CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Warganet lepaskan geram minta penjawat awam HENTIKAN ‘budaya’ keluar minum pagi

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 02:23 PM | Show all posts
Tayah warganet sangat, sesama gomen pun tak suka budaya cengginih.
90an dulu lagi hazab, terang2 je berjemaah keluar ngopi pastu sambung pegi amik anak tadika la, pegi pasar, bayar bil. Sekarang dah tak keluar opis, tukar MO ngopi kat pantry opis, surau atau klinik berlama2
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 01:55 PM
Mmg melayu mcm ni. Tp byr rm 1 tayah la nk terasa stakat staff tu buat muka mengumpat. Kita prgi s ...

Byr rm1 pun ttp duit pada yg tak mampu..tak blh la ckp eh ko byr murah mng patut la dpt servis nurse doktor mulut cabul..mana etika..dosa pahala kemana...sia sia je jd org islam gi.mekoh umrah bagai kalau tak mau  berubah....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-11-2021 02:24 PM
Byr rm1 pun ttp duit pada yg tak mampu..tak blh la ckp eh ko byr murah mng patut la dpt servis nur ...

Tapayah la cerit dosa pahala. Ko byr murah rezeki ko la hritu dpt staff yg cmne. Sdngkan servis yg brbyar mahal pon belom tntu Dpt servis trrbaik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 02:27 PM
Tapayah la cerit dosa pahala. Ko byr murah rezeki ko la hritu dpt staff yg cmne. Sdngkan servis yg ...

Kalau tak citer dosa pahala..ap guna dilahirkn sbg org islam..apa guna percaya pd syurga & neraka..
Kalau asik ulang "ko byr murah mmg layak dpt layanan mcm tu"mcm tu mmg servis mcm haprak la sampai kiamat
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:34 PM | Show all posts
benda ni bkn psl staff gomen jer..klu pg2 pegi kedai kopi...warga tnb,pos,bank,lhdn,bdn uniform semua ada lah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
walaupun I staff gomen i setuju ni. I bawa bekal hari2 makan dalam kubikel sahaja. tak perlu nak berlama-lama di cafe. tahun ni i belum pernah jejak cafe lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-11-2021 02:34 PM
Kalau tak citer dosa pahala..ap guna dilahirkn sbg org islam..apa guna percaya pd syurga & neraka. ...

Aggap la prcaya pada qada dan qadar dapat staff cilaka. Klo amalkan islam btul2 tk amalkan islam bila prlu sahaja tkde masalah da kot org2 islam ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-11-2021 01:52 PM
Mulut puaka pun tak elok jgk..perasaan customer kena jaga..jgn sbb mulut jahat kita badan kita bi ...

Sape penjawat awam IQ dua digit yang berani mulut puaka dengan customer
Nak viralkan jabatan sangat. In no time kena posting
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketua jabatan lesu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau hampa Mai jln kat bawah KOMTAR PENANG tu. Kat bus stop tu .tiap masa pun ada jaaa depa ni. Menyampah aih. Pukoi9 lebih pun dok kopi² lagi..apoo .sibuk ja org nk beli breakfast pun kena q. Aq lunch break pukoi11.45 pun bersepah depa ni kat kedai makan. Meluat aih...lagi sakit hati kalau break time pukoi1..maasyaarakat..depa ni kalau dah habis mKn pun xreti nk bangun. Sampai kita kena kata . excuses me..dah habis mkn ka
Dah la kita break time 1jam15minit ja..nk berkejaq ke surau lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 24-11-2021 08:40 AM
Sekarang sampai awal. Sebelum ni macam mana?

b4 mco naik lrt blh g lambat2..
sempat mkn kat umah sambil tgk tv..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 01:53 PM
Ko ckp sakit nk mmpos ni doktor aku ada 3 4 sakit nk mmpos. Pon prgi swasta nk dptkan rawatan cpt. ...

So?? Betul la i ckp kan? Kalau lembab sbb ramai x apa. Ni lembab sbb buat keje nak xnak. Maksudnya doc kerajaan sendiri akui budak2 dia lembab. Lg2 yg belakang tabir. Yg hadap manusia, buat2 laju depan org lain. Time org sakit, mulut mcm gampang
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 01:55 PM
Mmg melayu mcm ni. Tp byr rm 1 tayah la nk terasa stakat staff tu buat muka mengumpat. Kita prgi s ...

U ni staff kkm ke? Kalau gaji nurse tu rm1 aku boleh terima la layanan tu. Tp gaji besar, duit tax payer tu. Tau x gaji staff kkm majority lg byk dari hospital swasta?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 01:51 PM
Itu masalah ko dgn jabatan tu la. Ko prgi la marah staff situ. Mcm aku klo lmbp sgt brbulan aku em ...

Nak report apa kalau at that time aku bukan patient??? Letih ckp dgn org mcm u ni. No wonder jabatan kerajaan sampai AJM pon tara tu. Ni tgk diaorang buat kerja depan mata. I tak nak reveal full details sbb tak nak org teka. Senang ckp mmg nampak buat kerja depan mata sambil lewa. Conclusion nya ialah kenapa gomen lembab, bukan sbb ramai semata2, tp staff2 jenis buat kerja berkira. X ada sense of urgency
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-11-2021 02:24 PM
Byr rm1 pun ttp duit pada yg tak mampu..tak blh la ckp eh ko byr murah mng patut la dpt servis nur ...

Mcm sial kan sbb kita byr rm1 ckp mcm tu. I boleh terima kalau staff2 kkm ni gaji rm1 , tp gaji depa tax payer bayar, bukan rm1 tu. Kalau rasa x puas hati rm1, naikkan lah rm2. Or rm5. Beranak kat gomen bukan byr rm1 pon. Bangang. Patut la staff2 ni lembab sbb ada pemikiran mcm tu. Lg 1, nak kerja gomen ni bukan perlu experience pon. Jenis xpernah kerja, lepas tu terus masuk gomen. Kalau keje swasta buat style gomen, siap lah ko
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:00 PM | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 04:20 PM
Nak report apa kalau at that time aku bukan patient??? Letih ckp dgn org mcm u ni. No wonder jabat ...

Kita nak repot kena bagi full name ye..sape nak repot?Dah tau nama esok lusa diorang 1grup  aim you mehh.
Tak abis2 diorang mention kita bayar rm1 tu




Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
stingercreamier replied at 24-11-2021 01:34 PM
Of course..punch card dulu....pastuh keluar la balik...macam tak besa....

Kahkahkahkahkah

Jgn fitnah manak..tak baik..kami ummah gomen bekerja penuh ikhlas dan dadykasi demi kemajuan negara
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 24-11-2021 05:38 PM
Jgn fitnah manak..tak baik..kami ummah gomen bekerja penuh ikhlas dan dadykasi demi kemajuan negar ...

you dont need to be defensive....yes i may have replied  you tapi konsepnya marahkheun anak untuk sindir menantu jika kau tidak tercekik cilinya...

simple kheunz?

dedikasi takpa jgn daddy(boss)kasi izin ngular sudah...sebab bos pun ngular


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 04:23 PM
Mcm sial kan sbb kita byr rm1 ckp mcm tu. I boleh terima kalau staff2 kkm ni gaji rm1 , tp gaji de ...

Sebab tu aku ckp aku okay je klo kkm diswastakan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 04:20 PM
Nak report apa kalau at that time aku bukan patient??? Letih ckp dgn org mcm u ni. No wonder jabat ...

Ko rasa bnda tu urgency ko memekak la. Prgi la buat complaint. Ke complaint ko tk dilayan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 11:06 AM GMT+8 , Processed in 2.704408 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list