CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Warganet lepaskan geram minta penjawat awam HENTIKAN ‘budaya’ keluar minum pagi

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 08:31 AM | Show all posts
venomie1 replied at 24-11-2021 07:35 AM
work culture penjawat awam yang patut diubah. sy penjawat awam juga tetapi work culture semasa ber ...

skrg aku sampai awal..so trus tapau bekpes + kuih utk mkn2 b4 lunch...
sambil sapdek..baca email and reply...
pkl 11 lunch baru lepak kat cafeteria...
membawang sambil minum2 je, sbb dah ambik heavy bekpes...
balek umah early dinner, sebab udah kebuluran...

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 23-11-2021 06:16 PM
Pernah 2-3 kali tengah beratur nak ambik lauk nasi lemak sementara nak tunggu meeting kul 10am. Tiba ...

Jkr ni pg2 mmg staff x ada. Kalau nak cari pukul 10 ke atas. Pukul 4 ke bawah pon dah gone.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 24-11-2021 08:30 AM
Aku ada pengalaman ni. Pegi pejabat tanah. Staff kt kaunter tengah makan kacang. Dia siap suruh aku  ...

Deal dgn pejabat tanah ni mcm hurmmm saja.lah
Bagi duit..belanja nasik ereb bagai
Baruuuuu lajuuuuuuu

Iols punya.kes nak cari.pemilik tanah tu utk.projek mrt
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 23-11-2021 06:39 PM
Lepas tu nanti ada makcik kepam gemok 100 kilo komplen, kenapa korang semua nak dengki dengan penjaw ...

Patut lah acik2 gomen byk gemuk. Tiap2 masa makan, masuk pulak duit x berkat belum add rasuah lg. Kwn i keje sekejap dgn gomen, dia kata ari jumaat plg heaven. 12.30-3 rehat, kdg2 ada staff ckp xpyh masuk dah opis atau lajak je ke pukul 4.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 24-11-2021 08:36 AM
Deal dgn pejabat tanah ni mcm hurmmm saja.lah
Bagi duit..belanja nasik ereb bagai
Baruuuuu lajuuuu ...

Staff pej tanah ni i xpasti masih ada lg kah yg makan duit halal? Rasanya semua rasuah jah dari atas smpai bawah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 24-11-2021 08:31 AM
skrg aku sampai awal..so trus tapau bekpes + kuih utk mkn2 b4 lunch...
sambil sapdek..baca email a ...

Sekarang sampai awal. Sebelum ni macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:44 AM | Show all posts
deme tak rasa apa2 ke hasil makan rejeki tak berkat? bukan ke pekerjaan ni satu amanah, satu ibadah?

kadang mmg tak paham set2 gini, nak solat duha bagai, pehtu solat wajib tu nak wirid2 bagai, then nak  suh mgmt bg extra time sbb doa panjang bebeno tp tak sedo, itu dah masuk time ofc hrs yg mana ko tu dibayo gaji utk berkeja.. islam pun tak suruh  smpai cenggitu yach

meosl pun ada experience itw candidate ni yg ckp oh rehat utk solat dhuha takde ke kat sini? mmg tak la ku panggil keja kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:45 AM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 24-11-2021 08:30 AM
Aku ada pengalaman ni. Pegi pejabat tanah. Staff kt kaunter tengah makan kacang. Dia siap suruh aku  ...

patot chuols tempeleng je lstaff itewww
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:46 AM | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 08:37 AM
Patut lah acik2 gomen byk gemuk. Tiap2 masa makan, masuk pulak duit x berkat  belum add rasua ...

ari jemaat set2 ptd smer menebas kat padang golf.. kira mmg tak keja
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:46 AM | Show all posts
tobobon replied at 23-11-2021 07:38 PM
Usually yg bikin lama ni sebab bersembang...cuba kalau minum pagi sendiri2..tak sampai 5 minit dah a ...

belum lagi kakitangan awam dekat kampong2 contoh kastam ke imigresen ka polis ka....time bapak aku transfer sana hilang staf2 nya...heran la org tua tu mana plak pekerja dia.....sekali check semua pegi main judi dalam gua...memang lahanat perangai sekor2....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:47 AM | Show all posts
SedihPedih replied at 24-11-2021 07:50 AM
tok laki x keje buat apoooooooooooo?

gentel telur dlm kain pelikat kuttt sesambil melayan poronhub
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:50 AM | Show all posts
ala...adik ipar aku lelaki PTD keje kt putrajaya...stay kajang...hantar anak sekolah swasta....sanggup kuar keje tghari pi ambk anak kt skolah yg jauhnye setengah jam dr opis hantar rumah...blk opis balik...
tiap hr tu...

soalan nye...PTD pn xbz ke...aku rasa maunye ambk masa 2 jam gak tiap2 hr ..
xde meeting ..xde urgent ke keje kerajaan ni...

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:06 AM | Show all posts
huhuhuhuhuhu... aku keja gomen jugak..
tp aku tak penah buat keja2 cam korang ckp ni..
otw dtg keja mmg dah tapau siap2 mknan and air..
lps punch in terus sarapan kat meja..
sambil makan sambil buat keja..
tak sempat nak kluar minum pkul 10..
kalau kat ofis aku, pkul 10 tu ler waktu paling pack and paling bz..
nak sembang dgn mmber pun kdg2 tak sempat... huhuhuhuuhh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:08 AM | Show all posts
Edited by bottombikini at 24-11-2021 09:11 AM
Kitty_catz replied at 24-11-2021 08:44 AM
deme tak rasa apa2 ke hasil makan rejeki tak berkat? bukan ke pekerjaan ni satu amanah, satu ibadah? ...

ada sesetengah manusia ni buat solat dhuha tu mcm solat wajib
padahal kau kat pejabat
pastu kau sambung wirid pulak
lain la kalo kat rumah, solat la sampai lebam pun

penah ada dak opis aku ngadu
sorang kakak tu tegur dia ngape lepas solat zohor tak sambung wirid
dept dia keje dah la banyak
boss pulak cari kalo ko hilang lama2
aku dengar pun krik krik..

org bukan dengki kau dapat pahala lebih sis
tapi kau dah sign surat dgn kompeni utk bekerja bukan
dah kalau kau berlama2 dalam surau org lain ke yg nak kena cover keje kau sis

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah meolls tak tergolong dlm golongan seperti di artikel. Laki mzz pagi2 otw tu tapaukan makanan pastu weolls dating bekpes di opis sesama so sweet. Ni meolls tengah puasa so lagi lah awal sampai opis.. target nak turunkan berat sampai 45kg doakan mzz ya. Tibehhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:09 AM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 24-11-2021 08:30 AM
Aku ada pengalaman ni. Pegi pejabat tanah. Staff kt kaunter tengah makan kacang. Dia siap suruh aku  ...

ahahahaha..pejabat tanah mana tu?
ko buat je aduan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:09 AM | Show all posts
aku penjawat awam yang takde keluar minum pagi, lunch pun jarang2,,selalu aku call cafe ofis je then tapau..tp staff2 aku memang gitu la (aku baru pindah dept, sblm ni dok HR mmg disiplin2 semua),,staf dept baru keluar pukul 11 pagi sampai 2 ptg,,pengarah aku pon join skali haha..habis camne aku nak tgur?  apa yang aku tengok, jadi masalah bila staf2 pelaksana ni xde kat opis tu yang kucar kacir, hat P&P ni selalu kena attend meeting jadi jarang2 la nk kuar melepak minum pagi, tambah2 skang waktu flexi boleh jimba minum smpi pkl 9.. tp bila ada boss yang so call nk jadi humble, nk bergaul ramas mesra dengan staf bawahan, dgn dia2 skali terpengaruh.,.very toxic environment
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
musangbodoh replied at 23-11-2021 09:08 PM
alah...8.30 blk rumah tapau nasi lemak bagai utk anak2 family...kol 7 ptg  start kete g opis sbb nk  ...

Agak2 dia kaya dak dengan hidup macam tu.... Dulu, ada staff sokongan kat tempat keja lama i macam tu lah, keluar jam 9.30 pagi balik umah, pi main dgn anak angkat, jam 1 baru balik pejabat... bangga dok citer kat orang. Last2 kena strok, bila tegur, siap gaduh nak baling kerusi lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Solat dhuha i buat b4 kul 8 sbb kan dia 26 min masuk after waktu syuruk...so by kul 8 dah blh buat keje..sepjg i bekerja..jrg i tgk gol pengurusan dan profesional ngular..mkn pun biasa kat stesen masing2..yg selalu ngular kakitangan sokongan especially yg bhg IT..padahal kita kdg2 nak guna lab...nak pinjam peralatan it etc
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:47 AM | Show all posts
masa aku nk nikah.. punya la muka akk kt depan tu masam mcm apa.. bak kata kwn aku.. jeles la tu muka x lawa mcm aku hahaha.. sapa suh ko dtg kje ngn muka pucat lesi nye.. ala2 la cikit.. lip gloss ker.. elok pula yg lelaki senyum simpul melayan aku kali kedua aku pegi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 39420 Replies : 1499
OPPENHEIMER (2023)
SY_MumiOPPENHEIMER (2023)
Views : 77 Replies : 4
[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung Hyun
xyla73[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung
Views : 91463 Replies : 1194
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34933 Replies : 581
BoBoiBoy: GalacticHeroes Game Launching
HamazakixamBoBoiBoy: GalacticHeroes Game Launching
Views : 4868 Replies : 1
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81062 Replies : 120
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52101 Replies : 366
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49656 Replies : 1134
Daily life (activity) as homemaker / housewife / Taitai
green~teaDaily life (activity) as homemaker / hou
Views : 5446 Replies : 33



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.097631 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list