CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Warganet lepaskan geram minta penjawat awam HENTIKAN ‘budaya’ keluar minum pagi

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 04:15 PM
So?? Betul la i ckp kan? Kalau lembab sbb ramai x apa. Ni lembab sbb buat keje nak xnak. Maksudnya ...

Xde pon doktor aku ckp gov doktor lmbt. Sbb dorg thu kes dorg mmg akan lmbat. See, org yg kjer kkm pon xde privilege nk cepat cmtu je.
Ko pula memekak nk cpt2 pastu salahkan staff kesihatan tgok kes or refer kes ko or follow up lmbt.

Mcm ko sorg je berpyakit dkt dalam negara ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 04:16 PM
U ni staff kkm ke? Kalau gaji nurse tu rm1 aku boleh terima la layanan tu. Tp gaji besar, duit tax ...

So, sbb gaji bsar kena layan kehendak ko la? Kalau cmtu pengarah hospital gomen gaji lgi byk kena layan acik mcm ko la dari a to z. Cenggitu?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 04:16 PM
U ni staff kkm ke? Kalau gaji nurse tu rm1 aku boleh terima la layanan tu. Tp gaji besar, duit tax ...

Yekee. Patutlah biras aku nurse KKM boleh beli tanah, rumah otw nak siap, rumah skng pun bayar kereta pun sendiri bayar. All provided by her bukan suami. Suami cuci kaki je sebab kerja tak menentu. Emas jangan cakaplah bersusun lengan kalau pakai semua. Kaya2
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-11-2021 12:26 PM
Patutnya amalan berdoa, baca yasin, solat dhuha ni patut dibuat luar wkatu kerja..bukan waktu keje ...

Esok 25hb gaji gomen Oii
Asyukkkkkk
Berkat doa dhuha mereka takkan diterminate apa2 pun terjadi
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 24-11-2021 02:48 PM
Ketua jabatan lesu

Mmg ketua jabatan lesu pon. Yg pnting kjer dorg ada org buat.

Ketua jabatan aku boleh kasi suami doktor YM tmpt aku buat extended farmasi. Boleh ke ptotnye?  Org dalam dpt projek

Pakar aku ketua klinik aku lg la suke hati je nk punch in punch out sesuka hati. Cuba klo staff bwah bwhaan buat cmtu mmg kena maki la.


Yg YM 2x5. Masa puasa suka hati je msok pkol brp. Pkol 10 pon msok Tau2 pkol 5 da punch out.



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
isu yang takkan settle waima 100 taun lagi..semua berbalik pada diri masing..duk dhuha setiap hari, tazkirah lepas solat, baca yassin setiap jumaat tapi keje hakiki yang sign contract tak buat..berkat ke gaji tu, halal ke rezeki tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 25-11-2021 12:07 AM
isu yang takkan settle waima 100 taun lagi..semua berbalik pada diri masing..duk dhuha setiap hari,  ...

Boleh hmpir setel, swastakan je mana agesi or kementerian yg boleh diswastakan.

Tp melayu2 acah2 islamik ni nk kjer mana pula kan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 25-11-2021 12:14 AM
Boleh hmpir setel, swastakan je mana agesi or kementerian yg boleh diswastakan.

Tp melayu2 acah2  ...

iols yaqin kalau ada pihak cadang nak swastakan mesti kena kutuk 7 keturunan berserta perhimpunan besar2an
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 25-11-2021 12:17 AM
iols yaqin kalau ada pihak cadang nak swastakan mesti kena kutuk 7 keturunan berserta perhimpunan  ...

So, aku berharap cepat la malaysia lg truk dri indon dan negara asean lain sbb kebodohan pemimpin dan rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 23-11-2021 10:46 PM
call direct line x pernah berangkat
call meja sebelah dijawab 'ada je puan fizrina kat meja'
kita pu ...

Ada satu regulatory ni infamous dengan takkan jawab phone..kena ada kenal someone, build relationship dapat mobile no then call directly je kalau Ada apa2 hal..yg experience macam u kena tu pun jadi kat I..tapi I call boss dia ah soh selamba but she's there why don't u call her..bila I call balik boleh pulak angkat phone.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:29 AM | Show all posts
tak semua mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
stingercreamier replied at 24-11-2021 07:20 AM
Bukan setakat amalan...dah jadi budaya, period

Mana rezeki yg dibawa balik utk anak laki bini mak ...

Ehhhh part berkat ni xboleh ckp nnt akak abam gomen angin satu badan. For me senang je kalau u xbuat tak perlu sentap. Tapi sbb perangai kerja sambil lewa dan tak amanah ni la membuatkan org susah nak hormat penjawat awam.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nuril86 at 24-11-2021 10:30 PM

alangkan dlm google review mcm2 komen org tepek.. tetaplaa mcm tu jugak segelintir penjawat awam... bila dh terbiasa dengan perangai suke mengular.. smpi x terasa berkat ke gaji yg mereka dpt... beruntungla kerja kerajaan.. gaji tetap berjalan seperti biasa walaupon mcm2 badai melanda Malaysia.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Pekerja gomen ini asyik mengular banyak makan jah, lepas tu jadi gemok macam babi mulalah dapat macam-macam penyakit, ujung-ujung dapat subsidi rawatan hospital kerajaan, mendapatlah!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:10 AM | Show all posts
Kaka pernah jaga final exam di dewan besar dgn pengawas2 yg terdiri dari pensyarah2 lelaki...jaga exam waktu petang...elok kul 3ptg semua hilang sebb amik anak dr sekolah/hantar anak pi tuition...mcm haram jer kaka kena jaga students seramai 300 lebih dlm dewan sorg2...mmg patut maki jer pensyarah2 lelaki tu...bini depa semua suri rumah jer...masa tu kaka bujang lagi...bole jer bila kaka dah beranak pinak ku atur siap2 urusan anak if kena jaga exam waktu ptg...tu sebb kaka mmg tak boleh blah dgn staff2 yg sikit2 mengadu dumba tak leh masuk meeting awal atau kena keluar kejap sebb urusan anak2...habis tu buat apa ko kahwin kalu semua ko nak kena urus dan tanggung sorang2...kalu ko pasangan jarak jauh sekali pun ada majikan letak pisau kat leher ko suruh apply keje...tak kannnn...so bullshit semua staff yg perangai mcm harammmmm....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 25-11-2021 08:10 AM
Kaka pernah jaga final exam di dewan besar dgn pengawas2 yg terdiri dari pensyarah2 lelaki...jaga ex ...

Bukan yg selalu buat masalah ni stafff bawahan ke? Bak kata acik forumer hasil dari riki2 mmber dorg. Yela , acik forumer bila sembang dgn kawan2 dorg yg gred tggi dkt gov staff kan selalu komplen staff dorg kuat ngular. Kawan dorg je trpaling rajin
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerja ikut suka mak pak dia je. Bila gaji lambat masuk beberapa jam pun dah mengeluh kesah di fb. Bila orang lain tegur, dia cakap kenapa dengki pekerja gomen dan tak mintak kerja kerajaan... Hahahaha. Tahi betul perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:44 AM | Show all posts
Nenolen replied at 25-11-2021 08:10 AM
Kaka pernah jaga final exam di dewan besar dgn pengawas2 yg terdiri dari pensyarah2 lelaki...jaga ex ...

Haaa eloklaa lepas tu bini depa yg housewife tu jugaklah yg duk up posting betapa penatnya.
Dah tau teruk pi laa cari keje
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:05 AM | Show all posts
caprut replied at 25-11-2021 09:18 AM
Bukan yg selalu buat masalah ni stafff bawahan ke? Bak kata acik forumer hasil dari riki2 mmber do ...

Sama ajer perangai deme...pegawai or staff sokongan...bukan semua ler but nila setitik rosak susu sebelangga...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:08 AM | Show all posts
Meiizu replied at 25-11-2021 09:44 AM
Haaa eloklaa lepas tu bini depa yg housewife tu jugaklah yg duk up posting betapa penatnya.
Dah ta ...

Kannn...kekdg menyampah pun ada...tapi mmg penat pun jadi housewife...kaka tak sanggup duduk urus kan rmh 24jam...mau mereng kaka jadinyer...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 10:06 AM GMT+8 , Processed in 3.832405 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list