CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 23-11-2021 09:53 PM
Laaa. Tak bf ke
Ingatkan memang hebat sangat Keknis ni
Serba serbi boleh buat

Dia mana bf anak dia. Yg sulung tu kalau x silap smpai 6 bulan je lepas tu dia sibuk nak g berjimba ikut kwn2 g bercuti kt luar negara tinggal anak bagi laki jaga. Yg anak kedua ni xtau lah lama mana je dia bf tapi yg pasti tetap jugak susu formula. Btw masa mula2 dia bersalin kan usop tu dia ada share tips n jadual pam susu waktu anak tido okey
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:44 AM | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2021 11:22 PM
Tak cukup susu tak sepatutnya berlaku kat founder bonjour. Food supplemen kan

Iols perasan ramai  ...

Iols yg bukan founder pon susah nk lekat uolss...nk masuk 8 tahun dh haaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Eleh dia ni.. potty train keksup pon babysitter anak dia yg ajarkan keksup bukan dia pon… dia ni memang acah2 betol.. tapi adik2 ipar iols pon mengidolatkan feknis ni.. ei suara feknis marah pon lembut je cehh.. ce korang ada anak tgk la rimau ke gajah suara ko.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:08 AM | Show all posts
Rayna90 replied at 23-11-2021 06:15 PM
Iols teringin nak tengok Hamis masuk Wife Swap dengan dia punya terpaling segala tu. Dapat pula fami ...

depan kamera boleh la control. elok je ayat CUT keluar, lantak p la sana bebudak ni. nak tergolek, tersandung ke, ter apa ke. alisa tu salah satu contoh budak yg tak reti nak berlakon macam abg dia. tak tahu la berapa kali kena paksa dengan mak dia demi content. mcm keknis baru balik dr mana ntah, ucop je berlari peluk keknis...alisa? siap kena soal dulu..tu pun takde beria berlari nak peluk keknis.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:53 AM | Show all posts
I juz nak cakap yang nak follow Dr SMS, Keknis ni semua kalau sekufu okayla. Sebab mereka ni cukup serba serbi. Mereka ada me time, kalau penat sgt minta maid jaga anak jap. Tapi kita myb tak macam tu, tp parenting mmg kena banyak membaca dan belajar kemudian kita suit la dgn situasi kita. Sebab kalau tak belajar pun tak boleh gak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:58 AM | Show all posts
dia ni beruntung dpt anak yg jenis dgr ckp. ckp sekali je ikut. xde nk jerit2 marah anak. tp bts x tau laa kan kot memekik gak marah anak kahkah. btw si alisa tu nampak cerdik n lasak. geram tgk.. tp mls nak puji lelebih sbb nyampah ngan mak nyerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:22 PM | Show all posts
Alah dia tengah nak keluar produkt baru sambal ke hape tuh

Tengok sikit sapa yang bukak benang ni?


OOOOOO reputz sepol rupanya


OOO paham paham
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tipu anak ckp minum susu dari botol jadi muntah. Ye eh gitu? Tp  katanya kena explain cause and effect kat anak2? Dahtu alis tengok babies lain minum susu botol? Semua mak2 lain bodoh ke bagi anak2 semua muntah?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:05 PM | Show all posts
aku cuma nak tunggu keksop dan keksah teenager jer....nak tgk camner....other then that lu boleh sembang kari
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:25 PM | Show all posts
Bihungoreng replied at 24-11-2021 10:51 AM
Eleh dia ni.. potty train keksup pon babysitter anak dia yg ajarkan keksup bukan dia pon… dia ni me ...

Fake la dia ni. Marah lembut2 manja2 tu depan kamera utk tunjuk dialah ibu yg terpaliingggg...
Percaya la cakap iolls, takde mak yg TAK JADI SINGA sepanjang membesarkan anak2.


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 24-11-2021 12:46 AM
Tul tu kim k.
Ada baca pasal janet adik penyanyi nombor tu gugur. Baca baca sebab minum minuman su ...

Iols ingat penting beauty supplemen ni sebab kulit jadi mulus, bibir merah, otak pun cekap skt makan superfood. Fatiya latiff dulu macam korean doll.
Kalau tak makan suplemen kulit warna kampung sikit tau sis
Rupanya tak bagus tinggikan kadar semua hormon dlm badan

Masalah kehamilan founder beauty drink ni lama2 baru nampak. Ada bertahun tak lekat, ada berita gugur
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:56 PM | Show all posts
masa i baca caption dia tu, pasal dia explain kat alisa pasal minum botol nanti muntah. seriously dia cakap macam tu? tipu anak dia and dengan bangganya cerita kat kat so called 'tips' dia tu. what a joke!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku la as a mother in real life tak perlu nk folo paretning tips kat buku ke fb ke apa. Sbb hidup, anak org lain tak sume sama. Mak mak asia ni mmg natural x yah tips2 bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dgn hanis zalikha ni rasa mcm nak penampar sedas dua... dia ni fake sungguh.. fake..kayu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:23 PM | Show all posts
makadek replied at 23-11-2021 04:16 AM
Tu ah mmg tak kan nya nk flex kt fb
Mmg patut dia mai sini...
Jemput sekali ritrud biar dia tau pe ...

meols kalau komen kt IG hal2 viral meols type 1 word yg meols biasa guna kt porum ni kan..lajuuu je nerakezen reply..."ni mesti porumer cari.com kan?"
hanattt tol
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:26 PM | Show all posts
Dulu masa raya tahun bila ntah.. ada karsinah rostam post video anak cucu dia dok bergambar.. si keknis pose dgn ucop..adik dia tukang ambik gambar... pose dgn ucop dgn pose terpaling motherly lah...  klu bbnu komen tu harus.."dpt rasa kasih syg ibu dan anak" or.. "keknis the best motherhood"... "love nya gambar ibu anak ni" ... "keknis my idola"  gitu lah gaya bbnu mengagumkan keknis...
Lps habih ambik gambar tu.. terus dia blah bangun g kat luar.. ucop tinggal kontang kanting kat sofa tu sorang2.. masa tu karsinah tgh merakam pelosok ruang rumah dia.. tertangkap la behind the scenes keknis tgh phitoshoot gambar raya tu..
So maksudnya nk bgtau...keknis tu mmg fake... ingatkan anak dah 2..kurang sikit aura fake dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:29 PM | Show all posts
matjerk replied at 24-11-2021 02:26 PM
Dulu masa raya tahun bila ntah.. ada karsinah rostam post video anak cucu dia dok bergambar.. si kek ...

wowww mmg mak jenis selfish ni. fake demi content semata
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:30 PM | Show all posts
Skrg ni mmg trend erkkk.. post video acah2 layan anak.. sambil direcord.. acah2 keluar dari kedai x pandang camera tolak stroller... yg ni aku baru tgk kat ig deebazainal... suruh bibik shoot..dia tolak stroler keluar kedai... cringe sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ok je nak bg tips bagi i. ape2 yg mudahkan n sesuai boleh je ambil. i mean not too serious pun tips dia tu. cuma for me, bila anak nak susu tu boleh je bagi either cup or bottle for 2 years. pendapat personal la. jgn tinggal minum susu tu. anak i pun start kurg susu skrg melainkan susu berperisa tu yg x elok sgt tu suka la dia. and please jgn kerap sgt
compare development anak2 ni. lain2 progressnya.. cuma basic milestones tu kena aware supaya if anything amiss we can treat early but other than that, no problem nk shara tips or nak follow mane2 tips as long as it suits our kids n us and not going to cause our kids any harm. teruskan la share hanis, if mende tu u rase helpful utk org. kdg2 new research, new development in parenting ni mungkin org2 lama kurg arif, tak salah belajar menda yg baru dr parents yg baru. lgpun each kid is unique. i ni pun blaja jd mom from org lama org baru org yg ade klulusan n org yg byk pengalaman. i ambik mana sahaja yg sesuai dgn i n anak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:42 PM | Show all posts
matjerk replied at 24-11-2021 02:30 PM
Skrg ni mmg trend erkkk.. post video acah2 layan anak.. sambil direcord.. acah2 keluar dari kedai x  ...

Aku kadang-kadang terfikir, dorang ni tak penat ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 6 Replies : 10
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48325 Replies : 1069
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1184 Replies : 31
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 67982 Replies : 1904
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562
AKASIA : SHAKIRA [JANNA NICK, SHUKRI YAHAYA, KHAI BAHAR] MULAI 05 JAN 2022 7PM
eddlisa_uyukAKASIA : SHAKIRA [JANNA NICK, SHUKRI YAH
Views : 674 Replies : 9
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 221 Replies : 11
Ucapan SELAMAT TAHUN BARU 2022 Warga MISTERI , PARANORMAL & SAKTI
FanTasyCreaTioNUcapan SELAMAT TAHUN BARU 2022 Warga MIS
Views : 1145 Replies : 27
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20861 Replies : 626



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.078929 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list