CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: rashiman

[Tempatan] MCA gesa SPRM siasat Zeti, suami berkaitan skandal 1MDB

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 10:08 PM | Show all posts
rashiman replied at 23-11-2021 07:01 PM
memang ada penyelewengan dlm 1MDB, itu bukan fitnah.
tapi jika rm2.6 billion yg masuk dlm acc. naj ...

tuukang fitnah tetap nak tuduh duit tu dari 1mdb untuk mengekalkan naratif mereka
pak arab pon dah ngaku




Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:29 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 23-11-2021 10:31 PM

Belanja dulu bradder ... belanja - toksah kisah duit datang dari mana
Sithambaram: RM27 juta masuk dalam akaun anda pada Julai, anda berkata anda tidak tahu
Najib: Ya, Saya tidak tahu yang ia adalah wang SRC, Saya hanya mengetahuinya agak kemudian.
Sithambaram: Tetapi anda membelanjakan setiap sen daripadanya
Najib: Ya
Sithambaram: Adakah anda tahu RM5 juta masuk ke dalam akaun anda pada September
Najib: Saya tidak tahu, masa itu
Sithambaram: Tetapi anda membelanjakan setiap sen daripadanya
Najib: Ya

SRC International adalah syarikat bawah 1MDB
On August 15, SRC International increased its allotment of shares to 1 million units, with these new 999,998 units of shares worth RM1 each then issued to 1MDB. (This made 1MDB the majority shareholder and effectively the owner of SRC International.)
Bila lah orang nak masukkan duit kat akaun bank aku tanpa pengetahuan aku , aku nak jugak belanja sakan
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:38 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 23-11-2021 10:41 PM

Whooooppppsssss ... geng penyiasat , cerita depa lain pulak :
THE letters that Datuk Seri Najib Razak claims are proof that the US$972 million that went into his AmBank account from 2011 to 2013 were cash gifts from the Saudi royal family were not signed by the prince in whose name the letters were issued but by someone else.

While nearly US$80 million appears to have come from an official entity of the Saudi government, the Saudi Arabian Monetary Agency, investigators say the US$20 million from Prince Faisal bin Turki originated from 1 Malaysia Development Bhd (1MDB).

According to the US Department of Justice, Turki had, on Feb 18, 2011, received US$12.5 million and, on June 10, another US$12 million from Jho Low’s Good Star Ltd. Bank transfers showed that Turki subsequently sent US$10 million to Najib about a week later, later, on Feb 24, and another US$10 million on June 14.

Mohammad Abdullah told investigators that Blackstone Asia Real Estate Partners was owned by the family of the Saudi king at the time and that he had appointed Eric Tan Kim Loong as a “trusted associate” to manage their assets. Tan is Jho Low’s sidekick.

Investigations carried out by the US Department of Justice, however, showed that Blackstone Asia Real Estate Partners had received as much as US$1.1 billion that originated from 1MDB via the so-called fake Aabar-BVI and it was from this US$1.1 billion that US$269.99 million went into Najib’s account in 2012.

Mohammad Abdullah again told investigators that Tanore belonged to the Saudi royal family and that Eric Tan was also managing the assets for them.

The DOJ has, however, traced the source of money at Tanore as having originated from 1MDB.

In other words, Mohammad Abdullah told Malaysian investigators that they had to take his word for it that it came from Saudi royalty.

Sources say after the meeting with Mohammad Abdullah, investigators concluded that “it was not safe to confirm that the money from Blackstone and Tanore were contributions from Saudi Arabia because it was still unclear and there was a lack of supporting documents”.

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:54 PM | Show all posts
nak alih tiang gol, tapi edit post.. macam la mod takleh check

kunun2 tak kesah fitnah 2.6 bilion kantoi, asalkan fitnah seterusnya mengena

kalau tak kena, buat lagi fitnah baru

nampak tak nilai fitnahan semakin berkurangan?

dulu awal2 fitnah najib songlap 60 bilion, pastu kantoi, kurang kepada 20 bilion, pastu kurang lagi ke 2.6 bilion, pastu puluh2 juta, pastu juta2

ujung2 yang sangkut cumalah duit "terguna" untuk beli sejadah, kain batek etc

si pemfitnah pon cakap "see i told u already!" sambil lega fitnahannya mengena, tapi dia lupa fitnah 2.6 bilion (yang tak mengena) bagai tu Allah dan najib takkan lupa
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:58 PM | Show all posts
dulu zaman fitnah najib bunuh altantuya juga forumner kat sini bagi artikel panjang2 seolah-olah najib memang terbukti bunuh altantuya

masuk pulak cerita kevin morais dibunuh.. ramai juga forumer berdebat dengan bangkem seolah-olah dia tengok dengan mata kepala dia sendiri najib bancuh simen dalam tong tu lalu masukkan mendiang ke dalam tu

sekarang apa jadi? forumNer2 tu pon dah senyap.. kalau dah mati, harap2 sempat minta maaf dengna najib
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:05 PM | Show all posts
Tu dia , bila tak mampu jawab - common excuse : alih tiang gol

Lah ni tak ada sapa berani tuduh Dr Tawfiq dengan 1 MDB , takut kena saman kot

Cuba paham sikit apa tu TIA & 1MDB

Cuba paham sikit secara keseluruhan (dengan interest)  berapa exposure 1MDB

Aiyoyo ... susah ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:11 PM | Show all posts
kemaruk replied at 23-11-2021 10:58 PM
dulu zaman fitnah najib bunuh altantuya juga forumner kat sini bagi artikel panjang2 seolah-olah naj ...

Kes Altantuya pulak?

Ni betul2 ubah tiang gol

Apa daaa ...

Aku ada persoalan tentang kes ni ... apa motif dua orang polis ni bunuh altuntaya?

Depa berdua tu tak kenal pompuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:14 PM | Show all posts
ingat lagi tak fitnah pasal tanah TRX kosong? bukan main macai fitnah najib..

dorang kata TRX tu takde pembangunan pon.. takde orang nak labur kat situ kata mereka

nak tipu orang bodoh penyokong PH boleh la

sekarang korang tengok sendiri tersergam indah menara TRX tu kat jalan tun razak.. bangkem beli rumah tak jauh dari sana
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:17 PM | Show all posts
tu belum lagi bertekak dengan orang bodoh perasan pandai pasal GST

bukan main dorang punya pengiraan

6% + 6% + 6% ....

dorang lupa tang "REFUND"

pembodoh2 mana la tau pasal ni

tak kurang juga yang tanya mana pergi kutipan GST? bangkem kata untuk bayar gaji, pembangunan, subsidi semua la

dorang gelak dan kata kutipan GST masuk terus ke akaun rosmah untuk beli handbag hahahhaahha

ujung2 balik semula ke sistem lapuk SST hahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:20 PM | Show all posts
bangkem cuma nak kata, berapa banyak fitnah terhadap najib yang dah kantoi tapi dorang buat2 lupa

sekarang buat fitnah baru lagi dan lagi dan lagi

korang tengok la fitnah 2.6 bilion tu akan senyap jugak nanti

bangkem tau la.. bangkem dah backup najib dari dulu lagi

99.99% tuduhan adalah fitnah
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 23-11-2021 10:58 PM
dulu zaman fitnah najib bunuh altantuya juga forumner kat sini bagi artikel panjang2 seolah-olah naj ...

BERLAGAK TOHAN nak suruh orang mintak maaf kat jibon.

Geleng kepala je aku baca manual reply ko ni. BEBAL yahamat! Samalah ayat si rashiman. Esok lusa jibon kene tangkap kene dakwa lagi KECOT TELOR menyorok!!!

Sam punya argument serta ngan BUKTI pun tetaplah korang ni menegakkan benang nan basah. Nampak sangat kebebalan supporter jibon.

Jibon tu ibarat NABI di mata korang. FITNAH pun lom terbukti di mahkamah TOHAN tapi sibuk nak suruh org minta maaf.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah nasib dorang....hidup menfitnah..
Bilalah nak berubah dan minta maaf...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:25 PM | Show all posts
dulu pasal altantuya pon dorang kata ada bukti

pasal kevin morais pon dorang kata terang dan nyata

pasal teo beng hock pun jelas kata mereka

SST lebih baik dari GST kata mereka sambil bagi contoh pengiraan 6% GST vs 5% SST (ini memang epic failed) pastu buat double counting error hahahaha

memang tugas tukang hasut

betul tak betul belakang kira.. asalkan berjaya hasut.. makin banyak perisa, makin sedap fitnah tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:27 PM | Show all posts
belilies replied at 23-11-2021 11:21 PM
BERLAGAK TOHAN nak suruh orang mintak maaf kat jibon.

Geleng kepala je aku baca manual reply ko n ...

dalam agama Islam, kalau kita bersalah dekat orang tu, kita memang wajib minta maaf

bukan sebab orang tu tuhan ke bukan
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:34 PM | Show all posts
tak cukup dengan najib, rosmah pon kena

gambar ini gambar malam pembunuhan altantuya






Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:35 PM | Show all posts
ini fitnah paling viral zaman FB baru nak up


Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:36 PM | Show all posts
lagi fitnah yang viral




Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Zeti juga kan banyak sumbangan pada nugara. Berpuluh billion dia berjaya dapatkan dlm.bentuk foreign reserve. Sama macam Najib
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:41 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 24-11-2021 08:57 AM

Ha ha ha ha ... he he he he , lari pulak ke TRX

Dah terlampau terdesak - dok mentetel lari keliling dunia

1MDB beli tanah tersebut pada RM100 psf & total ~ RM302 million

Kena lah buat infra pada ~ 70 ekar tersebut & 1 MDB keluarkan bon kot sebanyak U$3 billion kononnya sebahagian untuk pembayaran infrastructure kat tanah tersebut

Habuk pon tadak , duit hilang entah ke mana
1Malaysia Development Bhd (1MDB) had issued US$3 billion worth of notes in April 2015 with a coupon of 4.4 percent per annum until its 2023 maturity. Part of the proceeds from the issuance should have been spent on building the infrastructure in the 70-acre Tun Razak Exchange (TRX), but this never happened.

“TRX did not see a single cent of it,” an unnamed source told The Star.

Terpaksa lah jual 5 parcels & dapat lah RM1.095 billion untuk tampung keje2 infra
1MDB’s real estate arm TRX City Sdn Bhd had to dispose five plots there for a total of RM1.358 billion to fund the infrastructure. Of this amount, RM1.095 billion was “advanced” to the scandal-tainted sovereign wealth fund.

Problem ni - beli tanah gomen murah & jual mahal

Pasal apa gomen jual kat 3rd party macam 1MDB , kalo gomen jual direct kepada pembeli tersebut , pendapatan dah lebih

Lagi sekali gomen & rakyat Malaysia ditipu hidup hidup
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 08:45 AM | Show all posts
pyropura replied at 24-11-2021 03:20 AM
Zeti juga kan banyak sumbangan pada nugara. Berpuluh billion dia berjaya dapatkan dlm.bentuk foreign ...

itu yg kena siasat tu, macam mana yg diberitakan berjuta duit rakyat malaysia boleh masuk ke acc keluarga zeti yg telah dikembalikan balik di Singapura.
betul ke berita2 ini....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.485490 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list