CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 09:29 AM | Show all posts
sweetpea911 replied at 27-11-2021 08:46 AM
Kannn.. ko jugakla yg follow dia nak tengok apa je daily life dia.. lps tu bitter.. lps tu komen y ...

haha...yg follow pastu bitter tu suka siksa diri sendiri kot
bagi aku apa dia nak buat suka hati dia lah.

kalau ramai mengidolakan the keks, bukan jejaskan hidup kita pun


aku pun tak follow tp aku suka tgk anak dia Alisa

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 26-11-2021 01:01 AM
Bg aku baii keknis baik dr sms same2x toxic... Hahaha... Xboleh blah dr sms tu rupenye ade maid ju ...

Mmg sahih dia merokok ke? Ke u tgk bibir dan gusi gelap u assume dia merokok? Sebab I ada juga kenalan bibir n gum jenis gelap, tapi mmg confirmed bukan perokok. Jenis cmtu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:00 AM | Show all posts
anony-mous replied at 26-11-2021 01:39 AM
Bukan x ada kerja, tp itu la pekerjaan diaorang. Klau live dapur x semenggah pon org mengata, kala ...

bukan influencer yg mak mak marhean yg biasa2 je ni buat live masak dengan dapur tak semenggah, kuali hitam record guna hp oppo, kurang2 invest la sikit beli kuali dengan camera cantik sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:03 AM | Show all posts
Nham22 replied at 26-11-2021 01:06 AM
Toxic giler...come onlaaa....semue bende nak share.. Dgn 10001x quotes... Iolss kalau sikit2x depa ...

yg marhean ni pon ramai je mcm ni juga, kawan iols mak2 dlm fb pon ramai je nak jadi yg terpaling, dok selfie 24jam dlm rumah sambil pura2 pandang kiri kanan atas bawah tepi, yg lagi kelakar nnt gambil gambar yg ntah2 apa2 tunjuk separuh muka sebelah tangan lagi tutup mata sebelah.. owh rupanya nak tunjung gelang coco kosong dengan cincin lv 1 gram hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:09 AM | Show all posts
nia_salina replied at 26-11-2021 12:42 AM
huhu sAme thought ...i mcm banyak nya masaaaa.pstu smua kena nampak cantik je.dapur pn bersih je.. ...

yelah yg rajin gigih tunjuk every detail dlm socmed tu in reality hidup dorg tu lah paling lonely. sampai tgh suap makan pon gigih nak live. ini base pada pengalaman meols ler.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 23-11-2021 02:45 PM
aku belum kawen lg, tp dr pemerhatian aku lah, golongan mak-mak nilah antara golongan paling toksik  ...

Ia bukan masalah being a mom iya.. ia adalah masalah sejagat jantina perempuan.
Cikki kan jantina yang bermasalah. Dgn mentua bermasalah. Dgn ipar duai bermasalah. Dgn rakan sekerja pun mereka bermasalah. Dgn laki kalau tidak diberi pensel, lagi lah bermasalah.
Ibu mentua buli menantu perempuan, perempuan ketiga merosakkan rumah tangga, bini serang perempuan ke3.. madu bergaduh sesama madu. Eh problematic lah kalau dah nama cikki tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi i la kan. Hanis ni ok je. Cara dia besarkan anak semua tu bg i ok je. Cuma rakyat Malaysia ni kn byk yg dpt laki pemalas n kaki kangkang je lps balik kerja, acah mcm dia sorang je kerja. So bila tgk laki Hanis byk tolong, n dia pun boleh chill je didik anak. So sbb tu kot ramai jealous? Hanis pun takde gossip pelik2. Clubbing ke ape ke. Tattoo tetiba kat boobies la n so on. Haha.

Which is good la. Cuma ramai org tak suka mak dia je la. Dan i rasa dia besarkan anak2 dia mcmtu sebab dia tak dpt semua tu masa kecil. So yeah. Chill guys. Jgn sbb dpt laki toxic. Ko nk toxic kn semua org or benda apa yg dia buat...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-11-2021 10:00 AM
bukan influencer yg mak mak marhean yg biasa2 je ni buat live masak dengan dapur tak semenggah, ku ...

Klau buat mcm tu org megata fake jugak uols. Atau dilabel malas masak sbb kuali licin
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetpea911 replied at 27-11-2021 08:46 AM
Kannn.. ko jugakla yg follow dia nak tengok apa je daily life dia.. lps tu bitter.. lps tu komen y ...

Suri rumah yg purely suri rumah mmg cpt bitter. Sendiri pilih nk sakitkan hati sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetpea911 replied at 27-11-2021 08:46 AM
Kannn.. ko jugakla yg follow dia nak tengok apa je daily life dia.. lps tu bitter.. lps tu komen y ...

Kannn..
Pada I cara didikan ank ni ikut style masing2.selagi di landasan norma dan ajaran agama masing2
Anak kita, kita la corakkannya

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:48 PM | Show all posts
anony-mous replied at 27-11-2021 06:01 PM
Klau buat mcm tu org megata fake jugak uols. Atau dilabel malas masak sbb kuali licin

pakai la kuali jenis non stick. kalau ya pon nak tunjuk semua org kat internet beli ler kuali tefal. tefal pon dah tak mahal skang harga marhean je. siap beli kuali percuma sudip
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jd influencer...
Hadaplaaa nerakazen sekali
Hihihi
Mental kena kuat ooiiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 27-11-2021 02:53 AM
Bagusnya... Ini yang sepatutnya.... Me ambil sebagai panduan...
Hari ni pergi farmasi sebab winte ...

Pandai your doter communicate dgn adult. Nanti dia lebih konfiden dan selesa persekitaran oversea

Ajar self reliance ni kan motor skills. Ajar awal nak bina cognitive processing dah ada basic, tak struggle sepanjang persekolahan

Silibus msia terlalu padat. Boleh buat homework tapi takda masa ulangkaji. Maknanya foundation untuk grammar, calculation, science start sebelum darjah 1
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
SisLena replied at 26-11-2021 02:09 PM
Ye memang. Tu je cara nk hidup senang. Ade high education. Sbb tu ape pn tips2 dr orang kaya i bol ...

Pandai basic yg boleh berkomunikasi dah cukup
Teror2 sangat pun bila masanyah nak speaking

Tapi dalam pekerjaan penting gak. Banyak prepare dokumen lagi2 kompeni besau mesti banyak buat proposal

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Eee bodonya ...
Mak aku potty train kitorg 1-2 tahun mmg semua dah off diappers and tak kencing malam ... Sblm tido suruh kencing siap siap je pon... Xde plak yg kencing tilam ..

Takde pon dia share tips ngan adik beradik dia ke apa.. sbb that's the best thing she did for her kids ... Dia tahu klu tak train awal2 nak berjalan mmg susah especially balik kampung ...

About botol susu and off puting.. dia takde masalah lgsg .. sbb after 2 years fully bf , kecuali i semua anak2 dia drink from cup...
Macam aku off botol when i started kindy at 4 YO... I remember i myself tell mom .. no more puting and susu botol ... As easy like that ...

Sebenarnya nak bende bende ni ada part yg naturally can be done ...
Seingat aku rumah kami x pernah ada mainan sepah2... Tak pernah yer ... Mak aku mmg ada bagi space mana je yg boleh main ... Pergi makan kat restoran or pergi mall well behave.. takde nak terjerit2 lari lintang pukang ... Macam budak skrg.. even anak sedara aku pon x ikut side kitorg.. dia lebih byk perangai side belah ipar aku yg budak2 dia .. aku rasa macam nak sepak sorg2.. suka menjerit2 and buat sepah ..

Lain org lain cara didik dia ...
Tapi dok tunjuk macam kauuu la terpalingg segala .. mmg la org nyampahh ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 24-11-2021 06:26 AM
Dulu masa raya tahun bila ntah.. ada karsinah rostam post video anak cucu dia dok bergambar.. si kek ...

Yg ni iols sokong..
yg pecaya bulat2 keknis ni terpaling memang tak tau lah nak kata apa

Org berduit kot. Mlm anak nangis nak itu ini bukan emak yg bangun. Bibik gaisss bibik

Cuci bambam.. golong2 pampers kotor bibikkkk semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 27-11-2021 08:15 AM
anak bole speaking nie dh mcm menjadi 1 perlumbaan . kalau i balik kg mesti ada acik2 cakap "cucu  ...

Setuju. Dah jadi macam 1 kesalahan tak bercakap BI dengan anak2.

MIL I la ada tanya kenapa tak cakap BI dengan anak macam SIL I buat nanti kat sekolah susah katanya.

Tapi I bolayan je. Sil I pulak macam keknis acah terpaling. Kalau borak dengan dia, mesti dia akan cakap anak si polan serba serbi tak pandai macam anak dia

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 28-11-2021 11:11 AM
Eee bodonya ...
Mak aku potty train kitorg 1-2 tahun mmg semua dah off diappers and tak kencing mal ...

Sebab takda effort. Dia boleh beli diapers katanya
Sheol kalau bebetul nak terpaling kau potty train la awal.
Nampak la effort yang challenging

Budak2 kampung semua potty train awal. Common
Nampak lately ada gak usaha keknis nak develop extra curricular

Otak baby ni ready je nak belajar. Itupun kalau nak ajar. Umur setahun dah kenal ribosom, kita masih ajar circle and square. Umur 2 tahun dah menulis. Age 3 dah hafal yasin
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 28-11-2021 01:02 PM
Setuju. Dah jadi macam 1 kesalahan tak bercakap BI dengan anak2.

MIL I la ada tanya kenapa tak ca ...

Actually bagus ajar awal. Taklah tepu kat sekolah
Iols dulu pindah dari kampung ke bandar darjah 1 pening belajor grammar. Is a the has was tak pass

Petang2 iols belajar dgn ayah baca buku. Terus ada improvement.

Edu and early motor skills penting bagi iols. Mana tau tak sempat tengok anak membesar
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lately ni tgk keknis try hard nak jadi mcm Vivy...nak act cute2...ke mmg aku jer terperasan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 11:59 AM GMT+8 , Processed in 0.090302 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list