CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena la tunjuk pandai. Kan lagi2 skrg ni berjiran dgn angkasawan negara
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 23-11-2021 03:22 PM
Aku lg respect die kalau die berjaya mengharungi breastfeeding journey... So kalau belom struggle da ...

Laaa. Tak bf ke
Ingatkan memang hebat sangat Keknis ni
Serba serbi boleh buat
Ritu kan ada pujian kat dia isteri dan ibu yang multitasking ke apa
Sebb aku pun tak follow dia
Btw cabaran membesarkan anak2 kecik ni MMG ada. Cume Keknis ni tnjuk yang bagus2 je..
Diakui anaknya yang perempuan tu memang comel ikut muka bapaknya. Yang sulung tu no komen
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 23-11-2021 01:04 PM
gila comel si alisa....geram aku tgk, dgn petah dan cheekynya

aku dulu tak heran pun parenting tips ...

Aku pun sejenis baca gitu2 je pasal parenting tips bagai ni. Mula2 je baca. Sebb nak praktikal kan dekat anak sendiri rupanya susah. Setiap anak2 tu lain kerenahnya. Last2 aku buat cara aku sendiri je cmne nak handle. So far anak2 aku sekolah tak pernah dengar la mencarut memaki bagai macam budak2 lain yang aku pernah jumpa. Makan elok selera tak memilih. Tau beza baik buruk yang mana kita dah didik.
Lagi2 pasal jangan jerit2 tengking2 anak. Kena cakap slow2 guna psikologi. Hehehehe. Ikutlaaa. Aku tak leh cmtu..aku garang ckit. So far Alhamdulillah anak aku takda kurang ajar balik ke..dia tau apa yang kita marahkan..takda terbejat otak ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 23-11-2021 06:35 PM
Dia x bf anak ke?

Pernah tgk tak dia flex kan pasal breastfeed journey dia?? Hahah or dia buat supplement milk booster??
Tips breastfeed masa jln2? Keluarkan produk poncho untk breastfeed kt public??
Flex breastpump dan stock dia?? Hahah kalau takde maknanya tak ler tu.
maybe jenis susu skit or takde susu langsung kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 23-11-2021 03:22 PM
Aku lg respect die kalau die berjaya mengharungi breastfeeding journey... So kalau belom struggle da ...

Betul tu,part bf journey paling mencabar hokeh.. setakat sumbat anak susu kambing takyah nak sembang kencang bg tips parenting
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 23-11-2021 09:48 PM
Hahaha. Dia tak bf anak ke?
Nasib baik fm
Aku rasa kalau bf sampai cukup umur 2 tahun mesti lagi ras ...

Bukan tips dah sis
Haruslah keluarkan product utk bf mother boleh jd lagi kaya
Milk booster,poncho stylo utk public breastfeed. Jd duta breastpump.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah halah halah terpalingnya la hai. Anak aku dua dua ni start je umur 2yo dah tak minum
susu dalam botol lagi. Infact tak minum dah susu formula. Start 2yo makan makanan keluarga dah. Lapar mesti makan. Susu bagi fresh milk pagi-pagi ala tak pun bagi je UHT yang penting sumber kalsium tu ada. Takde pulak aku nak ajar bagi tips berjela. Umur 3yo diaper free sebab tak rush pun nak diaper free bebudak ni. Cuma selalu sembang je cakap you dah besar. Malu la pakai diapers lagi. Lepas tu dia sendiri yang taknak diapers dah. Tapi betul la dia kata communicate dengan anak. Cuma geram pulak tengok bagi tips terpaling ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kowseeeerrr nak baca geliyakmat
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BuBuComey at 23-11-2021 11:10 PM

Aku tak blh blah tips bila travel dia bagi aiskrim vanilla cair utk ganti susu. Kalau adik aku buat camtu mmg aku lahar 3 hari 3 malam.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 23-11-2021 03:43 PM
Keknis ni selalu try portray diri dia as classy tapi kat event Dior aritu nampak gak perangai rempit ...

Dia make fun camna uols?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 23-11-2021 10:06 PM
Bukan tips dah sis
Haruslah keluarkan product utk bf mother boleh jd lagi kaya
Milk booster,ponc ...

Mesti nak Flex dia bf so tak perlu susah payah bangun malam buat susu bagai. Anak rengek sua je tetek so mak dan anak lena tidur sampai pagi..hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
shaiy replied at 23-11-2021 10:03 PM
Betul tu,part bf journey paling mencabar hokeh.. setakat sumbat anak susu kambing takyah nak semba ...

Struggle yg basic pon die x lalui... Dh acah ibu terpaling...pastu terpaling die pandai jaga badan lepas bersalin sampai kuar product bengkong n minyak sapu2x...padahal keknis ni mane pernah gemokkk.. Badan sekeping jaa.. Mcm papan... Jenis x brape nak makan sgt orgnye... Tepokkkkkkkkk dahi aku bila ramai puji die teror jaga badan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 23-11-2021 10:02 PM
Pernah tgk tak dia flex kan pasal breastfeed journey dia?? Hahah or dia buat supplement milk boost ...

Tak cukup susu tak sepatutnya berlaku kat founder bonjour. Food supplemen kan

Iols perasan ramai founder beauty drink susah bab2 hamil
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 23-11-2021 04:10 PM
Oh Keknis mummy terpaling ni tak breastfeed anaknya ke?
Takboleh dapat award breastfeeding mummy t ...

Pernah nampak x ucop dulu minum susu die tayang?????? Tak pernah kan...? Bayang2x botol susu pon xpernah nampak time ucop kecik2x... Hahaha... Until besau sikit baru die show off ucop minum karihome... Lately ni ja die tunjuk kekalisa tu minum susu botol...
Keknis terpaling ni kalau die bf anak2x die sure die kuarkan product milk booster... Haha..
Pandai plak tu bila ucop dh besau sikit kuarkan product kids vitamin punye suppliment... Silap2x anak die x consume pon supplements tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2021 11:22 PM
Tak cukup susu tak sepatutnya berlaku kat founder bonjour. Food supplemen kan

Iols perasan ramai  ...

Die lebih kepade nak pakai baju x cukup kain... Hahahaa... Ketat melekap... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 23-11-2021 11:35 PM
Die lebih kepade nak pakai baju x cukup kain... Hahahaa... Ketat melekap... Hahaha

Sheol cutting model, laki pun kendu

Keknis hada gambar cekci jadi cover majalah permotoran. Lopong iols tengok sheol pakai macam britney dalam 'ops baby i did it again'

Kemain keksinah sembang parenting terpaling dlm blog sheol time tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anony-mous at 24-11-2021 12:09 AM
Cekla replied at 23-11-2021 12:02 PM
apa la hai netizen...mcm something tak kena dengan hati..
walaupun tak suka, cara komen tu menunjukk ...


Bodow gila netizen. Biasa je share dia tu. Dia xpaksa pon. Dlu i menyampah jugak keknis ni , tp lama2 i jd menyampah dgn nurtizen. Jeles la tu kan ko x kaya mcm tu? annoying lg si aten azlan tu

Tp bab lain2 mcm dlm rumah lama tu semua i setuju mmg patut dicerca
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 23-11-2021 10:02 PM
Pernah tgk tak dia flex kan pasal breastfeed journey dia?? Hahah or dia buat supplement milk boost ...

Itula kan..sejenis suka flex ni mustahil sgt nk sorok psl bf journey dia..mau hari2 dia show off susu tetek dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:41 AM | Show all posts

yg aku perasan dia mcm ajuk2 nama dish in malay n borak2 gelak2 dgn her unknown friends.
X tau nak explain camner tapi mcm annoying n immature.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 23-11-2021 09:53 PM
Laaa. Tak bf ke
Ingatkan memang hebat sangat Keknis ni
Serba serbi boleh buat

Buah dada dia jenis buah dada kering kut kan. Tak ada susu.
Or masa dalam pantang dia diet sakan. Tak moh makan itu ini. Bila omak diet sakan mana badan nak develop susu. Nak ada susu badan kena minum air dan makan cukup. Masa pantang elok minum susu letak halba. Banyakkan susu badan. Google it.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.104608 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list