CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Warganet lepaskan geram minta penjawat awam HENTIKAN ‘budaya’ keluar minum pagi

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 24-11-2021 12:57 PM
jgn main tuduh2 ya..tak semua ummah gomen curi tulang deh..iol masuk punch in pepagi tak sempat nk m ...

Akak puspagomen elok je ke sana sini walaupun staff gomen
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 10:00 AM
Jkr, pejabat agama, tanah mng lembap pon. Satu lg yg lembap ni staff gov kerajaan negeri.

Nape ek depa.mcm ni?
Mmg syiok kan depa keje mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 24-11-2021 12:57 PM
jgn main tuduh2 ya..tak semua ummah gomen curi tulang deh..iol masuk punch in pepagi tak sempat nk m ...

Of course..punch card dulu....pastuh keluar la balik...macam tak besa....

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:36 PM | Show all posts
stingercreamier replied at 24-11-2021 01:32 PM
Kalau  video call dgn buah hati buah kedondong pak ali, boleh berjam...ini nak ngadap PENCIPTA, ma ...

Bos Cina mana nak paham Halal, Haram, Wajib, Sunat. Sebab tu dia bagi peluang, kita kena pandai2 manage.

Kalau rasa terganggu, benti keje, cari bos alim2. Nak lagi bagus, meninggal je la, cepat sikit mengadap Ilahi.


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 11:25 AM
Buat muka pon kena jugak setelkan. Prnah ko dtg dressing hari ni bulan depan bru dpt? Ada ko sakit ...

Lol mmg la sbb libatkan nyawa. Tp dkt belakang ko, ko xtau lab report buat lembab, ko sakit nak mampos tp x ada luka, ko ingat depa kisah? Yg penting pukul 4.30 dah ready nak balik. Ko punya result lg 3 bulan baru setel
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau e commerce yg buat ribu riban,
Pagi ke malam baring atas katil, tapi tak boleh tido. Tido 2 jam
Pagi ke petang packing, lupa solat
Duit ada, tak boleh pegi mana. Makan pun tak sempat
Lepastu sehari sakit, seharian duit tak masuk
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 24-11-2021 09:49 AM
aku heran
mcm mana dkt ofis boleh buat steambot siap bawak stove 1 dapur tu pkul 10pagi?
gila ka apa ...

Syarikat majoriti cina pun sama. Ada satu butik antarabangsa baju baby from korea..bukan je HR bodoh IQ dua digit, budak cina yg kerja situ keluar tepat jam 12 round mall tunggu member muslim solat bagai masuk jam 3ptg
3.30ptg pun takpe janji betina cina tu redho so dia tak report
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 24-11-2021 01:34 PM
Nape ek depa.mcm ni?
Mmg syiok kan depa keje mcm ni

Sbb bkn kes kecemasan.  Sbb tu buang je pnjawat awam ramai2 ni. Tp bak kata @axl_batch tk berani nye pemimpin nk brkata2 begini
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 01:40 PM
Lol mmg la sbb libatkan nyawa. Tp dkt belakang ko, ko xtau lab report buat lembab, ko sakit nak ma ...

Itu masalah ko dgn jabatan tu la. Ko prgi la marah staff situ. Mcm aku klo lmbp sgt brbulan aku email. Nk cpt prgi swasta tp kena ada ongkosnya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 12:40 PM
Skrg kite ckp psal rajin. Bukn mlut ngumpat. Manis mlut tp kje tk setel2 gak wtpe


Mulut puaka pun tak elok jgk..perasaan customer kena jaga..jgn sbb mulut jahat kita badan kita binasa...
Tak boleh ikut perangai org melayu yg tak brp nak "islam" ni ~ mulut aku je jahat tp ati aku baik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 01:40 PM
Lol mmg la sbb libatkan nyawa. Tp dkt belakang ko, ko xtau lab report buat lembab, ko sakit nak ma ...

Ko ckp sakit nk mmpos ni doktor aku ada 3 4 sakit nk mmpos. Pon prgi swasta nk dptkan rawatan cpt. So, bkn ko sorg je dik yg lmbt. Staff KKM even doktor sendiri pon lmbt nk dptkan servis
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-11-2021 01:52 PM
Mulut puaka pun tak elok jgk..perasaan customer kena jaga..jgn sbb mulut jahat kita badan kita bi ...

Mmg melayu mcm ni. Tp byr rm 1 tayah la nk terasa stakat staff tu buat muka mengumpat. Kita prgi swasta brbyar pon kdg2 staff swasta prangai mcm sial.

Tp aku jenis lantak ko la swasta nk buat cmtu yg pnting hal aku setel. Lgpon aku pon bkn baik mana pon nk rasa itu mcm hak aku nk dptkan trbaik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:56 PM | Show all posts
bottombikini replied at 24-11-2021 09:08 AM
ada sesetengah manusia ni buat solat dhuha tu mcm solat wajib
padahal kau kat pejabat
pastu kau sa ...

tepat sekali... niat tak menghalalkan cara

selagi boleh abuse atas nama agama.. yihhhh sangat
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:02 PM | Show all posts
jas7512 replied at 24-11-2021 09:26 AM
Solat dhuha i buat b4 kul 8 sbb kan dia 26 min masuk after waktu syuruk...so by kul 8 dah blh buat k ...

budak yg meols itw tu kata dia nak solat kul 10am sis

padahal ko boleh je buat sblm masuk ofc khuennn... sbb sini start kul 9am

saja je kuttt nak mintak fail interview .. ntah le.. set2 ni punyai perasaan entitlement terlebih2.. kut kampeni bapak hang yg punya, suke ati la nak solat duha ke sunat ke wirid ke doa ke apa semer sampi punch card balik..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman praktikal kt court..punch in pkl 8..akak2 semua g breakfast dulu pkl 8.30 br start reman..pkl 5 msg2 dh standby punch out

Baru2 ni call satu majlis perbandaran nk ckp ngan en bla bla..selamba je yg angkat call tu ckp en bla bla g kluar minum pagi..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
stingercreamier replied at 24-11-2021 01:36 PM
Benda yg dah berdarah daging dalam diri...apa yg ko nak pelikkheunz? Ko pun macam tak besa pula me ...

Iols tak begitu yach..
Beli.siap2..atau dtg awal then pergi.ke foodcourt..
Masa iols.ke kementerian wanita beberapa.tahun lalu..pkl 10 dah mcm.lunch time..
Baru.teringat rupanya depa coffee time..
Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:11 PM | Show all posts
mohon ceupacs copex masuk mencemar duli, meh la baca luahan warge nurakezen  pasai mutu kerja gomen serban

ni taip2 kali yg ko tahu mintak naik gaji, mintak bonus, padahal memasing melantak kat kedai kupi, dats y penjawat awam obese2.. gaji pulak tak berkat

yihhhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:11 PM | Show all posts
minum pagi tu tak kisah sngt sbb ada je kilang2x bagi break around 10-11 mcm tu kejap.. pastu continue keje balik..
cume tu la... produktiviti tu.. kalau ada break keje jalan takpe.. ini break keje ke laut.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 24-11-2021 02:10 PM
Iols tak begitu yach..
Beli.siap2..atau dtg awal then pergi.ke foodcourt..
Masa iols.ke kementeria ...

Yg 10pagi dah kuar macam lunch time iteww yg staggering lunch time la....takmo fitnah hokay....


Kahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 10:03 AM GMT+8 , Processed in 0.071179 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list