CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kluangman

[Tempatan] Alhamdulillah belum ada lagi kes zombie walaupun lebih sejuta dos booster vaksin covid diberi secara Percuma

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 26-11-2021 03:08 PM
adoi tau takpe naik tergelak aku baca komen tiberrrr lak pasal mesin basuh..benyai betul..

Mungkin tersesat nih
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:28 PM | Show all posts

takat spm, itu bkn aliran deyy.. itu takat spm.. so baik tak payah habaq la..
https://factonews.co/factcheck-video-claiming-liquid-crystals-in-vaccines-turn-humans-into-zombies-is-baseless-and-misleading/

Factcheck: Video claiming ‘liquid crystals in vaccines turn humans into zombies’ is baseless and misleading
June 10, 2021
by Vamc Vadranam



A video clip with ludicrous claims about vaccination is going viral across social media. It is widely circulated in WhatsApp groups with a claim, “The Canadian theology professor Dr. Pierre Gilbert during a lecture in 1995 warned of coming mandatory vaccine containing liquid crystals that when exposed to magnetic frequencies, turn vaccine recipients into Zombies”. In the video Gilbert also claims of underground cities in United States, concentration camps built by United Nations, and refers to Rwanda genocide as a result of implementing Zombie population. Find more claimshere



[size=1.4]
Facto Check:
Pierre J Gilbert is a Chiropractor, Naturopath, UFO researcher and a follower of Eschatology (the part of theology concerned with death, judgment, and the final destiny of the soul and of humankind). He is not an expert of any of the topics he claimed. His claims have been refuted by international fact checking organizations on several occasions. The viral video in question is from 1996 and talks about the end of the world by 2000 and a new world order.

Liquid Crystals
In one of the viral messages shared in WhatsApp, it was claimed that vaccine contains liquid crystals that when exposed to magnetic frequencies, turn vaccine recipients into Zombies. This claim is completely baseless and absurd. According to Institute of Advanced Materials and Liquid Crystal, University of Kent Liquid Crystals are a state of matter that contains both liquid and solid properties, and can detected in living organisms and in every products such as LCD screens and soaps. The Agency France-Presse Fact-check (AFP) reached out to subject matter expert who explained that Liquid crystals are crystalline structures that change orientation in the substrate depending on temperature or pressure, which results in a modification of their ‘color’ or reflection and are not receptors electromagnetic field.


Conclusion: Gilbert also claims that the Rwanda genocide is a result of implementing zombie population through mandatory vaccines which is completely false. The Rwanda genocide is a result of political crisis and ethnic issues which led to a civil war. Approximately 1 million Tutsi civilians were massacred by Hutu extremists. None of the claims by Gilbert are backed by scientific or historic evidence. Social media users should not believe in conspiracy theories and refrain themselves from sharing them. Fake news and misinformation like this would result in vaccine hesitancy among people.





Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:38 PM | Show all posts
Edited by Tinot7 at 26-11-2021 05:41 PM
gue replied at 26-11-2021 02:05 PM
Ilmu Allah luas. Ada yg diluar kotak pemikiran. Bukan semua org dikurniakan ilmu yg sama.
So gue  ...

sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya. tang nih dah lain drp ilmu yg ada... sbb tu menuntut ilmu biarlah drp org2 yg diketahui latarbelakangnya.
menda imunologi nih, pasti ko blaja masa dulu2. ke ko tak caya langsung segala ilmu yg ko dah cari dulu?
kalau nak ikut ilmu yg Allah bg, baca Quran sbg sumber dan kaitkan dgn ilmu yg ko ada. bkn dgn teori konspirasi. kadang2 setan nak menyesatkan. jgn jadi mangsa je la.
tu je aku nak nasihat sbb ko jarang2 komen.

life can be hard but u gotta learn how to tango along. unless you know what you are doing, dancing to your own rhythm might end up becoming detrimental to you.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:39 PM | Show all posts
noor2 replied at 26-11-2021 02:57 PM
Akak percaya je antibody makin menurun sb factor usia...jadi akak percaya kena la ambil

baguih. iols pun nak cuba dptkan tarikh booster utk diri iols.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-11-2021 10:10 AM
keh keh keh

adoi la..thread antuvaks cobaan menganjing antivaks...

Penerangan yg jelas.

Selama ni tak faham...
Uncle amik vaksin apa?
My sedara ramai dah dpt apointment utk booster ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Pung pang pung pang penyembah viral WhatsApp rupanya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:55 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:10 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:30 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 26-11-2021 05:28 PM
takat spm, itu bkn aliran deyy.. itu takat spm.. so baik tak payah habaq la..
https://factonews.co/ ...

keh keh keh


haiya budak aliran sains..  
hujung2 cari fakta dalam google..gigeh...

1995..oklah..bukan 1996...itu dr sudah cakap..
2021 baru ada fact findings? 25 tahun sudah berlalu, tiada fact finding selama ini...
tapi selepas virus dan vaksin keluar pada tahun 2021 tiba tiba ada fact finding?
apa lu orang fact finding buat selama ini? tidoq?

mari ikut aliran logik dan mantik...yang wa sedang anuti sekarang...
bagaimana seorang biasa pada tahun 1995,,eh ..1996 lah ikut fact finding...
boeh mengeluarkan kenyataan yang cukup tepat tentang peristiwa tahun 2021?
put aside kristal dan zombie yang dia kata....
peristiwa vaksin secara besar -besaran dan paksaan kepada vaksin terjadi atau tidak pada tahun 2021?
selepas 1996, lu rasa semua orang akan kata itu dr gila dan bodoh tak?
sebab tunggu punya tunggu dan punya tunggu...
tiada terjadi pun peristiwa itu...
siapa pun tak ambil kesah dan anggap itu orang penipu maaa....
bila ianya terjadi pada 2021..baru orang teringat kembali dan mencari video lamanya...
dan baru tiba tiba fact finding dibuat atas kata katanya..
baru lah dia dikatakan penyokong teologi lah and whatsoever...
25 tahun..rasa rasa..kalau benar ada perkara vaksin dan kristal itu..
apakah yang dibuat oleh pengeluar vaksin dan kristal itu?
duduk diam diam makan super ring kah?
atau mencari jalan baru untuk menggantikan kristal itu dengan bahan baru
supaya bila ianya keluar nanti akan dapat dinafikan oleh mereka..

point nya satu sahaja...
bagaimana orang biasa boleh keluarkan satu peristiwa yang tepat yang akan berlaku 25 tahun selepas itu?
kebetulan?

dan kesah third eye tu tak pula lu cuba nafikan kan?
maknanya lu tak dapat menafikan fakta itu..
jadi sebagai orang sains, ada tak possibility untuk perkara itu berlaku?
di mana pienal glend itu disalut dengan satu bahan yang akan menghalang 3trd eye itu berfungsi..
jika ada kemungkinan itu, sebagai orang sains, kenapa tidak buat kajian..? tapi sibuk mencari fakta menafikan..

cara yang paling mudah untuk menafikan satu oerkara adalah menyerang kredebiliti si pemberi maklumat..
itu cara yahudi maaa....
banyak dalam law n order punya siri.....
sebab itu lah Ali Karamallahu wajh pesan pada kita....

Lihat apa yang di katakan..jangan lihat siapa yang mengatakan


dia mau cakap, Islam kalu, kita bukan pandang siapa...kerana Allah itu Maha berkuasa...
DIA boleh bagi bijak pada siapa sahaja yang dia kehendak...
aliran sainskan..aliran sastera kah...aliran seni kah...
pada siapa DIA berkehendak, DIA masukkan ke dalam makhluk itu..untuk sampai kan pada manusia...
bijak yahudi, check dulu siapa cakap itu macam..orang miskin kah..orang kayakah..
senang dia mau guna untuk padamkan sesuatu perkara yang timbul....

jadi mau fact finding cara Islam..lihat apa yang dikata...
peristiwa itu terjadi? ya ianya terjadi..
ada kristal? eh takde ..tak logik ada kristal..
jadi ada bahan lain tak untuk gantikan kristal itu? maybe..who knows...kasi kajilah
logik tak apa yang terjadi pada penial gland itu? logik....dari segi sans dan teologi dua dua logik...
jadi kenapa cenderong untuk menafikan dari mengkaji terlebih dahulu?
bukan kah dalam sains lu orang, dah dinyatakan..nak buat eksperimen jangan ada bias dalam kesimpulan awal?
wa agak jer lah ya...wa kan bukan aliran sains...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:34 PM | Show all posts
raihaneem replied at 26-11-2021 08:04 PM
Penerangan yg jelas.

Selama ni tak faham...

keh keh keh


syhhh...wa bagitahu lu sahaja tau....
wa tak ambil pun vaksin2 ni..
sebab wa tak percaya pun ianya boleh menghalang virus itu...
tapi wa bukan anti vaksin...
wa tak percaya sahaja..
dan dah setahun lebih dah....
Alhamdu lillah..masih hidup lagi wa and family...
belum sampai masa wa balik ke rahmatullah lagi kot...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sabunkk replied at 26-11-2021 09:10 PM
bit pricey but worth the money since we use washer for a long time right.. plus this washer can ta ...

Iols guna mesin basuh manual je sis.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:54 PM | Show all posts

ni yg iols risau, ajaran hang nih mengikut Quran, hadith ke dak?
you wrote:
mari ikut aliran logik dan mantik...yang wa sedang anuti sekarang...



menda ni la iols taknak @gue ikut sedangkan dari jaman skolah kita semua diajar berhujah ikut dalil akli dan nakli. dan dlm berhujah dalil akli, kena byk menimba ilmu, lebih byk drp apa hang buat la ni.



beksin tuh dah bertahun2 wujud dikkk oii.. bkn baru2 tahun nih jahh.. hat kat bahu hang tuh masa baby takde suntik apa2 ka? tak tau la kalau hang dilahirkan era takde suntikan.. ilmu imunologi nih pun @gue dah blajaq. sbb tuh iols rasa dia yg patut eksplen kat hang. tapi bergantung la kpd kemampuannya nak membaca balik, mengulangkaji, menelaah, buku2 lama dia tuh.


psl pineal gland tuh, iols bg @gue jahh utk eksplen kat hang psl anatomi. dia dah menuntut ilmu tuh. kalau dia tak mengkufuri nikmat pendidikan yg telah diberikan kpdnya, dia voley jahh eksplen kat hang.



iols dah kata awal2 yg kalau iols bgtau hang apa2 pun, hang bknnya nak dgr. baik iols pi jjcm, lagi berpekdah. dah tak minat nak tuang ayaq ke atas daun keladi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:22 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 26-11-2021 09:54 PM
ni yg iols risau, ajaran hang nih mengikut Quran, hadith ke dak?
you wrote:

keh keh keh

lor...terpercaya pula tentang anutan wa pasal lagik dan mantik ya...
lu punya method kajian sekarang asasnya al quran dan hadith ke tak?
nampak macam  ikut methodology yahudi je...



awal2 wa dah cakap, wa bukan anti vaksin...tamau percaya..
untuk vaksin pasal corona ni sahaja yang disangsikan..kerana begitu terburu terburu dilaksanakan..
seolah sedang mengejar sesuatu yang tiada kepastian....
ia menimbulkan tanda tanya mengapa pelaksanaannya dilaksana dengan begitu terbulu bulu...
sedangkan keberkesanannya belum ada kepastian...malah sejak ia dilaksanakan, makin menjadi jadi kes...
tapi tetap lah orang macam lu, yang aliran sains rasa bijak..takkan memandang itu semua...
yang penting mahu pulih seperti biasa...
bukan semua benda yang terjadi atas dunia ini konspirasi pihak tertentu...
tapi untuk kali ini...terlalu banyak 'kebetulan'..
bagi programmer  seperti wa yang berpegang pada 0 dan 1 dalam mengcoding perisian.. (sebab itu wa kata anutan wa itu logic dan mantik)
kebetulan itu sengaja diciptakan untuk menyatakan sesuatu..
dan ianya menjurus kepada sesuatu..
jika satu kebetulan..maka ianya error dari pihak programmer...(tapi Allah tu bukan buat silap macam makhluk ya)
tapi kalau dah terlalu banyak kebetulan..someting wrong somewhere on the schema...
jadi, check lah dulu schema...di mana di sana ianya akan nampak secara tepat..apa sebenarnya yang sedang berlaku...
jadi? mau terima ..tamau terima method kami dalam membangunkan perisian?

takpelah..kalau lu suruh gue yang jawab..kalau sendiri pun tak boleh jawab..duduk lah diam diam ya..
wa pun dah awal2 bgtahu lu untuk tak teruskan....
lu yang dok gegeh google cari kelemahan pemberi maklumat punya kredibiliti...
dah terciduk jawab lain pula ya...hmmmm

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:37 PM | Show all posts
Edited by meow_tompok at 26-11-2021 10:39 PM

shield and protect korang punye pineal gland
dari apa yg berlaku, jgn kita berlengah lagi jom mengaji fardhu ain
jika kita tak kenal Allah semua amalan kita solat, puasa, zikir, tahajjud .. semua Allah tolaktakut2 kita mati Islam di sisi manusia, kufur di sisi Allah
ini masa kita kuatkan tauhid
vaksin ni dah jadi sihir moden, sbbkan vaksin org bergaduh sana sini family berpecah belah


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:40 PM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-11-2021 10:10 AM
keh keh keh

adoi la..thread antuvaks cobaan menganjing antivaks...

thank you for the info, pasal nikola tesla punye quote tu pernah baca, doktor cerpen mana nak percaya semua ni


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Radiowave, microwave, millimeter wave, electromagnetic field, electromagnetic wave, ionized non ionized semua rojak kat atas tu.

Topi aluminium foil 5G sedia membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:09 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 26-11-2021 09:34 PM
keh keh keh



Take care apek n famili

Teruskan menulis mengomen..

Saya ni bc semua...otak saya yg tk bijak sntiasa nk tahu apa yg berlaku..

Terima kasih juga pd semua forumer yg memberi info..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:34 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
angang123 replied at 27-11-2021 09:34 PM
isnt manual take a long time to wash laundry? but with panasonic front load washer you not just ha ...

Setakat baju sorang dua orang je. Tak yah mesin besar2.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 02:38 AM GMT+8 , Processed in 0.118364 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list