CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 234|Reply: 18

[Lain-Lain] Ghostbusters: Afterlife (2021)

[Copy link]
Post time 24-11-2021 04:38 AM | Show all posts |Read mode
iols dah tgk citer nih.. best.. mengimbau citer ghostbusters yg original masa jaman 80an ke 90an...
recommended, terutamanya utk peminat ghostbusters.








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:45 AM | Show all posts
ok nnt blh lah try tengok
minat jugak yg 1 dgn 2 tahun 80an tu kecuali yg reboot tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:32 PM | Show all posts
motippp? dah kuar kt malaysia ke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 02:20 PM | Show all posts
Jitu replied at 24-11-2021 08:45 AM
ok nnt blh lah try tengok
minat jugak yg 1 dgn 2 tahun 80an tu kecuali yg reboot tu

iols pun tak suka ghostbusters versi pompan tuh...

hat nih best sbb mengimbau original ghostbusters. plot pun sambung daripada ghostbusters 2 (1989).
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 02:22 PM | Show all posts
annehuda replied at 24-11-2021 12:32 PM
motippp? dah kuar kt malaysia ke

takde kat online site ka? aritu dgr citer venom carnage ada online.tgk bila kluar je la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:53 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 24-11-2021 02:20 PM
iols pun tak suka ghostbusters versi pompan tuh...

hat nih best sbb mengimbau original ghostbuste ...

baru lps tengok td
ok blh lah layan jugak cuma best lg yg 1 dgn 2
terkejut jugak kat sana citer chucky bebudak blh tengok ganas2 mcm tu
pastu mak dia maki anak guna axxhxxx teruknya
masing2 dah tua, hantu slime tu pun tua jugak
yg watak ergon tu bt guna cgi tp takde dialog
keseluruhan ok lah banding yg reboot tu

cuma yg kereta tu tak logik langsung
tersadai lama dgn berkaratnya blh gerak lg pastu yg repair cuma budak je dgn tools pun takde, spare parts takde
siap meter cecah dekat 90-100mph lg tu masa kejar hantu slime
tak logik langsung


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:54 PM | Show all posts
annehuda replied at 24-11-2021 12:32 PM
motippp? dah kuar kt malaysia ke

versi bootleg camming dah ada
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 03:47 AM | Show all posts
Jitu replied at 24-11-2021 11:53 PM
baru lps tengok td
ok blh lah layan jugak cuma best lg yg 1 dgn 2
terkejut jugak kat sana citer  ...

citer mcm ni mmg tak voley ikut logik akal... kang tak enjoy tgk..bg iols, #1 dan 2 beshh sbb masa tuh kecik2, so menepati imaginasi budak2.. terkenang2 sampai la ni sbb sesuai dgn jiwa kanak2 masa tuh..
citer ni lebih utk org tua sikit sbb bebudak dah start kluar dgn kawan2, hat ni pun ikut generasi masakini, bkn generasi iols. iols suka jahh sbb iols young at heart.

citer chucky tuh, kalau tgk sampai akhir kredit, deme berterima kasih kat sapa tah sbb bg tayangkan dlm filem nih.. hat sigourney weaver muncul kat akhir tuh pun iols takazut.. haha..
cikgu tuh buhsan takde keje lain, pi bg bebudak tgk muvi.. tu yg citer pertama psl anjing pembunuh, tapi budak gegurl tuh tak berminat.. pastu letak pulak la citer chucky.. kira nak menjiwai era 90an masa chucky kluar.. ke 80an yg chucky kluar?
bab anak2 kena maki kalau citer ni kluar jaman 80an 90an, pasti kena censor.. nih dah berubah jaman.

ergon dah meninggal lama in real life.. asalnya deme tak jadi nak buat sambungan nih sbb ergon dah meninggal.. tiberr deme buat juga.. tapi mmg ergon tuh cgi la. takleh nak ckp sbb mmg takde rakaman suara dia. so feeling nih lain sikit sbb mmg tau deme reunion ni tanpa ergon.

hantu slime takde lerr.. tuh hantu lain, makan metal.. slime kaler hijau. hat ni kaler biru. lain rasanya.

iols takazut juga la deme buat reunion ni.. ingatkan tak jadi sbb lama menunggu. berbaloi la bila tgk nih. mengimbau masa silam.

hat ghostbusters versi pompuan tuh mmg takde kaitan langsung dgn hat ni. tak best.. sbb deme ganti org asal dgn pompuan yg tak menjiwai watak ghostbusters sebenar..
citer 007 pun bakalan ganti dgn 007 pompan pada masa akan datang. iols rasa 007 pada masa akan datang pun bakalan tak best mcm ghostbusters versi pompan. eh, hang dah tgk ke citer 007 terbaru? sori terlepas spoiler plak.

psl keta tuh mmg iols pun musykil. konon beberapa tahun atuk dia meninggal. tapi iols sedapkan hati, atuk dia meninggal beberapa bulan jahh.. so keta sempat lagi nak pomen. dan berhabuk sbb dok kat ladang.. giteww iols husnuzon..


iols suka la citer nih, sbb feel dan vibes era 80an 90an tuh kuat... haha..

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:09 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 25-11-2021 03:47 AM
citer mcm ni mmg tak voley ikut logik akal... kang tak enjoy tgk..bg iols, #1 dan 2 beshh sbb masa ...

citer chucky tu hujung 80an tajuk dia child play mmg ganas citer tu byk scene gore sy tak minat
anak kena marah biasa lah cuma penggunaan bahasa tu sy tak gemar lah tp dah cara kat sana mcm tu lantak depa lah kan
mcm watak ergon tu mmg harold ramis dah lama meninggal tp klu bt dialog sikit pun kan best dah nama pun citer bkn real pun
setakat suara tu blh je edit sedangkan pelakon yg dah lama pun dorang ambik seolah2 dia berlakon dlm citer tu mcm citer kung pow tu
yg versi bootleg ni kredit takde kena potong jd sy tak tahu lah pasal scene sigourney weaver tu
kena tunggu yg versi full nnt baru tengok semula

lah bkn hantu slime rupanya patut lah warna lain pastu mkn besi
tertukar sbb tengok bentuk hantu mcm nak sama je
haah masa masing2 reunion semula tembak si gozer tu rasa mcm sedih pulak sbb masing2 dah tua dgn sorang dah meninggal
teringat masa filem yg lama muda2 lg masa tu



tak payah sebut lah yg versi pompuan tu tak best langsung
ada baca jugak pasal nak buat 007 pompuan pulak tp sy mmg tak pernah minat pun citer 007 jd tak kisah pun
citer 007 ni pernah tengok masa zaman pierce brosnan dulu je
pastu ada scene nudity pulak lg lah tak minat nak layan

bab2 lain blh lg nak suspend disbelief tp bab2 pomen ni adoi mmg tak blh
sbb terus terpikir tangki petrol tak berkarat ke, minyak hitam tak jd sludge ke, coolant mcm mana, brek tak melekat ke, tayar tak flat ke
segala mcm hose wiring tak kena gigit tikus ke, serpentine belt tak reput ke etc...

best kan suasana era 80an 90an dulu
byk interaksi secara face to face banding dgn skrg ni
sy pun kadang2 rindu zaman tu








Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 02:43 PM | Show all posts
Jitu replied at 25-11-2021 08:09 AM
citer chucky tu hujung 80an tajuk dia child play mmg ganas citer tu  byk scene gore sy tak m ...

dolu2, iols suka tgk citer chucky. masa first chucky la. sbb budak2 punya citer, so iols dpt relate.. haha giteww.. tak ingat babak ganazz.. ingat2 lupa. tapi bila chucky ada bride, iols dah tak minat, sbb tak voley nak relate.. haha..

culture deme dah berubah, so ini yg akan dipaparkan kat filem2 drama2 deme. sama la kat mesia. dok citer plot sama, deddy megah holdings, kawen ongkayer, sumer jenis plot tak masuk akal.. itu la budaya sini, mengharapkan perjalanan hidup mcm cinderella.


tak rasa deme sempat rakam suara ergon tuh. sbb masa dia meninggal, mcm takde plan nak buat sambungan nih. iols pun takazut ada citer nih. tapi best la, tahniah kpd org yg berjaya menghidupkan kembali citer nih. cuma, pasni kalau diorang fokus kat bebudak tuh utk bawak ke sequel ke apa, mungkin iols dah tak tgk kott.. ada generation gap dgn org2 dlm tuh. citer bebudak. kita dah dewasa. takde prasaan lagi. takleh nak relate.


kalau hang tgk bahagian yg kena edit, citer eternals pun ada sambungan masa kredit. senang cerita, sblm pi tgk muvi, pi ke wikipedia dan tgk ending dia. deme slalu habaq kalau ada subplot lepas kredit ka masa kredit ka.. sumer tuh penting bg iols semenjak iols dpt tau ada citer yg iols miss bahagian kredit dia. kat panggung wayang, nak tau ada citer kat kredit, lampu tak bukak lagi. lepas lampu dah bukak, maknanya takde cerita lagi.. giteww iols menafsir org2 pawagam yg buat tayangan.


tunggu je la full version kluar.

pasal 007, iols tgk byk juga la, cuma hat daniel craig nih iols tgk 2-3 jahh.. iols tak rasa dia menjiwai watak 007 sbb dia berambut perang. 007 nih berambut hitam. ntah la. iols tak fokus sgt babak XXXSX tuh. tang mana XXXSX pun iols tak ingat. dolu2 mmg la deme suka fokus kat XXXSX tuh utk jual muvi. sikit2 nak habaq yg pompan dlm tuh seksi meksi la.. giteww.. mcm kisah ursula andress pakai bikini kat beach. padahal kalau tgk, takde la wow sgt.. itu la hype deme bubuh utk jual muvi. ni nak jual kat lelaki utk mai tgk le.. dolu2 mana ada pornhub. pastu, now deme nak jual ikut golongan tertentu sbb nak sales mencanak. nak capai global market kekdahnya.

psl keta ghostbusters tuh, hang telan jahh.. pikiaq byk2 sgt nnt kang botak.. kalau keta tak bawak beberapa bulan ok lagi. iols husnuzon acik tuh dok start keta setiap hari.. giteww..

iols suka citer ni sbb dpt mengimbau jaman dolu2 tapi takde la iols mendambakan utk kembali ke jaman dolu2. laif kena move on. itu la cara iols hidup.

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 04:07 PM | Show all posts
Venom dah boleh download.. ghostbusters belum.. kat Yify
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 04:28 PM | Show all posts
buragazz replied at 25-11-2021 04:07 PM
Venom dah boleh download.. ghostbusters belum.. kat Yify

tunggu la..
kat ober da sea mmg deme dah tayang. org masuk pawagam mcm biasa, cuma pakai mask jahh.. citer baru, lama, sumer kena taram jahh ditayang.
hat ni, free guy, dune, venom dan ghostbusters jah iols suka. eternals, 007 tak berapa best tapi ada jahh org suka walopon iols rasa meh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:17 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 25-11-2021 02:43 PM
dolu2, iols suka tgk citer chucky. masa first chucky la. sbb budak2 punya citer, so iols dpt relat ...

serius lah budak2 punya cerita sy tengok sikit2 je tak layan sangat jd tak berapa ingat sangat tp yg ingat byk scene gore
sbb tu sy tak pernah layan drama tb 3 pukul 7 tu

blh je klu nak buat guna ADR dubbing tp mungkin sbb utk menghormati mendiang dgn keluarga mendiang agaknya tu tak buat
mmg tak miat nak layan dah bila ganti dgn budak2 remaja nnt
tp mungkin sekuel nnt fast forward jd 30 tahun bebudak tu pun dah dewasa

sy selalu check kat Imdb sbb ada parenting guide
klu citer tu byk scene gore dgn nudity mmg tak layan lah
yg kredit tu rasanya ada kat trivia
lama dah tak masuk pawagam ni almaklumlah duduk kampung
nak tengok wayang kena keluar bandar kuantan tu malas lah jauh
lg pun sy kurang minat dah menonton movies ni mungkin sbb faktor usia
sy byk tengok shorts kat youtube je

007 tu yg awak tengok dah censor rasanya sbb tu takde
entah lah boring je tengok mcm citer star wars lah boring jugak

hantu ergon tu agaknya yg start hari2 bg panas enjin

cuma rasa rindu dgn suasana zaman tu yg dah tak wujud di masa kini





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 01:12 AM | Show all posts
citer budak2 nih psl chucky ka? iols rasa budak2 punya citer kott.. watak utama kan budak laki yg nak dirasuk chucky supaya dia voley kembali ke dunia nyata? iols tgk sbb jaman kecik2 iols mmg suka tgk citer hantu.. citer poltergeist pun iols suka tapi lepas budak gegurl tuh meninggal, iols habaq kat ayah, tak mau tgk. ayah iols la byk layan iols tgk citer hantu. iols tgk dgn mata tertutup.. haha..


drama tv3 pukul 7 nih citer apa yg gore byk sgt? iols tak tau. lama tak tgk tv. tak voley relate.


ADR dubbing nih amender? kalau sekuel bebudak dah besaq, iols kim salam jahh... dah tua masa tu..

iols takde anak so tak tgk parenting guide. anak2 buah mai melawat, kami tgk cenel kartun jahh..
nak tau psl post-credits, baca kat wikipedia pun ada. ni yg iols amalkan selama nih sbb taknak miss babak2 extra lepas kredit. sblm nih pernah berlaku. lepas tuh iols nekad dabel cek kat wiki sblm kluar panggung wayang.

tak pasti kat mesia, pawagam dah bukak ke blom. tahun lepas, sempat tgk citer Mulan antara lockdown.
iols pun layan muvi kat utube dan netflix. tak reti nak torrent bagai utk dload muvi. kadang2 buhsan sbb tak tau nak tgk muvi apa. dolu2 sumer iols taram tgk. dekat satu dekad yg lalu, iols mula cerewet nak tgk apa. ye la, tak nak bazir masa tgk bebende merepek..

citer kat mesia mmg semua kena censor. sbb tuh iols tak ingat babak2 XXXSX 007. kat sini dan netflix takde censor. harap2 generasi muda masih terpelihara.

star wars hat yg ada jar jar binks tuh mmg buhsan. selain tuh ok. yg first 3 muvi mmg top sbb tuh jadi cult. iols peminat luke skywalker hokaayy... la ni iols suka daisy ridley ke apa namanya.. yg rupa2nya cucu palpatine.. oh tak sangka.. ending tak best sbb ben bunuh bapak dia dan ben mati. so tak best.
ghostbuster pun ada cult. ni sumer citer2 yg org suka namatey. tak voley kutuk sesuka hati.

mungkin juga ergon yg panaskan enjin.. alang2 citer dongeng kan..

tapi yg silam tetap silam. kena move on. itu makna kehidupan. jgn hidup dlm silam.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:36 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 25-11-2021 04:28 PM
tunggu la..
kat ober da sea mmg deme dah tayang. org masuk pawagam mcm biasa, cuma pakai mask jahh ...

Eternal tu memang bosan... 007 pada meols ok dan tak terlalu complicated...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 11:19 AM | Show all posts
buragazz replied at 26-11-2021 08:36 AM
Eternal tu memang bosan... 007 pada meols ok dan tak terlalu complicated...

iols tak suka ending 007.. bond mati? apoo? tak voley terima
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:08 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 26-11-2021 11:19 AM
iols tak suka ending 007.. bond mati? apoo? tak voley terima

Sebab last movie Daniel Craig pasni tukor Bond Lain.. Mat Bond agaknya pasni..kih kih..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 05:31 PM | Show all posts
buragazz replied at 26-11-2021 12:08 PM
Sebab last movie Daniel Craig pasni tukor Bond Lain.. Mat Bond agaknya pasni..kih kih..

minah itam yg new 007 sblm bond mati...
dan tak berapa best la sbb signature bond 007 nih, pangai dia cukup meluat sampaikan kita tak tau kenapa kita tgk muvi 007.. giteww..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:01 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 26-11-2021 01:12 AM
citer budak2 nih psl chucky ka? iols rasa budak2 punya citer kott.. watak utama kan budak laki yg na ...

sy masa bebudak byk tengok citer hantu indon tahun 70an, 80an masa tu kan zaman vhs
mmg tak minat lah tiap kali lepas tengok mesti bila tidur smpi termimpi2
tp citer2 hantu kokesen ni tak tengok lah ayah sy tak bagi
kecuali yg tayang kat tv masa tu

bkn gore tp khayalan dan fantasi maksud sy yg drama pukul 7 tu

Automated or Additional Dialogue Replacement (ADR) proses edit suara lps dah siap penggambaran buat kat dlm studio
mcm nak ubah dialog, tambah bunyi, masukkan dialog etc...

kartun pun kadang2 ada yg tak senonoh
wiki pun blh jugak

entah dah bukak ke belum tak ambik tahu pun
tu lah boring tengok movies selalu ni kadang2 blh lah
lg pun masa pun takde sangat sibuk bt benda lain pastu layan forum

dlm internet takde censor
harap2 mak ayah pandai2lah block

lah peminat star wars
sori lah terkutuk star wars boring
sy tak minat citer star wars
masa bebudak dulu je minat sekejap jd tak tahu lah sape tu daisy ridley, palpatine
yg sy tak suka sy cakap je terus klu peminat2 nak marah apa blh buat

hidup skrg ni dah boring tu yg asyik ingat yg lepas2 je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:46 PM GMT+8 , Processed in 0.086185 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list