CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2021 11:22 PM
Tak cukup susu tak sepatutnya berlaku kat founder bonjour. Food supplemen kan

Iols perasan ramai  ...

Tul tu kim k.
Ada baca pasal janet adik penyanyi nombor tu gugur. Baca baca sebab minum minuman supplement apa tah depa juei tu.

Minuman supplement ni tak bagus for rahim.
Tambahkan hormon sedia ada dalam badan. Bukan elok for badan. Silap2 boleh develop cyst. Tu yg siapa lebih sgt amalkan supplement or beauty drinks confirm susah nak preggy.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tips dia macam pelik. Macam menyalahkan anak dalam segala hal
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Founder2 ni mmg tak consume their own product pun kan...their product doesn't work pun..mcm dsv jual quputeh tapi anak hitam....yg jual product kuruskan badan tapi anak gemuk....pastu gigih diet...pakai bengkung lah...sikeknis tu makan ke toujurs tu...masa pi pulau aritu muka muncung jer tak tahan panas n kulit dah sunburnt... hujung2 cakap balik nanti nak ambik lah toujours...eikkk apasal tak bawak sekali dah tau kan panas....dah balik tu mesti lah pergi treatment than claim sbb dah sambung makan toujurs....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
terpaling.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Anyway nk tny haniszalikha ni penyanyi or pelakon or pengacara tv?  Ak confuse status kerjaya beliau... Ke influenza?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:40 AM | Show all posts
Mulotkoyak replied at 24-11-2021 02:04 AM
Anyway nk tny haniszalikha ni penyanyi or pelakon or pengacara tv?  Ak confuse status kerjaya beliau ...

Memula dia MODEL
Then dia masuk rancangan reality - Malaysian Dreamgirl ke apa tah - rancangan untuk sugardaddies pilih anak gula baru - hahahahha....
Lepas tu dia mengacara kejap. Berlakon pun ada sikit....

sekrg ni influenza and entrepreneur kekdahnya....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:54 AM | Show all posts
Mulotkoyak replied at 24-11-2021 02:04 AM
Anyway nk tny haniszalikha ni penyanyi or pelakon or pengacara tv?  Ak confuse status kerjaya beliau ...

sejenis tibaiuntatak menyumbang apa2 pon pada industri seni negara
kecuali acah2 popular di kalangan artis
lakinya acah2 pengarah pelakon tersohor
dah lama kan orang cakap keknis ni superpoyo, pernah bagi talk pasal parenting walaupun tak berkelayakan
so hakikatnya dia ni sejenis sampah sarap juga
semak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:58 AM | Show all posts
iols bagi anak iols sedut je susu kotak kecik elsa anna olaf bagai tu. setel. minum cawan pun dah lama. anak iols stop susu botol umur setahun lebih. susu pun takmau. makan n minum air masak jek. takde botol2 sume cawan. yelah keknis. yeke anak dia bocor memalam dia mampu cakap sebegitu. iols senang jek haaaaaaaa kan dah bocorrrrrrr mak dah cakapppp dahh bangunnn pegi tukar pampersss
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 23-11-2021 02:45 PM
aku belum kawen lg, tp dr pemerhatian aku lah, golongan mak-mak nilah antara golongan paling toksik  ...

Mak mak zaman social media mmg mcm ni. Yg muda in early 30s. Pelik dgn insecurities dorang ni smpai sanggup begadoh kat fb apa semua. They have extreme level of social interaction di internet, komen sana sini.. wpun in reality, hanya duduk berkubang kat rumah masing-masing je pun.
Iols prnh came across this one young lady baru 30thn married but no kids yet, just a casual talk where she said dah tak malas nak kerja outstation.. "tua-tua ni i tak larat"... Eh helo, kau ni dah knp?  Feeling2 dah terlebih mature ke apa?

At one point, i rasa mcm ada mental illness lah puak2 ni..

















Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:23 AM | Show all posts
chocobozhere replied at 23-11-2021 04:13 PM
Tips rumah tangga dan tips bela anak ni aku rasa tayah share lah. Lain org lain cara nya.  Sesuai dg ...

aku setuju komen uolls ni, baca tips tu boleh, cuma nak terapkan dalam kehidupan seharian kena ikut kesesuaian lah. Janganlah nak ngikut sangat apa orang kata, apa orang ibu, apa influencer kata, apa retis kata, diri sendiri suffer. Aku pernah mengalami & end up stress, sekarang aku just follow the flow, asal anak aku tak sihat & membesar selayak umurnya. Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:25 AM | Show all posts
annehuda replied at 23-11-2021 04:23 PM
semua mak-mak ni rasa diorang la yang terpaling. tp diorg ni bukan public figure kalau nak show of ...

Aku paling meluat, menyampah sampai rasa nak block je manusia macam ni. Share benda tak sepatutnya, bila tegur, ada jelah jawapan nya. Lantak engko lah.
KO nak share sebagai peringatan boleh je tanpa gambar semasa kejadian
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 23-11-2021 10:02 PM
Pernah tgk tak dia flex kan pasal breastfeed journey dia?? Hahah or dia buat supplement milk boost ...

Ooo yeke.. patut la mmg xde news pasal bf, show off smua2 tu.. iolss xde ig pon nak follow retis2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
baik ngaku cepat.. sape porumer yg komen kat pesbuk tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:28 AM | Show all posts
anggap jer dia bagi tips tu pada ibu2 muda ... yg baru anak sorang yg memang tengah terkial2 tak tau apa nak buat begitu begini.... pada aku tak ada apa salahnya dia nak bagi tips ni... lagipun dia bagi pada followers dia.. pada yg dah beranak pinak mcm aku ni dan aku memang tau dah apa nak buat, bila nak putus susu bila nak stop botol bila nak stop pakai pampers akupun ada masa2nya bg juga tips pada ofismet yg baru dpt anak....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:33 AM | Show all posts
kekekekkee terpaling tu tk tahan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:42 AM | Show all posts
dah lama sendu kan..kasi up sket la cerita..tunggu satgi ss pun up tips parenting
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama mcm perangai mak dia... terpaling.

Yg nenek... quote agama2 bagai.. etc etc tapi bila posing ..baju dah merepek2.. nampak tangan.. nampak shape... tp if bab agama, dia lah terpaling. Ntah nak buktikan apa ntah kat kawan2 dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Leo_Tigris replied at 24-11-2021 06:40 AM
Memula dia MODEL
Then dia masuk rancangan reality - Malaysian Dreamgirl ke apa tah - rancangan untu ...

Model senduk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:55 AM | Show all posts
zaraaqilah replied at 23-11-2021 04:05 AM
biasalah netizen nih....meluat2 pon vid n IG org tu gak ko asyik ulang 24/7. Sendrik tengok sendrik  ...

biasala netijen. lagi artis tu bikin kontolbasi, lagi rapat dok melayan. bak kata sorg porumers kat sini, mmg la melayan habuan nk melazer.
tapi kesian kan.. tak rasa hati tu sakit ke bila membahan? atau satu kepuasan? kalau aku plk, kontolbasi mcmn pun, lantak la kalo aku xmnt. tp tu la...manusia ni kan punya kepelbagaian jenis hati.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni jadi blogger dulu pun semua benda dia terpaling tahu.cerita psl botol susu tu mcm unreal je.parenting tips ni tak boleh lah uols 100% nak ambil anak uols sendiri pndai2 lah kan.

Anak2 meols umur 2tahun 5 bulan dh tak guna botol susu guna cawan je,siang nak kencing berak dlm toilet,tidur tak pakai pampers, kalau nak kencing mlm kejutkan meols.anak2 meols semua lelaki so lebih senang nak tahu.walaupun  kejayaan tu agak lambat dari anak kenis tp meols bangga buat sendiri tanpa minta tips dari mana2 dengar nasihat sikit je dari mak mertua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:10 PM GMT+8 , Processed in 0.682288 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list