CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: rashiman

[Tempatan] MCA gesa SPRM siasat Zeti, suami berkaitan skandal 1MDB

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 01:21 PM | Show all posts
satu forum nampak dia sendiri yang berbelit belit tentang pembeli dan pemaju

alamak kantoi hhahahahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:22 PM | Show all posts
Punyalah bengap mamat ni

Cuba baca balik post#47

Kan dicatat 1MDN terpaksa jual 5 parcel tanah tersebut untuk kaber kos buat infra ,dari kink tersebut :
As such, 1MDB’s real estate arm TRX City Sdn Bhd had to dispose five plots there for a total of RM1.358 billion to fund the infrastructure. Of this amount, RM1.095 billion was “advanced” to the scandal-tainted sovereign wealth fund.
Dalam konteks ni : Pembeli tu bukan pemaju ke?

Dah lah ko tak paham beza antara 'pembeli' & 'pemaju'

Konteks ayat pon tak paham

Apa yang ko paham sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:26 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 01:28 PM

He he he he .... Apa yang ko dok bebel ni?

UDA holdings lah ... duit kerajaan lah

Tapi beza antara 'pembeli' & 'pemaju' pon ko tak tau

Konteks ayat pon kao dah gelabah nak paham

Beza antara 'consolidated revenua account' & 'consolidated trust account' pon ko tak paham

Section 7 of the Financial Practices Act 1957 and Section 54 of the GST Act 2014 pon ko tak baca & tak paham

Patut pon komen sorang forumner post#31
Geleng kepala je aku baca manual reply ko ni. BEBAL yahamat! Samalah ayat si rashiman. Esok lusa jibon kene tangkap kene dakwa lagi KECOT TELOR menyorok!!!

Sam punya argument serta ngan BUKTI pun tetaplah korang ni menegakkan benang nan basah. Nampak sangat kebebalan supporter jibon.
Pening wei ...

Malu tau ko yang jadik wakil macai2 totok party assobiyyah ... kesian depa

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:29 PM | Show all posts
satu forum nampak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:30 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 01:31 PM

Ha ha ha ha ... beli harga premium ye

Perlu ke nak jual harga premium?

Aiyoyo

Pada diri ko : pembeli = pemaju tak kira konteks

Bagus lah tu

Bila kantoi dimalukan ... semua orang tengok

Hmmmm .....

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:31 PM | Show all posts
post #47 yang ditulis oleh dia sendiri

Apa pasal gomen tak boleh jual direct ke pemaju tersebut & buat lebih dari RM100 psf?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:33 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 01:36 PM

Uh - oh

link dia :
As such, 1MDB’s real estate arm TRX City Sdn Bhd had to dispose five plots there for a total of RM1.358 billion to fund the infrastructure. Of this amount, RM1.095 billion was “advanced” to the scandal-tainted sovereign wealth fund.

Hmmmm .... pemaju ... pembeli ... pemaju ... pembeli

Ha ha ha ha .... malu weiiii  


Dari post #56
Yang dicatat pada post#39 adalah
Pasal apa gomen jual kat 3rd party macam 1MDB , kalo gomen jual direct kepada pembeli tersebut , pendapatan dah lebih
Tetiba jadik macam ni pulak , post#54
nape kerajaan jual mur mur dekat 1mdb (3rd party) nape tak jual direct kepada pemaju je
Aiyoyo , tarak tau beza antara pembeli & pemaju ka?

Ha ha ha ha .....

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:38 PM | Show all posts
kejap pembeli kejap pemaju (dia sendiri yang tukar2 guna istilah ni)

benda belum dibangunkan 1% pun lagi camne nak ada pembeli

sebab tu la wujudnya 1mdb untuk cari PELABUR

1mdb tu bukan 3rd party ye

1mdb ni konsep dia sama je macam PNB, khazanah etc

felda tu pon sama.. dulu felda ambik tanah kerajaan bayar harga premium ke?

"nape tak jual terus ke pembeli je nape kena melalui felda" kata penyokong DAP
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:50 PM | Show all posts
post #47 yang ditulis oleh dia sendiri

"Apa pasal gomen tak boleh jual direct ke pemaju tersebut & buat lebih dari RM100 psf?"
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:50 PM | Show all posts
LOOOL ... masih nak melawan lagi?

Isu dia bukan carik pelabur lah tambi

Isu dia gomen tak boleh maximise value tanah tersebut - unfair to the gomen & rakyat

Tak mintak premium pon

Kalo itu pon ko tak paham ... something wrong dengan ko lah

Habis kalo gomen jual tanah ke 1 mdb & depa pulak jual 5 parcel ke orang lain , bukan ke 1MDB ni 3rd party yang buat untung atas angin

Ni pon tak tau whether 1MDB dah bayar goman untuk tanah tersebut

Ada ke Felda atau peneroka Felda jual tanah tersebut

Cakap tu biar logik sikit lah

Aku dah kata , something is very wrong with you

pembeli ... pemaju ... pembeli ... pemaju - ko pon dah beol
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Siasat sampai lubang...... Cacing laaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:52 PM | Show all posts
uda holdings camne pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:52 PM | Show all posts
Camno ni ... ko belum jawab lagi

Ko bagi Surah Kahfi

Tapi dulu ko mengaku diri tu atheist & kecam Quran86:6-7

Apa dah jadik?

Buat tak nampak aje kat pertanyaan aku

What are you trying to prove?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyokong dap tak paham

Duit hasil jualan tanah oleh 1mdb tu adalah milik kerajaan jugak sebab 1mdb hakmilik penuh kerajaan

Bukannya duit tu jadi milik rosmah ke najib ke

Lain la kalau 1mdb jual ke firma luar pada harga bawah market value tu mungkin jadi isu

Sian
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekilo besi dengam sekilo kapas mana lagi berat ye?

Konsep macam ni penyokong dap memang susah nak paham sebab bengap
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:28 PM | Show all posts
Kah kah kah ... masih tak jawab soalan aku

Pusing pulak kat 1MdB & gomen ... tanya lain jawab lain

Isu dia gomen tak boleh maximise value tanah tersebut - unfair to the gomen & rakyat

Tak mintak premium pon

Kalo itu pon ko tak paham ... something wrong dengan ko lah

Habis kalo gomen jual tanah ke 1 mdb & depa pulak jual 5 parcel ke orang lain , bukan ke 1MDB ni 3rd party yang buat untung atas angin

Ni pon tak tau whether 1MDB dah bayar gomen untuk tanah tersebut

Last2 buat klaim bodoh yang orang kata 1MDB adalah kepunyaan pok jib & kak mah ... cuba alih isu lah ni

Susah ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:32 PM | Show all posts
Ko masih tak jawab & buat tak nampak aje soalan aku tentang ko mengaku diri tu atheist & pernah kecam Quran86:6-7

Kononnya tak saintifik tapi sundri tak tau maksud 'sulb' & 'tara'aib'

Adakah ko dok cakap pasal Quran pasal ko nak sapot macai2 totok party assobiyyah yang lain , mereka yang berugama Islam?

It is very interesting , aku nak tengok semangat apa depa ni ada

Condong ke ugama atau assobiyyah

Hmmm ... interesting , isn't it?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:49 PM | Show all posts
dasyat korang ujung2 bergasak pun pakai telepathy jah.xyah reply post
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ohhh apa susah.. rakyat sudah memaafkn.. tgok saja di melaka, menang besar wooo.. dan akn menang besar di pru nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupanya penyokong DAP ingat 1mdb tu 3rd party milik persendirian

Maybe dorang ingat najib dan rosmah punya.. sama mqcam grab rosmah punya

No wonder la meroyan terok bila kerajaan jual tanah TRX mur mur dekat 1mdb..

Satu forum nampak kekantoian di situ.. silent readers konfem gelak2 pecah perut melihat kebodoan penyokong DAP
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:37 PM GMT+8 , Processed in 0.133072 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list