...terpercaya pula tentang anutan wa pasal lagik dan mantik ya...

AK, sy bangkit dr ‘kuburan’ just nak bgth “wow AK is a programmer rupanya” hahaa… Sy jumpa ramai programmer n mostly berkata2 mcm AK tasawuf sgt hahaa… well like an Ustaz used to say, “kita belajar ni utk kita kenal Allah & sedar kekuasaanNya & tunduk bwh perintahNya, bkn nak rasa kita ni pandai”
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 08:27 PM | Show all posts
Edited by Ah_Kwan at 12-12-2021 08:28 PM
hihahiha replied at 12-12-2021 11:32 AM
AK, sy bangkit dr ‘kuburan’ just nak bgth “wow AK is a programmer rupanya” hahaa… Sy jumpa ra ...

keh keh keh

tiada apa yang perlu di wow kan...
masing2 telah Allah tetapkan bidang masing...
jangan lah perasan diri sendiri hebat...
sedangkan bidang itu pun Allah telah setkan untuk lu sebagai laluan..
hujungnya...mau kembali pada Allah dan Muhammad atau tidak sahaja atas muka bumi ini..
wa edit letak lagu jer..



keh keh keh

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Adelah makhluk tohan tu kata, lepas nam bulan semua mati, jadik zombie. Yg iols tengok weols ni gegehlah tengok sheols bukak benang dlm ci. Dah masok ambik booster pun weols ni uiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 08:33 AM GMT+8 , Processed in 0.081508 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list