CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Warganet lepaskan geram minta penjawat awam HENTIKAN ‘budaya’ keluar minum pagi

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 11:35 AM | Show all posts
Nenolen replied at 25-11-2021 08:10 AM
Kaka pernah jaga final exam di dewan besar dgn pengawas2 yg terdiri dari pensyarah2 lelaki...jaga ex ...

dah housewife depa tak reti /  takdak lesen keta, nak harap sapa lagi nak pi ambik/hantar anak sekolah?satgi bawak keta accident hg nak tanggung kos perubatan?


hg sembang ni ada anak ke tak??


cukurrr la orang keja gomen.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:41 AM | Show all posts
Makan duitt haramm jeniss yg curii tulangg ni, time semayangggg tp keja takde etika, beryy d pprt
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Harga makanan lebih kurang sama je antara warung  tepi longkang milik acik molayoo dgn.harga kat KFC milik Yahudi zionis satu ayam satu peluru.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:51 AM | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2021 10:39 PM
Aku tak pernah jumpa lg penjawat awam jenis ni
Sekolah ke, uni, JPN, MBSA, polis askar tak perasan p ...

Office ai olls kalau nak cari staf, kerap kali staf ada kat office kecuali lah kalau staf tu mc atau cuti. we olls makan kat pantry jah. jumaat pun kadang masak kat pantry. Ai olls keje kat uni. Adik ai olls polis, lagi lah jangan harap nak melepak minum kedai. Polis ada satu unit yang akan ronda untuk pantau disiplin anggota, Unit JIPS. Kalau kena tangkap kena tatatertib chuolls.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:57 AM | Show all posts
Budaya n etika keja pprt, jalan melenggangg gemokk2 g makan or beli makan time keja, yg jantans dgn geng2 dorg g lepak minumm. Klu g ofis kjaan pun environment pprt sgt tu kuattt dirasaiiii, tgk stafff dorg, cara ckp cara keja, hiasan pejabatttt n dressing makcik2 lol mmg kuatt sgttt aura pprt tu, low class org kata walaupun gaji besarrr lol berbeza klu g private ofiss.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Carcosa at 25-11-2021 11:01 PM

Tapi kan, meols ter impressed dgn kakitangan Immigration dkt Bangunan Immigration Seri Hartamas tu. Me'ols renew passport baru2 ni. Pagi2 diorang dah ada dekat counter, and counter penuh ye dgn staff2 diorang. Muka semua tersenyum manis, and greet selamat pagi semua. Nak tanya2 soalan, semua ok. Nak ambik gambar byk kali sebab muka meols huduh, pun diorang ok Siap gelak2 lagi.
Kena tunggu sejam utk collection pun, meols ok2 jah. Sebab layanan baik gichew. Me'ols siap cubit peha kiri utk peha kanan terasa Nak tgk meols bermimpi kah
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:01 PM | Show all posts
Antara dua derjattt sgtt antara ofis gomen n private co,ofis gomen bery d kampong.com sgttt ielihatann suasana n stafff nya manakala private co biasanya kelihatan lebih modern.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
iols penah pegi jpj kat sentul..pukul 3.45pm dah tutup lampu yach..pukul 4 dah habis keje..

iols keluar fotostate ic kat kedai sebelah akak tu bgtau, jpj situ memang terpaling..bukak kaunter paling lambat, tutup kaunter paling awal
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:07 PM | Show all posts
Walaupun dorg berlawan2 sesama sendiri beli kain mahal buat baju kurung n beli tudung itu ini utk bergaya, suasananya tetapp kampong.com klu g ofis government....lol taktau kenapa, my berryyy honest opinion yachhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 23-11-2021 10:46 PM
call direct line x pernah berangkat
call meja sebelah dijawab 'ada je puan fizrina kat meja'
kita pu ...

Haha..sama lbh krg mcm my case...dah seminggu call x angkat..last operator tu kesian kat kita kot sbb kita kata x solusi ni.. operator tu carikan number henpon..kita whatsapp tanya .. jawapannya saya bz 2 3 hari ni kursus...tunggu la next week abis kursus apa pulak alasannya
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat lg bekas makpak mertua aku penjawat awam di jabatan penerangan, kuar awal pagi dok punchcard dulu..pastu 9.30 balik rumah lepak sampai kol 4ptg dia siap2 kuar punch out semula...wah mudahnya makan gaji buta sebabtu anak2 dia perangai tak menjadi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Eliadaisy83 replied at 25-11-2021 12:52 PM
Ingat lg bekas makpak mertua aku penjawat awam di jabatan penerangan, kuar awal pagi dok punchcard d ...

Wehh ni melampau cara kerja cmtu. Dekat benar ke rumah tu dengan opis. Tapi tula bila dekat2 sangat rumah dengan opis ambil kesempatan cmtu plak. Orang lain berejam redah jem habis minyak kete dan tol je pergi balik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:08 PM | Show all posts
Eliadaisy83 replied at 25-11-2021 12:52 PM
Ingat lg bekas makpak mertua aku penjawat awam di jabatan penerangan, kuar awal pagi dok punchcard d ...

eh, ni macam abah saya ni haha. Jabatan Penerangan, ofis kat TH Selborn KL tu. Chill chill je keje.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 25-11-2021 08:10 AM
Kaka pernah jaga final exam di dewan besar dgn pengawas2 yg terdiri dari pensyarah2 lelaki...jaga ex ...

Ala rugi la suri rumah tak reti bawak kereta
Iols hantar ambik anak sekolah tu la antara waktu2 yg seronok walaupunnn terkejar2 dengan anak2 kecik lain nak angkut bersama. Seronok tengok expresi muka anak balik sekolah. Lepastu dalam kete cerita macam2 hal kat sekolah. Kadang2 singgah kedai2 tepi jalan belai2 kuih2 air viral ke..bosan lah kalau duduk je terperuk tunggu Asben balik khenss..
Mmber iols suri rumah jugak, tapi tak reti bawak kereta, anak sekolah upah orang hantar. I rasa macam rugi cmtu..at least gunakan fungsi sebagai ibu suri rumah ni untuk mudahkan suami. Tak perlu keluar belanja lebih untuk benda remeh cmtu. Macam bf jugak. Usahakan bf anak kalau ada susu tu. Banyak jimat ohh dari beli susu fm dan botol2 susu tu. Tapi tulah pilihan hidup masing2. Hujung2 jangan mengeluh kalau takda duit beli susu Pampers bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:51 PM | Show all posts
Dorg ni klu komen iat media social pasal dosa pahala org bukan main mcm kes sajat or retiss2 viral tp dorg sendiri hari2 makan duitt haramm ngulatt keja
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:52 PM | Show all posts
Klu hari raya dorg punya hiasan pejabatt bery d pprt kampong.com sgttt lol kohkohkohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:54 PM | Show all posts
klu huat makan2 kat ofis bukan main meriahhhh masing2 terkeluarr perangaiii kampong.com mcm tak pnh jumpa makanan berhungkoss2 bwk balikk mcm hadappp sgtt makanan free
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:57 PM | Show all posts
Klu nak dress up nak g makan2 kat hotel setakat hotel seri melayu jah pun mekapp bergaya mcm nak g hotell taraf renaissance mandarin oriental bagaii lol kohkohkohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:20 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 25-11-2021 01:52 PM
Klu hari raya dorg punya hiasan pejabatt bery d pprt kampong.com sgttt lol kohkohkohhhh

Ahahaha. Tambah lagi bila ada pertandingan antara dept/unit. Lampu liplap, langsir, ken batik, tikar mengkuang semua hada hokeh. Back to the future huntok dapatkan mood kekdahnya sistur! Nampak tak betapa kami ada banyak masa nak buat semua benda2 neh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 02:49 PM | Show all posts
kalau hari ni tak nmpk geng2 baju batik tgh minum time 10 pagi
bukan penjawat awam la tu

-backup team-
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 11:17 AM GMT+8 , Processed in 0.651674 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list