CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Tak dengarlah. Hang duduk dalam gua mana tu?5G?4G pun terkial kial.Line Korang ok tak?

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kluangman replied at 23-11-2021 09:11 AM
Masalahnya dulu bila nak buat menara telekomunikasi bantah.
Bila line slow marah pulak.


I setuju.Mcm area rmh i bila nak pacak pencawang penduduk rak bersetuju.End up memang line phone hauk sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:35 PM | Show all posts
carlover1234 replied at 25-11-2021 07:02 PM
xpax revamp? best ke kau pakai tu? sbb aku tak pernah dengar lagi. cer cite sikit hihihi

mana ta ...

best jek kalau jenis yg kaki games, kaki internet.
sebab dia unlimited internet no capped tau speed boleh bebas pakai.
tapi kalau dah nak habis data tu speed jadi 512kpbs la tapi still boleh jek layan YT.
sebab ye ar FUP 60 GB baiii sebulan!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:41 PM | Show all posts
hyunda replied at 25-11-2021 05:09 PM
hahhh kannn!!! telco kat malaysia memang kena stable kan coverage dorang dulu buat lah upgrade tow ...

ehhhh yg keje ni pun pakai prepaid auuuu! hahaha
ye lah pakai celcom pnya prepaid macam best je en...
boleh hotspot ker weh ? ade yg telco hotspot, data makan banyak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:01 AM | Show all posts
agongbaba replied at 26-11-2021 10:41 PM
ehhhh yg keje ni pun pakai prepaid auuuu! hahaha
ye lah pakai celcom pnya prepaid macam best je e ...

skrg sush jgk nk cri telco yg line btul2 stabil. since 4g pun masing2 baru establish, so susah nak cri yg guna je terus okay line tu. aku pun tgh cari jugk yg best tpi klu boleh yg harga dia tak mahal sngt sbb tkut labur dkt topap je

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:05 AM | Show all posts
Jesilee replied at 26-11-2021 10:35 PM
best jek kalau jenis yg kaki games, kaki internet.
sebab dia unlimited internet no capped tau spee ...

eh srs ahh kat mana mana pun ada ke xpax tu atau specific beli kat online website je? macam best je siap boleh buat main game. aku pun mmg kaki main valorant and ml hahahaha so kalau boleh hotspot tu mmg dh cun

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
musangbodoh replied at 23-11-2021 12:52 PM
hahaha...cari2 kt utube jumpa nie...

Bila la isu ni nak setell? Kenapa kerajaan x buat je sendiri fiber tu dan sewakan kpd service provider agar takde la isu monopoli ni? Naik menteri baru pun sama bodoh sumer. Ehhh boleh tak aku salahkan umngok yg telah menjahanamkan Malaysia sbb terlalu lama berkuasa inilah akibatnya...Apa yg berlaku sekrg adalah taik umngokkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:17 PM | Show all posts
carlover1234 replied at 27-11-2021 02:05 AM
eh srs ahh kat mana mana pun ada ke xpax tu atau specific beli kat online website je? macam best j ...

boleh je beli kat kk mart ke, 99 speedmart, mynews pun ade kalau nak beli no baru lah.
macam i kekalkan no lama tukar telco jek.
kalau game online macam tu memang laju jek.
tak lagged pun sebab member2 memang ramai guna tu utk game dorang tue.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:28 PM | Show all posts
agongbaba replied at 26-11-2021 10:41 PM
ehhhh yg keje ni pun pakai prepaid auuuu! hahaha
ye lah pakai celcom pnya prepaid macam best je e ...

boleh je nak hotspot sebab dia akan bagi free 3GB hotspot...
lepas tu ade 6 bulan VIP access iqiyi boleh layan macam2 drama kot sehari sampai lebam...
memang prepaid lah lagi save FUP 60 GB RM 38 sebulan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:40 PM | Show all posts
Jesilee replied at 27-11-2021 10:17 PM
boleh je beli kat kk mart ke, 99 speedmart, mynews pun ade kalau nak beli no baru lah.
macam i kek ...

ohhh ada ekk. sbb sy pun ingat nak guna xpax revamp tu untuk second number jugk. since first number ni pun saya guna dah lama kan, mls nak tukar baru. hahahaha. boleh tgk netflix kan guna xpax ni

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:42 PM | Show all posts
carlover1234 replied at 27-11-2021 10:40 PM
ohhh ada ekk. sbb sy pun ingat nak guna xpax revamp tu untuk second number jugk. since first numbe ...

hahaha ni confirm kuat tgk drama kan. tpi netflix banyak crita best skrg, so mmg best la kalau tgk sorg2 lpstu internet pulak perform. aku pun rs mcm nak try tapi tgh cari2 mana yg best kan mne tau bole buat untuk second number

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:05 PM | Show all posts
hyunda replied at 27-11-2021 10:28 PM
boleh je nak hotspot sebab dia akan bagi free 3GB hotspot...
lepas tu ade 6 bulan VIP access iqiyi ...

wehhh padu2!! kira okay lah kan boleh buat keje guna tu, main game pun boleh..
jimat lah lepas ni ak tk yah lah bayar line postpaid lagi penat nak bayar mahal2 dah..

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:08 PM | Show all posts
carlover1234 replied at 27-11-2021 10:40 PM
ohhh ada ekk. sbb sy pun ingat nak guna xpax revamp tu untuk second number jugk. since first numbe ...

boleh jeek!! sebab i pun tgk netflix ke iqiyi ke guna xpax ni jek.
laju tk buffer2 macam telco i sebelum ni.
pegi cuti kat area air tejun pun boleh dapat lagi coverage. tu yg best tu!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa mati2 kaka ingt prob tu punca dr hp kaka. Rupanya mmg line yg jilake..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ketupatnasi at 28-11-2021 09:25 AM

Umobile memang sangkut2 tak kira la kat KL ke Putrajaya ke. Ni kalau masuk kebun langsung la hp tak berkutik apa pun tak masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:14 PM | Show all posts
Jesilee replied at 27-11-2021 11:08 PM
boleh jeek!! sebab i pun tgk netflix ke iqiyi ke guna xpax ni jek.
laju tk buffer2 macam telco i s ...

.
Celcom adalah syarikat GLC, iaitu celco setengah-kerajaan, = liputan 2G/4G di kawasan luarbandar adalah lebih baik, berbanding dengan celco2 swasta, spt YES, U Mobile, Digi dan Maxis, yang banyak beri tumpuan kepada kawasan bandar (= lebih ramai pengguna atau penduduk) kerana ia lebih menguntungkan.
.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:07 PM | Show all posts
Jesilee replied at 27-11-2021 11:08 PM
boleh jeek!! sebab i pun tgk netflix ke iqiyi ke guna xpax ni jek.
laju tk buffer2 macam telco i s ...

laaah yeke. kalau cmtu mmg skrg gk order hiihi. tq tauu suggest sbb pening juga nk pilih mana. yela kadang kita nak release stress kan, msti nak layan drama ke, tgk tiktok dulu kan. kalau internet lembab, mmg apa pun x best

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:09 PM | Show all posts
lucyducy replied at 27-11-2021 10:42 PM
hahaha ni confirm kuat tgk drama kan. tpi netflix banyak crita best skrg, so mmg best la kalau tgk ...

ehh mestii. layan drama sebab nak release dari stress, takpun kadang tu tgk gameplay. tapi bila internet lambat mmg potong laaa nak layan kan. mmg boleh cuba dulu la xpax ni. sbb kawan2 pun ada jga yg guna n diorg kata best

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:34 AM | Show all posts
kalau balik kampung,lg teruk,sape yg jauh dari menara telco tu xyah la main sosmed,rehat je lah kat kg,
kawasan bandar boleh lg la nk sembang
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:48 AM | Show all posts
report kat kementerian pun takde perubahan.

consumer memang kena main2 dgn penyelia perkhidmatan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 08:17 PM | Show all posts
Pun begitu ia memberi satu soalan besar. Rangkaian 4G pun masih di tahap terkial-kial di luar bandar dan di beberapa kawasan dalam bandar, mahu cerita pasal 5G?
Kenapa 4G bermasalah? Ini disebabkan telco perlu invest untuk infra sendiri dan gomen cuma jual spektrum. Telco sudah tentu akan invest di kawasan bandar,barulah cepat ROI. Kalau nak juga rollout 5G cara sama mcm 4G, expect result sama mcm 4G. Aku bukan nak membela DNB tapi based on rollout 4G sebelum ni mmg gagal untuk delivery quality service. Telco caj mahal tapi service teruk. Komplen kat gomen dan MCMC pun takde guna bila telco tak mahu invest pasang fiber ke base station kerana tak untung. Lepas ni kalau tak dapat service 5G boleh hentam terus gomen kerana gomen yg kena provide infra melalui DNB.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69192 Replies : 1922
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 26 Replies : 17
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 09:04 AM GMT+8 , Processed in 0.075240 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list