CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: rashiman

[Tempatan] MCA gesa SPRM siasat Zeti, suami berkaitan skandal 1MDB

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 08:53 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 08:56 AM

Ha ha ha ha ... dari kes kononnya keluarga Zeti makan duit 1 MDB , lari pulak ke GST

Kesian ... orang yang dah kering modal ... dah pening

Ok aku bagi lagi data dari Jabatan Statistik , masa PH ambil alih - kemiskinan tegar dapat dikurangkan sebanyak 26%


What has changed ... nothing much except dari GST ke SST

Boleh tak aku kata GST ni miskinkan rakyat? Boleh kot ....

Kalo bantah sila bagi pendapat ko bersertakan bukti & rujukkan

jeng jeng jeng .....

BTW , kalo nak cakap pasal GST ni , tak boleh membuta tuli

Kena paham apa tu 'consolidated revenue account' & 'consolidated trust account' - kena tau beza antara dua account tu

Lepas tu kena rujuk kat Section 7 of the Financial Practices Act 1957 and Section 54 of the GST Act 2014 untuk semak samada pok jib ikut peraturan tersebut dalam kutipan GST , kalo tidak rompakan akan berlaku kat GST refund tu

Baru lah nampak cerdik sikit

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 24-11-2021 08:45 AM
itu yg kena siasat tu, macam mana yg diberitakan berjuta duit rakyat malaysia boleh masuk ke acc k ...

Laah. Najib tu hang kata banyak sumbangan. Samalah dgn zeti
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh tetibe pulak 1mdb ni 3rd party dan takde kaitan dengan gomen

Kalau najib songlab duit 1mdb = 1mdb duit rakyat
Kalau 1mdb beli tanah kerajaan = 1mdb bukan milik rakyat

Hahahhahaa benda camni pon nak putar belit.. mujur bangkem terlindung dari fitnah dajal
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:48 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 09:49 AM

He he he he .... Kesian tengok mamat sorang ni

Masih nak konar konar ... tersembam nanti

Sekarang cuba manipulasi apa orang catat : yang dicatat macam ni :
Pasal apa gomen jual kat 3rd party macam 1MDB , kalo gomen jual direct kepada pembeli tersebut , pendapatan dah lebih

Tetiba buat isu ... wei wei wei ... 1MDB ada kaitan dengan gomen - 'sesak nafas' ni dah tipu dah ni , fitnah ni ... fffiiiiitttttnnnnaaaahhhh !!!

Ciiit! Worang mabok todi bercakap - jadik ini macam lah

Paham lah dulu apa yang dicatatkan - iaitu pendapatan untuk gomen ...

Haiya ... tak habis nak belit cakap

Tau lah diri tu dah terdesak ... tak kan lah jadik teruk macam ni

Malu tau ....ooopssss  - macai totok party assobiyyah mana tau malu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerajaan bukannya jual pon tanah tu

Tapi dipindahmilik kepada 1mdb unyuk diusahakan

Maybe samdol ingat makcik kerani n17 kat putrajaya yang tolong usahaka  yanah yu

Dah sah2 la badan corporate yang usahakan

Benda simple camni pon tak reti hahahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:22 AM | Show all posts
kesian zeti, pakatan 4 tan sri anti klimaks la pulak haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:37 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 10:39 AM

Ha ha ha ha ... mamat gila sorang ni - masih tak mau mengaku yang diri tu dah salah & dah malu

Apa pasal gomen tak boleh jual direct ke pemaju tersebut & buat lebih dari RM100 psf?

Dah lah ambil tanah murah yang rugikan gomen & rakyat , lepas tu terbitkan bon sebanyak U$3 billion kononnya sebahagian nak buat infra untuk tanah tersebut - habuk pon tadak ... hancai bocai duit tersebut

Kena lah jual 5 parcel untuk kaber kos infra tersebut

Chaaayyy ... konon2 : Dah sah2 la badan corporate yang usahakan

Buat malu aje kononnya 'badan corporate'

Biz kopitiam kat jalan Petaling pon lebih professional
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:00 PM | Show all posts
hahahahaha gomen patut jual kat pemaju hahahahaa

bodohnya.. satu forum nampak

1mdb tu la "pemaju"

mesti penyokong DAP ni tak pernah dengar apa itu UDA Holdings

uda holdings beli tanah kerajaan pada harga premium ka

boustead holdings tu beli tanah TH pada harga premium ka

pasal bond pon tak tau

1mdb tu ditubuhkan untuk cari pelabur

dah tentu2 la 1mdb isu bon untuk tarik pelabur

pelaburan tu dalam bentuk bon la hahahahahha

takkan la 1mdb nak jual syer dalam 1mdb pulak kahkahkah

benda simple camni pon tak tau

memang senang jadi target penipuan DAP la
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:07 PM | Show all posts
nampak tak betapa kelautnya fakta penyokong DAP

no wonder la

1MDB tu 3rd party kata mereka

ada forumer dulu kata 1mdb tu najib dan rosmah punya.. syarikat persendirian gitew

no wonder la.. no wonder
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:09 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:22 PM | Show all posts
sembang dengan penyokong DAP ni sama macam sembang dengan geng flat earth

flat earth : "kalau bumi bulat, kenapa air laut kat bawah bumi tak jatuh ke bawah?"

penyokong DAP : "kenapa kerajaan jual tanah dekat 3rd party pada harga yang murah.. nape tak jual terus kepada pemaju je"
benda basic pon tak paham.. susah la kalau kita nak tolong explain
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:31 PM | Show all posts
Ha ha ha ha ... masih lagi dok sibuk tentang '3rd party'

Kesian ... tu aje lah modal yang ada - nak manipulasi apa orang lain catat

Entah apa2 , ni lah dia kalo dah dimalukan , mula lah ... apakebenda tu = 'alih tiang gol'

Soalan dia senang aje
1) Pasal apa jual way below market rate ~ RM100 psf - pendapatan gomen dah terjejas
    Kalo 1MDB adalah gomen , harga dijual tu bayar balik ke gomen lah
2) Apa dah jadik , terpaksa jual 5 parcel untuk dapat duit untuk infra , tu pon hanya dapat 20% aje , yang lain selinap ke 1MDB

Tak betul ke? Kopitiam kat jalan Petaling lagi professional

Tak menjawab lah ni

Ooopppssss ... alih tiang gol ye

Hmmm ... dulu mengaku atheist & kecam Quran86:6-7

Lah ni dok cakap pasal Surah al Kahf pulak

Hang ni kapla bulul ka? Something is very wrong with you ....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:56 PM | Show all posts
1mdb tu hak milik penuh kerajaan malaysia

jadi tak heran la kalau dapat harga murah

takde masalah pon

macam ko kunyah nasik pakai gigi belah kanan atau belah kiri je

ujung2 masuk dalam perut jugak

patutlah tak paham konsep akaun KWD untuk refund GST

satu forum nampak wei
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:58 PM | Show all posts
flat earth : kalau graviti matahari lebih kuat daripada bumi, nape kunci kereta aku jatuh ke tanah? tak terbang ke matahari?

penyokong DAP : nape kerajaan jual mur mur dekat 1mdb (3rd party) nape tak jual direct kepada pemaju je
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:03 PM | Show all posts
no wonder la macai anti sangat dengan 1mdb

dorang ingat 1mdb ni syarikat persendirian milik najib dan rosmah

no wonder la
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:06 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 01:07 PM

Ha ha ha ha ... bila dah kantoi malu , mula lah nak membohong

Yang dicatat pada post#39 adalah
Pasal apa gomen jual kat 3rd party macam 1MDB , kalo gomen jual direct kepada pembeli tersebut , pendapatan dah lebih
Tetiba jadik macam ni pulak , post#54
nape kerajaan jual mur mur dekat 1mdb (3rd party) nape tak jual direct kepada pemaju je
Aiyoyo , tarak tau beza antara pembeli & pemaju ka?

Susah ni ... oooopppppsssss ... konon2 nak belit - terbelit pulak diri sundri

Nak kena ambil screeshot ke? Tak tau lah kalo akan tukar pulak - dah malu

Laaa ... buat tak nampak pulak pasal kes ko dulu mengaku atheist & kecam Quran96:6-7

Apa cerita?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:08 PM | Show all posts
post #47

Apa pasal gomen tak boleh jual direct ke pemaju tersebut & buat lebih dari RM100 psf?


kalau tak bengap memang tak sah

jap lagi edit lettew
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:13 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 01:14 PM

Walaupon milik kerajaan , tak semesti kena jual harga murah

Not good governance

Jadik sekarang paham tak beza antara 'consolidated revenue account' vs 'consolidated trust account'

Dah rujuk & paham tak - Section 7 of the Financial Practices Act 1957 and Section 54 of the GST Act 2014

Kalo masih tak paham - tak usah cakap pasal GST refund

Buat malu aje

Tetiba 1MDB jadik milik pok jib & kak mah pulak

Ko ni bagai mabok todi campur ketum

Ko cukup tidur ke? Have you been taking illegal pharmaceuticals?

Teruk sangat ni ....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:16 PM | Show all posts
LOOOOL!! Adoooiii ... ko ni dah pening lah

Ko tau beza antara 'pembeli' vs 'pemaju'?

Aiyooo .... susah ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:18 PM | Show all posts
wah walaupon milik kerajaan jangan jual harga murah katanya hahahahaha

woi bodo.. memang milik kerajaan kot

kalau 1mdb beli mahal2 pon, guna duit kerajaan jugak untuk membelinya hahahaha bodo

kan pusing2 kat situ gak

jual beli tu cukup syarat je ada hitam putih untuk dokumentasi je

macam bangkem tanya tadi la.. uda holdings beli tanah kerajaan pada harga premium ke?

hahahahaha bengap

konsep mudah camni pon tak paham no wonder pasal KWD pon bengap

satu forum nampak

sikit2 edit.. n ampak benar dia sendiri pon tak yakin dengan komen dia sendiri

kantoi weiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 02:35 PM GMT+8 , Processed in 0.077102 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list