CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
aku ikot tips dari mak, mertua, dgn bapak je uols. dorang tu terbukti anak dah besor gajah sihat walafiat berjaya.
yg muda2 bagi tips mmg aku bolayan sajork..  
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
anak sulong aku diaper free takde tips. purely luck. masa tu dia pakai pampers dgn baju lobang2. balik kampung kan masa tu. turun laman kene kejor dgn ayam. sampai tersungkur pastu ayam tu patuk pampers dia. terus diaper free.


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 26-11-2021 01:01 AM
Bg aku baii keknis baik dr sms same2x toxic... Hahaha... Xboleh blah dr sms tu rupenye ade maid ju ...

Lol. Dr pun takde awareness merokok bahayakan kesihatan. Terpaling2 tp bab tu pun fail? ????
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka bandingkan anak aku dengan anak orang lain. Sedih jugak la tengok anak orang lain hebat sana sini. Tapi slow2 aku stop follow yang suka flex anak ni. Anak aku, dia start berjalan pun masa 1tahun 6bulan sebab masalah kesihatan. Time tu happy sangat tengok dia buat first step. Tak kisah anak pandai ke tidak, yang penting dia sihat, makan pakai cukup....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 26-11-2021 01:01 AM
Bg aku baii keknis baik dr sms same2x toxic... Hahaha... Xboleh blah dr sms tu rupenye ade maid ju ...

Btol ke dr sms tu smoker? Sbab mcm ada bca buku dia dlu kan dia bercuti di agkasa.. haha dia cite mcm sgt susah nak lepas trpilih ke sana, cek kesihatan dasyat sgt n mcm da portion kalo merokok susah la kardio mcm tu.. u pnah nmpak eh dia smoke
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 26-11-2021 01:56 AM
anak sulong aku diaper free takde tips. purely luck. masa tu dia pakai pampers dgn baju lobang2. bal ...

Hahaahah. So cute
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:52 AM | Show all posts
gold_teeth replied at 26-11-2021 06:44 AM
Btol ke dr sms tu smoker? Sbab mcm ada bca buku dia dlu kan dia bercuti di agkasa.. haha dia cite  ...

aku tak rasa dia smoker

sbb nak jadi terpilih naik angkasa kena very fit

tak tau lah kalau baru jadi smoker

tp ada juga org yg genetik bibir n gusi gelap
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:54 AM | Show all posts
ellejo replied at 26-11-2021 01:56 AM
anak sulong aku diaper free takde tips. purely luck. masa tu dia pakai pampers dgn baju lobang2. bal ...

homaii...trauma nya diaper kena patuk ayam

kesian anak you...tp end result dia bagus
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bg i la...budak sblm masuk darjah 1 mmg semua bijak sbb senang absorb. Realiti sbnr anak orang kaya x bijak pon. Tp xpenting seme tu sbb makpak blh hntr anak gi oversea masuk uni bayar. Bg i la..anak org kayala plg takde pengalaman hidup. Apa je struggle diorang?semua disuap. So kalo anak kita pandai ke x pandai ke yg penting diorang belajar yg hidup ni ade jatuh bangun
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 26-11-2021 01:56 AM
anak sulong aku diaper free takde tips. purely luck. masa tu dia pakai pampers dgn baju lobang2. bal ...


Yang ini kelakor...bolehla nak buat panduan, try sekali kot menjadik kat myson
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rs klu kita tgk sisi baik blh je nmpak baik..sbb aku ni asean parents yg blk rumah terus nk nganga klu rumah bersepah. Bila aku follow hz,tgk apa yg kwn2 share psl dia,follow putri azian dkt ig,slow rs aku blh kawal...tgh mrh tu dan lg la otak stuck kejap pun cooldown jgn over sgt...kdg acah bckp dgn nada lembut..hahaha...mostly fail lg sbb aku bila dkt rmh byk spent time ngajar anak. So,imagine la ajar anak..ssh wei nk tone down.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 26-11-2021 01:10 AM
Thanks for info... Anywere yg u buat biase tuk brape lama? Then tahan brape lame doh ni dalam peti ...

Agak dalam dua bulan boleh tahan. If takut basi letak potion besar dalam freezer. Potion kecik dalam fridge bawah. Colek colek dgn sudu bukan dgn tangan. Tangan kita kan panas. Boleh transfer warm ke herba dan jadikan dia basi.

Lagi satu minum juga bunga cengkih. Beli byak byak dan basuh dan toast bagi kering. Tumbuk dan letak dalam container. Masa nak minum ambil one tea spoon dan rendam air panas. Dah suam suam boleh lah minum. Cengkih kuatkan tulang. Cengkih serbuk susah nak cari. So I beli raw cengkih dan tumbuk simpan. Nak minum ambil sikit sikit. U boleh je google khasiat rempah rempah ni dear.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
SisLena replied at 26-11-2021 10:10 AM
Bg i la...budak sblm masuk darjah 1 mmg semua bijak sbb senang absorb. Realiti sbnr anak orang kaya  ...

Maybe tak penting bagi anak org kaya.
Tapi bagi orang miskin edu sangat penting
Sebabtu kena didik dan push
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 25-11-2021 11:41 PM
Terima kasih sis sudi bagi ramuan jamu dan slimming juice. InsyaAllah iols mampu amal ni, grannie  ...

Okay dear. Tak salah sharing. Ilmu kan.

Oh ya chia seed tu if amalkan sikit sikit je sebab chia seed tu menyerapkan air dalam badan kita, lebih minum chia seed boleh demam. Chia seed yang murah ada, yang organic ada, tapi mahal rm20 lebih yang murah rm4 je.

Mahalkan beli jamu nak nak jamu mak dara tu. Bahan asas sama je cam I cakap before before this.

Daun senna pun bagus. Senna ni orang india amalkan.

Untuk rambut lak, amalkan minum minyak kelapa, rambut jadi lebat dan hitam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmlantakko replied at 25-11-2021 10:27 PM
Lama dah nak tnya pasal sejarah asal usul nama janet ni uolsss.

Ohh janet.

Sebab masa dia lawa dulu masa muda remaja dia ada iras iras janet jackson. Tu sebabnya warga tenet panggey dia janet. Dia ni lawa tapi pembawakan diri macam acik acik. Agaknya dok.kampung lama sgt. For me dia cantik sebab kulit putih dan ada features semua. Entahlah. Dia yng menuakan diri dia dgn fashion bukan bukan. Fashion serabut merapu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
shaiy replied at 25-11-2021 02:52 PM
Oh yeke?ok2 nt i try.. tenkiu for the sharing

Bolrh can can try it. Jimat dan murah dari beli boobies cream tu. Mahal ampun.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 25-11-2021 03:42 PM
tgk hazeman share air halba tu buat spray rambut utk bagi lebatkan rambut

Boleh juga tu. Halba byk khasiat. I mmg amalkan minum jamu halba (bukan spray to rambut, takut rambut bau sikit).

I lak for rambut lebat dan hitam I minum minyak kelapa. Apa apa jenis pun boleh yg beli di farmasi. I beli hat yang organic. Kawan sebaya I semua dah beruban putih platinum. My rambut lak alhamdullilah masih hitam dan shining. I minum pagi one table spoon dan malam lagi sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 26-11-2021 12:51 PM
Okay dear. Tak salah sharing. Ilmu kan.

Oh ya chia seed tu if amalkan sikit sikit je sebab chia s ...

Senna = inai kan
Ok minum malam herba tadi dan pagi ni. Lama2 rasa segar

Iols minum teh bunga cina tu campur2 sendiri. Pelik pulak respon selain cepat lapar, sakit kepala mengantuk pulak. Lain macam ni bukan2 lak nak amal. Elok nak start kerja kena tidur. Kena stoplah teh bunga

Dulu iols amal vco rambut lebat

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-11-2021 01:02 PM
Senna = inai kan
Ok minum malam herba tadi dan pagi ni. Lama2 rasa segar


Dear.

Teh tu kan ke angin. Kopi tak berangin. Meh kita tgk cara pembuatan teh dan kopi. Teh diatas tanah tinggi lepas grind daun teh terus masuk bungkusan. Kopi lak pembuatan dia kena saring atas api letak mentega garam all (mean dimasak). Sebab itulah teh itu bila diminum badan kita berangin. I mmg tak boleh minum teh diet apatu green tea. Mmg jadi lembik lotek badan. Minum kopi my badan jadi okay.

VCO I minum brand spoon health. Beli kat watson rm19.90. mmg notice my hair jadi lebat dan tak putus bila shampoo.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-11-2021 01:02 PM
Senna = inai kan
Ok minum malam herba tadi dan pagi ni. Lama2 rasa segar


Amalkan tau bagi urat segar.

Halia+Halba+Lada Hitam.
Take care.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 02:32 PM GMT+8 , Processed in 0.082326 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list