CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3690|Reply: 19

Ella Aminuddin mengalami kesihatan mental?

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 09:13 PM | Show all posts |Read mode
Covid-19 beri kesan kepada mental Ella


ELLA.

Cyberjaya: Penyanyi popular, Ella Aminuddin mengakui pandemik Covid-19 memberi kesan terhadap kesihatan mentalnya.

Malah, Ella turut menolak undangan membuat persembahan dan perlu mengambil masa untuk kembali aktif bertemu peminat.

Ella juga menyeru kepada orang ramai yang berdepan masalah mental tampil mendapatkan bantuan pakar supaya tidak dibelenggu perkara itu.

"Jiwa saya lebih tertekan apabila negara berdepan dengan pandemik ini. Mungkin saya sebenarnya sudah lama mengalami masalah 'anxiety' cuma menganggapnya sebagai perkara mudah saja.

"Tapi tidaklah sehingga hendak mencederakan diri sendiri, cuma saya mempunyai masalah untuk berdepan dengan orang ramai. Apatah lagi, mempunyai keyakinan untuk membuat persembahan di depan orang ramai.

"Saya tidak memikirkan mengenai kerjaya dan kewangan, sebaliknya saya memilih untuk duduk di rumah. Bukan perkara yang boleh dibawa main, tangan saya menggigil dan otak menjadi kosong sehingga tidak dapat berbuat apa-apa.

"Alhamdulillah, saya semakin dapat mengawal masalah 'anxiety' ini dengan bantuan makanan tambahan yang diasaskan dari bahan semula jadi. Saya menyeru kepada mereka untuk bersifat lebih terbuka mengenai masalah yang mereka alami," katanya ketika ditemui di majlis menandatangani memorundum persefahaman (MoU) antara Saudagar Santai Group (SSG) dan Ricabot sebagai pengguna dan peserta affiliate Ricabot, di sini, hari ini.

Ella dilantik sebagai duta SSG dan juga berperanan menjayakan program Road Tour - Rock Of Crypto.

"Saya berperanan untuk memberikan pendidikan dan pengetahuan mengenai Revolusi Industri 5.0 khususnya yang berkait dengan konsep Digital Asset (Cryptocurrency).

"Lama juga saya membuat kajian kerana menggunakan nama saya, tidak mahu memberikan maklumat salah kepada orang ramai. Rezeki ini untuk dikongsi bersama, apatah lagi ia adalah selamat dan ada dokumen bertulis," katanya.

Sumber:https://www.hmetro.com.my/rap/20 ... -kepada-mental-ella

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:17 PM | Show all posts
semoga nenek ella botox dapat tempuhi cabaran dan masalah2...
semua orang mengalami masalah kesihatan mental... forumer2 pun confirm ada jer...
ni bukan sakit mental yachhh macam si yenna tu boleh dengar 5 suara sekali...
tapi lebih kepada rasa tercabar... rasa kemurungan, stress agitteww lah panjang nak explain yihhh....

janji masuk berforum ni haa relaks sikit la dapat jadi hansuang
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
lorhhh nak promote produk ke..tapi xpo lah..i ada soft spot kat acik Ella..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 05:58 PM | Show all posts
Pulak..hari tu happy megawatt ladang cili dengan somi....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 23-11-2021 09:17 PM
semoga nenek ella botox dapat tempuhi cabaran dan masalah2...
semua orang mengalami masalah kesihata ...

Sesungguhnya poremla pot nk berhangsuang mereng mentol weng ..
Berkerak hitam legam

Terhibur aku dgn komen2 sejagat
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:40 AM | Show all posts
mohon nekla merafak ke dalam porom
confirm tak kemurungan

btw apa jadi pada ladang cili dia?

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Murung....dah mangkin tua. Tak bleh lompat2 teleng2 kepala atas stage.
Untuk menyanyi boleh control anxiety dgn toggok ubat batuk.
Bila bercakap hanya mampu Ella rasa...Ella rasa.
Sekarang nak pomot pulak crypto currency. Jangan maing maing...level international neelopa ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:33 AM | Show all posts
jap, makanan tambahan boleh bantu anxiety/masalah mental?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:17 AM | Show all posts
mmg mental la kalau nk jual produk pulaaaa... alasan ke apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:35 AM | Show all posts
dah cocok botox pun seteres gak.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:39 AM | Show all posts
Edited by Cleocatra at 26-11-2021 11:44 AM

Pulak dah
Penyakit orang sekarang
Try la berubat dengan Kanjeng Puteri Ratu Cempaka Roro Kidul
Semoga dapat disedut penyakit mental tu dan dikambus ke belakang rumah sskjp

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:41 AM | Show all posts
dudaberhias replied at 23-11-2021 09:17 PM
semoga nenek ella botox dapat tempuhi cabaran dan masalah2...
semua orang mengalami masalah kesihata ...

kak dud hebat la, sentiasa menjadi pengkomen pertama
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
hujung 2..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:48 AM | Show all posts
artis je ke byk kne anxiety ni...kat korea pun retis dia rmai claim nyakit anxiety nihh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:23 PM | Show all posts
jangan main2 dengan anxiety. org yang dah kena je tau mcm mana rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan pasal Cobid, pasal berlakikan lelaki muda yang dapat bekalan kerang free hari2 di Air Asia. Pastu laki tu pulak perasan nak jadik rocker, tetiba jadi lead gitaris kat show Nek Ella. Aku pun stress ok nengokkan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:36 PM | Show all posts
makan je la xanax dan amalkan teknik pernafasan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
yellaa rasserrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 26-11-2021 08:25 PM
Bukan pasal Cobid, pasal berlakikan lelaki muda yang dapat bekalan kerang free hari2 di Air Asia. Pa ...

Ak pun berpendapatan yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sume nk kne ngaku mental ker utk tarik org beli produk timbang kilo!?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 02:09 PM GMT+8 , Processed in 0.100221 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list